Salată de andive cu pătrunjel și maioneză

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză

Andivele sunt niște legume foarte hrănitoare, cu puține calorii și nu sunt chiar așa de sofisticate pe cât par, atât că au o aromă puțin deosebită, adică un gust ușor amărui. Vă recomand să le consumați pentru că sunt bogate în vitamine, minerale, ..., iar în Belgia (țara de origine) sunt numite și "aurul alb".

Ingrediente

Andive
1 kg
   
Patrunjel verde
1 buc
(legătură)
Maioneza
300 ml
   
Lime/lamaie
1 buc
   
Usturoi (catei)
2 buc
   
Sare si piper
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Spălăm bine andivele și pătrunjelul, le ștergem de apă și le tăiem cotoarele.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 1
Pas 2

Tăiem andivele pe jumătate pe lungime, iar apoi în bucățele de 1-2 cm grosime.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 2
Pas 3

Andivele astfel tăiate împreună cu pătrunjelul tocat  le punem într-un bol mare.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 3
Pas 4

Adăugăm maioneza și zeama stoarsă de la jumătate de lime.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 4
Pas 5

Punem și cei doi căței de usturoi zdrobiți plus sare și piper.

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 5
Pas 6

Amestecăm bine totul și salata este gata. 

     POFTĂ   BUNĂ !

Salată de andive cu pătrunjel și maioneză - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Data publicarii:
Colectii: Salate

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !