Înghețată cu "lapte condensat de casă"
Dacă nu aveți lapte condensat la cutie (în România se găsește mai greu), vă propun această rețetă, cu ingrediente simple, dar cu un gust extraordinar. Este cremoasă, potrivit de dulce, mai gustoasă decât cea de la magazin și ce e mai important, fără E-uri.
Eu am servit-o cu coji de portocale confiate, dar posibilitățile sunt infinite, cu dulceață, ciocolată s.a., ce vă place și ce aveți. Este o rețetă de bază, puteți să adăugați cacao sau fructe, ca să mai diversificați.
Ingrediente
●
Frisca lichida
300 g
puteți lua smântână vărsată cu grăsime 30 procente, dar să fiți atenți la calitatea, gustul ei.
●
Zahar
100 g
dacă vă place dulce, luați 150 gr.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fierbi laptele, îl răcești. Eu am avut lapte UHT, așa că nu am mai făcut asta, l-am pus așa, direct din cutie. Bați gălbenușurile cu zahăr, de preferat cu mixerul, adaugi treptat laptele.
Pas 2
Pe baie de aburi, pe foc mic, amestecând încontinuu, îl ținem până devine ca laptele condensat de gros. Cine nu a gustat niciodată laptele condensat de la cutie, trebuie să fie ca o smântână, să rămână un pic urma lingurii când treci prin el.
Pas 3
Răcești acest lapte condensat, la gust aduce cu acesta, doar că e mai galben de la gălbenușuri. Se mai întărește puțin dacă îl țineți la frigider. Eu nu am avut timp și l-am ținut până a doua zi la frigider.
Pas 5
Unim cele două compoziții.
Pas 6
Punem în congelator pentru o oră, după aceea scoatem înghețata, o mai amestecăm cu mixerul și o punem la loc. Ideal ar fi să faceți asta de 3 ori în total - iese mai cremoasă.
Cantitate:
500 ml
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: