Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Potocala
1 buc
poate fi inlocuita cu 2 mandarine
●
Coaja rasa de portocala
1 lingura
●
Fructe pentru ornare
2 buc
orice fructe
●
Gelatina pentru ornat
1 buc
●
Zahar
4 linguri
acestea sunt pentru crema, se vor folosi una pentru caramelizare si 3 pentru crema propriu-zisa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se bat ouale pana isi tripleaza volumul
Pas 2
Amestecam faina, praful de copt, vanilia, coaja de portocala si adaugam incetisor la amestecul de oua, timp in care amestecam de jos in sus, pe verticala.
Pas 3
Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 20- 25 min la 180 grade
Pas 4
cand e gata o insiropam cu zeama de portocala/ mandarine.
Pas 5
Facem crema:
O lingura de zahar o caramelizam usor, doar sa fie aurie.Cand obtinem culoarea dorita, stingem cu 300 ml lapte cald bine.
Pas 6
Laptele ramas, 100 ml, se amesteca cu amidonul si zaharul ramas(3 ling.) si se adauga la laptele caramelizat.
Se fierbe usor pana se ingroasa. Se poate adauga esenta de vanilie.
Pas 7
blatul se unge cu dulceata de care va place sau de care aveti
Pas 8
Se toarna crema peste blat cat este inca calduta
Pas 9
Se orneaza cu fructe, peste care se pune gelatina de ornat, dupa instructiunile de pe plic.
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: