Ingrediente
●
Cascaval
100 g
optional
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
●
Ghimbir
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Adunam ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.
Pas 2
Curtam telina si ceapa si le taiem bucati si le punem la fiert. Nu conteaza cum sunt bucatile pentru ca la sfarsit vor fi facute crema.
Pana la urma am folosit doar una din teline pentru ca nu imi incapea in oala.
Pas 3
Cat timp fierb legumele, curatam cartoful/cartofii si ii taiem si pe ei bucati. Cand telina e fiarta cam pe jumatate, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.
Pas 4
Cand toate sunt fierte, le pasam cu un mixer vertical sau in blender, sau le dam prin sita.
Mie mi-a iesit consistenta dorita, dar ca sa fiti siguri, mai bine scoateti din zeama inainte sa pasati si adaugati atat cat vreti, dupa preferinta.
Pas 5
Adaugam untul si amestecam putin pe foc sa se topeasca. Acum puteti adauga si cascavalul ras daca vreti, eu nu am avut in casa.
Pas 6
Ultimul pas, condimenatarea, se face dupa gustul fiecaruia. Eu am pus sare, piper si pudra de ghimbir.
E gata ! Pofta buna !
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
35 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)