Mancare de linte

A
Mancare de linte

O "colega de suferinta" de pe un forum cu o cu totu alta tematica mi-a dat ideea acestei mancari rapide si gustoase. Nu stiam ce trebuie sa iasa la final, dar sper ca am ajuns la rezultatul scontat. Eu am fost incantata de arome.

Eu am facut cam cu ce si cat am avut in casa (lintea si ciupercile erau niste ramasite). In reteta sugerata aparea si un patrunjel, dar cum a fost lipsa la apel l-am inlocuit cu un dovlecel ratacit prin frigider. Pe parcurs mi-a venit ideea imbunatatirii gustului si cu niste galbiori uscati

Ingrediente

Linte rosie
200 g
Ardei capia rosu
1 buc
Dovlecel
1 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci
250 g
Galbiori uscati
2 linguri
Busuioc uscat
1 lingurita
Oregano
1 lingurita
Rozmarin
1 lingurita
Chili
1 lingurita
Piper, sare
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele

Mancare de linte - Pas 1
Pas 2

Spalam, curatam si taiem legumele.

Mancare de linte - Pas 2
Pas 3

Morcovii i-am maruntit pentru prima data cu Turbo Chef si mi-a placut cum au iesit.

Mancare de linte - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie mare/wok se incinge uleiul si se calesc legumele (ardeiul, ciupercile, dovlecelul, morcovii)

Mancare de linte - Pas 4
Pas 5

Se acopera cu apa si se lasa sa inceapa sa fiarba

Mancare de linte - Pas 5
Pas 6

Cand fierbe, se adauga lintea si se lasa pana fierbe.

Mi-am adus aminte ca am in camara galbiorii si am adaugat repede si din ei

Mancare de linte - Pas 6
Pas 7

La final se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin, ardei iute etc , dupa gust

Mancare de linte - Pas 7
Pas 8

Gata

Mancare de linte - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !