Mâncare de linte
rețeta postată de Adriana (AMV)
O "colegă de suferință" de pe un forum cu o cu totul altă tematică mi-a dat ideea acestei mâncări rapide și gustoase. Nu știam ce trebuie să iasă la final, dar sper că am ajuns la rezultatul scontat. Eu am fost încântată de arome.
Eu am făcut cam cu ce și cât am avut în casă (lintea și ciupercile erau niște rămășițe). În rețeta sugerată apărea și un pătrunjel, dar cum a fost lipsă la apel l-am înlocuit cu un dovlecel rătăcit prin frigider. Pe parcurs mi-a venit ideea îmbunătățirii gustului și cu niște gălbiori uscați
Ingrediente
●
Gălbiori uscați
2 linguri
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Piper, sare
1 lingurita
●
Ulei de măsline
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Spălăm, curățăm și tăiem legumele.
Pas 3
Morcovii i-am mărunțit pentru prima dată cu Turbo Chef și mi-a plăcut cum au ieșit.
Pas 4
Într-o tigaie mare/wok se încinge uleiul și se călesc legumele (ardeiul, ciupercile, dovlecelul, morcovii)
Pas 5
Se acoperă cu apă și se lasă să înceapă să fiarbă
Pas 6
Când fierbe, se adaugă lintea și se lasă până fierbe.
Mi-am adus aminte că am în cămară gălbiorii și am adăugat repede și din ei
Pas 7
La final se condimentează cu sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin, ardei iute etc., după gust
Cantitate:
4 buc
(porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: