Ingrediente
●
Carne de porc tocata
250 g
●
Ulei
2 linguri
2-3 linguri de lemn
●
Sare, piper, boia
1 lingurita
după preferințe
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
2
Tăiem cartofii rondele nu foarte subțiri.
3
Tăiem ceapa mărunt-mărunt.
4
Punem ceapa la călit în ulei.
5
După 2-3 minute, când ceapa e călită de jumătate, adăugăm și carnea tocată.
6
O lăsăm să se călească puțin, vom vedea că va scădea apa ce o lasă și își va modifica culoarea. Apoi adăugăm sarea, piperul și boiaua.
7
Punem și bulionul (pasta de roșii). Eu am pus cam 2 linguri de lemn.
8
Lăsăm să se mai călească. În total, vreo 10-15 minute, cred. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
9
După ce s-a răcit carnea, începem montarea. Avem nevoie de: cartofii rondele, carnea călită, sare, bulion și o cratiță/oală mică/vas yena/orice vas pentru cuptor.
10
Primul strat, cel de jos, va fi de carne.
11
Apoi un strat de cartofi, și tot așa. Peste cartofi putem presăra puțină sare.
12
La sfârșit, când am terminat carnea și cartofii (cât au încăput din ei), punem 1-2 linguri de bulion peste tot/deasupra.
13
Apoi umplem vasul cu apă (pe lângă marginea lui, să nu „spălăm” carnea și sarea dintre straturi), aproape până la ultimul strat de cartofi.
14
Băgăm vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore. Trebuie să scadă mare parte din apă. Putem verifica și cartofii cu un cuțit. Așa arată imediat ce l-am scos din cuptor.
15
Servim cu smântână și cu murături/salate de legume. (În farfuria mea nu apare prea multă carne - eu prefer cartofii, dar ea e suficientă pentru 3 persoane). Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(porții)
Timp de preparare:
130 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
160 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)