Ingrediente
●
Ceapa alba
1 buc
Marime medie
●
Cartofi albi/galbeni
6 buc
●
Buchetele de brocoli
2 buc
De preferat mai mari.
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper si vegeta
1 lingurita
dupa gust
●
Nucsoara
1 lingurita
Un varf de lingurita (dupa gust)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se curata ceapa, cartofii, usturoiul, buchetele de brocoli si se taie bucatele, nu foarte mari, deoarece se vor da prin blender.
Pas 2
Ceapa si cateii de usturoi se calesc in ulei (sau untul topit) vreme de 2-3 minute.
Se aduga apoi cartofii si buchetelele de brocoli si se amesteca cam un minut.
Pas 3
Se adauga supa, pana acopera in intregime legumele si se lasa la fiert pana sunt gata acestea.
Se lasa la racorit, dupa aceea, cca 10 minute, si apoi se pun legumele in blender.
Pas 4
Se va obtine o crema groasa, iar peste aceasta se va aduga lapte, ca sa se subtieze (dupa preferinta). Si apoi se da in clocot inca o data. Se poate pune si nucsoara (facultativ).
E posibil sa mai fie nevoie de sare piper (se gusta, deoarece laptele e dulce).
Pas 5
Se serveste cu crutoane aromate.
Pofta buna !
Cantitate:
1200 g
(5-6 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: