Inghetata cu "lapte condensat de casa"

C
Inghetata cu "lapte condensat de casa"

Daca nu aveti lapte condensat la cutie (in Romania se gaseste mai greu), va propun aceasta reteta, cu ingrediente simple, dar cu un gust extraordinar. Este cremoasa, potrivit de dulce, mai gustoasa decat cea de la magazin si ce e mai important, fara E-uri.

Eu am servit-o cu coji de portocale confiate, dar posibilitatile sunt infinite,cu dulceata, ciocolata s.a., ce va place si ce aveti. Este o reteta de baza, puteti sa adaugati cacao sau fructe, ca sa mai diversificati.

Ingrediente

Frisca lichida
300 g
puteti lua smantana varsata cu grasime 30 procente, dar sa fiti atenti la calitatea, gustul ei.
Zahar
100 g
daca va place dulce,luati 150 gr.
Galbenusuri
3 buc
Lapte
125 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Fierbi laptele,il racesti. Eu am avut lapte UHT, asa ca nu am mai facut asta, l-am pus asa, direct din cutie. Bati galbenusurile cu zahar,de preferat cu mixerul, adaugi treptat laptele.


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 1
Pas 2

Pe baie de aburi, pe foc mic,amestecand incontinuu,il tinem pana devine ca laptele condensat de gros. Cine nu agustat niciodata laptele condensat de la cutie, trebuie sa fie ca o smantana,sa ramana un pic urma lingurii cand treci prin el


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 2
Pas 3

Racesti  acest lapte condensat,la gust aduce cu acesta, doar ca e mai galben de la galbenusuri. Se mai intareste putin daca il tineti la frigider. Eu nu am avut timp si l-am tinut pana a doua zi la frigider.


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 3
Pas 4

Bati frisca


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 4
Pas 5

Unim cele doua compozitii.


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 5
Pas 6

Punem in congelator pentru o ora,dupa aceea scoatem inghetata, o mai amestecam cu mixerul si o punem la loc. Ideal ar fi sa faceti asta de 3 ori in total -  iese mai cremoasa


Inghetata cu "lapte condensat de casa" - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 25 Mar 2012, 22:37

Interesanta reteta de lapte condensat, chiar trebuie s-o incerc