Mâncare picantă de midii

A
Mâncare picantă de midii

Eu am mâncat prima dată midii în port la Constanța acum aproape 10 ani. Eram în delegație și dacă nu insista șeful nu aș fi pus gura pe așa ceva. Mi-au plăcut foarte mult, așa că după ce mi-am cunoscut soțul, la primul drum împreună la mare l-am dus în port și i-am dat midii. De atunci, în fiecare an facem un drum special în port la acel restaurant numai ca să mâncăm midii. Nu am încercat însă niciodată să le pregătesc eu, mi se părea ceva foarte complicat, mai ales curățatul. Am văzut însă că există carne de midii congelată și azi mi-am făcut curaj. Rezultatul? Un soț care s-a declarat cel mai fericit cobai Rețeta e foarte simplă și e și foarte rapidă.

Ingrediente

Midii
600 g
congelate, fără carcasă
Usturoi (catei)
2 buc
   
Sos de rosii
200 ml
   
Ardei iute rosu
1 buc
   
Ulei de masline
4 linguri
   
Patrunjel
1 buc
o legătură sau o lingură uscat
Piper, sare
1 lingurita
după gust

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătirea ingredientelor.

Eu midiile le-am lăsat să se decongeleze în timpul zilei și au fost numai bune când am ajuns acasă.

Mâncare picantă de midii - Pas 1
Pas 2

Am tocat mărunt usturoiul cu "jucăria" mea favorită, Turbo Chef, care s-a descurcat foarte bine cu doar 2 căței.

Mâncare picantă de midii - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie am încins uleiul și am pus usturoiul și ardeiul iute (chili) mărunțit.

Mâncare picantă de midii - Pas 3
Pas 4

Am spălat midiile și așa umede le-am adăugat în cratiță. Am ținut 2 minute la foc mare.

Mâncare picantă de midii - Pas 4
Pas 5

Am adăugat sosul de roșii și pătrunjelul și am lăsat totul să fiarbă acoperit la foc mediu 7 min.

Mâncare picantă de midii - Pas 5
Pas 6

Am potrivit la gust cu sare și piper. Midiile sunt foarte aromate și nici nu a fost nevoie să pun foarte multă sare.

Mâncare picantă de midii - Pas 6
Pas 7

Se servesc fierbinți, cu pâine prăjită și un vin alb.

Poftă bună!

Mâncare picantă de midii - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Mancaruri cu PESTE

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

danutzu2001
danutzu2001 02 Dec 2013, 20:41

Super usoara reteta si plina de savoare. Recomand cu caldura

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: