Ingrediente
●
Zahar vanilat
2 buc
(plicuri)
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Miez de nuca
150 g
(macinata)
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ne pregatim toate ingredientele. Untul il scoatem din timp pentru a fi moale.
Daca nu aveti faina de ovaz, o puteti obtine rasnind fulgii de ovaz asa cum am facut eu.
Pas 2
Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, faina de ovaz, zaharul vanilat si ouale puse pe rand.
Pas 3
Adaugam nuca macinata, stafidele si niste coaja rasa de lamaie, pentru mai multa savoare. Continuam sa amestecam.
Pas 4
Adaugam bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Pas 5
Punem si faina putin cate putin, pana o incorporam pe toata. Pentru a amesteca folosim lingura, atat cat se poate, dupa care framantam cu mana.
Pas 6
Sa nu uitam sa punem si cacaoa, ca eu era sa uit.
Pas 7
Framantam bine totul pana obtinem un aluat pe care il bagam 30 de minute la congelator. In acest timp ne imbracam tavile cu hartie de copt.
Pas 8
Intindem aluatul si il decupam cu forme speciale de decor pentru fursecuri.
Pas 9
Le asezam frumos in tava pe hartia de copt si le bagam in cuptorul incins, pentru 10 minute.
Pas 10
Cand sunt coapte le scotem si le lasam putin sa se raceasca.
Pas 11
Acum va dau o idee, mai ales pentru cei care au copii sau nepoti mititei, decorati aceste furecuri impreuna cu ei. Vor fi mai mult decat incantati sa participe. Noi am folosit o cutie de creioane cu glazura pentru decor.
Cantitate:
4 buc
(tavi)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
100 min
Data publicarii: