Negresă

C
Negresă

Vă propun o rețetă delicioasă de negresă, cu ingrediente foarte puține, dar foarte-foarte moale și gustoasă.

Ingrediente

Ouă
1 buc
   
Zahăr
140 g
   
Ulei
125 g
   
Lapte
250 ml
   
Făină
250 g
   
Bicarbonat de sodiu
8 g
0,5 lingură
Gem
3 linguri
   
Cacao
2 linguri
   
Nuci
3 linguri
   
Stafide
2 linguri
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Se mixează oul cu zahărul


Negresă - Pas 1
Pas 2

Se adaugă uleiul, laptele călduț, gemul. Se amestecă bine, apoi se adaugă bicarbonatul, stins cu un pic de oțet, făina și cacao. Adăugați și nucile tăiate grosier, eventual și stafide.

 

Negresă - Pas 2
Pas 3

Se coace la cuptor aproximativ 35 minute, încercați-l cu scobitoarea.


Negresă - Pas 3
Pas 4

Aici este gata. Se poate folosi ca și blat de tort, dacă doriți, însiropat bine.

Negresă - Pas 4
Pas 5

Îl puteți orna cu glazură și nucă măcinată, cum am făcut eu, sau cu nucă de cocos

Negresă - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (o tavă aproape cât cea de aragaz)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: culinar.ro
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Carmen Silvia
Carmen Silvia 03 Oct 2015, 22:28

nu se poate folosi praf de copt? nu e prea faina aroma de la bicarbonat.

multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 03 Oct 2015, 22:31

Puteti si praf de copt

Carmen Silvia
Carmen Silvia 04 Oct 2015, 13:59

super! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: