Prăjituri "Plăcere"

C
Prăjituri "Plăcere"

Niște prăjiturele absolut deosebite și delicioase. Chiar e o plăcere să le mănânci.

Baza acestor prăjituri o constituie aluatul de la fursecurile "Poveste", pe care de asemenea le găsiți la "rețetele utilizatorilor" de pe site. De fapt cele două rețete se completează, la prima se folosesc 4 gălbenușuri, la cea de-a doua - 4 albușuri. Puteți să nu vă complicați cu coșulețele-minitarte și să le faceți cu biscuiți, rezultatul este același.

Nu se fac deloc greu. Eu aveam o reținere în privința bezelei, dar se face foarte ușor și mi-a ieșit din prima, fără probleme. Această bezea se numește elvețiană și se face la cald, din ea se fac și bezelele la cuptor, încă nu am încercat. Dar în această rețetă se folosește ca atare, ca și cremă. Se poate folosi și la umplerea torturilor.

Vă recomand să le încercați cât mai repede, se topesc în gură pur și simplu.

Ca și o observație, deoarece ies destul de multe, circa 40 bucăți, eu le fac, de obicei, din jumătate de ingrediente.

Ingrediente

Pentru biscuiti/cosulete:unt
150 g
   
Galbenusuri
4 buc
   
Zahar
150 g
   
Faina
2 pahare
de 250 ml
Praf de copt
1 lingurita
   
Pentru bezeaua-crema:albusuri
4 buc
   
Zahar
150 g
dacă vă place mai dulce, puneți 200 g
Vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim mai întâi baza prăjiturelelor. Aceasta poate fi sub formă de biscuiți sau coșulețe-minitarte.

Pentru aluat, untul la temperatura camerei îl bați cu zahăr până se înălbește.

Prăjituri "Plăcere" - Pas 1
Pas 2

Adăugăm gălbenușurile și batem bine, apoi adăugăm făina plus praful de copt. Aluatul trebuie să fie dens, dar moale în același timp.


Prăjituri "Plăcere" - Pas 2
Pas 3

De-aici încolo, putem să procedăm în 3 moduri:

1) fie punem aluatul pe o peliculă alimentară, îl facem sul, ca un salam, îl dăm la rece în congelator pentru o jumătate de oră, apoi îl scoatem și tăiem felii potrivite pe care le coacem la foc mediu.

2) dăm aluatul la congelator așa cum este, bilă, apoi după o jumătate de oră, îl scoatem, îl întindem nu foarte subțire și tăiem biscuiții cu o formă rotundă

3) îl punem la congelator de asemenea pentru o jumătate de oră, apoi îl întindem, tăiem cu o formă și-l punem să se coacă în formele de minitarte.

Eu am încercat a 2-a și a 3-a variantă. Cea de-a doua mi se pare mai ușoară, iar rezultatul este aproximativ la fel. Dacă vreți niște prăjiturele mai mici, faceți a doua variantă.

Prăjituri "Plăcere" - Pas 3
Pas 4

Acum ne ocupăm de cremă sau, mai bine zis bezeaua elvețiană.

Pui albușurile, zahărul și vanilia într-un castronel de plastic. Amesteci. Pui castronelul pe o cratiță cu apă clocotindă. Deci cratița este ceva mai mică decât castronelul, ca fundul acestuia să nu ajungă la apă, să fie chiar o baie de aburi.

 

Prăjituri "Plăcere" - Pas 4
Pas 5

Pe baia de aburi, bați albușurile cu mixerul la treapta superioară 5 min, după ceas. Trebuie să vă iasă o bezea densă, netedă și lucioasă, și de asemenea să-și țină bine forma. Dacă mai e nevoie, o mai puteți bate încă vreo 2 min, nu mai mult, pe masă.

Prăjituri "Plăcere" - Pas 5
Pas 6

O puneți la rece, la frigider, să se răcească, abia apoi umpleți cu ajutorul unui poș biscuiții


Prăjituri "Plăcere" - Pas 6
Pas 7

sau coșulețele.

Prăjiturile se păstrează în frigider.

Prăjituri "Plăcere" - Pas 7
Pas 8

O vedere de aproape, ca să vă fac și mai multă poftă

 

Prăjituri "Plăcere" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Colecții: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

-Adelina-
-Adelina- 27 Dec 2012, 11:44

As dori sa fac aceste prajiturele,dar am o intrebare:bezeaua ramane umeda sau se usuca cand sta la rece?multumesc

lena
Elena (lena) -Adelina- 27 Dec 2012, 12:10

Bezeaua ramane umeda aici, se foloseste in loc de crema.

-Adelina-
-Adelina- 27 Dec 2012, 12:41

Am inteles,multumesc pt. raspuns,o sa le incerc saptamana aceasta.

tanicelu
tanicelu 05 Oct 2013, 12:57

am incercat reteta mai demult si mi-a placut enorm. sint exact ca cele din comert doar ca stiu ce pun in ele. dintr-o portie s-au primit destul de multe. am savurat cu sotul vreo citeva zile! multumesc mult pentru reteta!!!!