Mancare de linte
reteta postata de Adriana (AMV)
O "colega de suferinta" de pe un forum cu o cu totu alta tematica mi-a dat ideea acestei mancari rapide si gustoase. Nu stiam ce trebuie sa iasa la final, dar sper ca am ajuns la rezultatul scontat. Eu am fost incantata de arome.
Eu am facut cam cu ce si cat am avut in casa (lintea si ciupercile erau niste ramasite). In reteta sugerata aparea si un patrunjel, dar cum a fost lipsa la apel l-am inlocuit cu un dovlecel ratacit prin frigider. Pe parcurs mi-a venit ideea imbunatatirii gustului si cu niste galbiori uscati
Ingrediente
●
Galbiori uscati
2 linguri
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Piper, sare
1 lingurita
●
Ulei de masline
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Spalam, curatam si taiem legumele.
Pas 3
Morcovii i-am maruntit pentru prima data cu Turbo Chef si mi-a placut cum au iesit.
Pas 4
Intr-o tigaie mare/wok se incinge uleiul si se calesc legumele (ardeiul, ciupercile, dovlecelul, morcovii)
Pas 5
Se acopera cu apa si se lasa sa inceapa sa fiarba
Pas 6
Cand fierbe, se adauga lintea si se lasa pana fierbe.
Mi-am adus aminte ca am in camara galbiorii si am adaugat repede si din ei
Pas 7
La final se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin, ardei iute etc , dupa gust
Cantitate:
4 buc
(portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: