Înghețată cu lemon curd

C
Înghețată cu lemon curd

Lemon curd este o cremă de lămâie, deci aceasta este o înghețată de lămâie, absolut delicioasă, cu gust dulce-acrișor. Din toate înghețatele preparate până acum, aceasta i-a plăcut cel mai mult fetiței mele, iar ea este o pretențioasă.

Chiar dacă procesul de preparare este un pic mai laborios, nu este nimic greu și merită încercat.

Ingrediente

Pentru lemon curd: lămâi
2 buc
   
Ouă
2 buc
   
Unt
30 g
   
Pentru merenga italiană: albușuri
2 buc
   
Zahăr
230 g
130 g pentru albușuri (bezea italiană), plus pentru lemon curd încă 100 g.
Frișcă
500 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi facem lemon curdul.

Regula este: la o lămâie - 1 ou, 50 g zahăr, 10-15 g unt.

Inițial, am făcut din 3 lămâi, dar a ieșit atât de acru (au fost extrem de acre lămâile), încât pentru înghețată am folosit doar o parte din lemon curdul, așa că mai bine faceți mai puțin, din 2 lămâi.

Razi coaja de la 2 lămâi și o adaugi la 100 g zahăr. Amesteci

Înghețată cu lemon curd - Pas 1
Pas 2

Din lămâi storci sucul, torni în zahăr, amesteci.


Înghețată cu lemon curd - Pas 2
Pas 3

Ouale le bați cu furculița, fără spumă. Le adaugi la suc.


Înghețată cu lemon curd - Pas 3
Pas 4

Lași să stea o jumătate de oră, ca răzătura de coajă să-și lase aroma. Neapărat strecori printr-o sită ca să îndepărtezi coaja răzuită și eventualele bucățele de albuș neamestecat, care s-ar îngroșa în procesul fierberii și s-ar transforma în fulgi de albuș.

Torni amestecul în cratiță, adaugi 30 g unt și fierbi la foc mic (nu pe baie de aburi) până se îngroașă, vreo 10-15 min.

Înghețată cu lemon curd - Pas 4
Pas 5

Lași să se răcească


Înghețată cu lemon curd - Pas 5
Pas 6

Între timp, faci bezea italiană:

2 albușuri le bați tare

Înghețată cu lemon curd - Pas 6
Pas 7

Peste 130 g de zahăr torni 40 ml apă și amesteci bine ca să mai dizolvi din zahăr.

Apoi pui pe foc și amesteci bine ca să se dizolve restul de zahăr. Ții pe foc până încep să se facă bule pe fundul cratiței. Aduci până la fierbere, dar nu lași să fiarbă.

Înghețată cu lemon curd - Pas 7
Pas 8

Siropul îl iei de pe foc și-l torni în fir în albușurile bătute, mixând cu mixerul. Mai bați încă 15 min.

Compoziția se va înălbi, va fi lucioasă și netedă.

Înghețată cu lemon curd - Pas 8
Pas 9

Separat bați frișca


Înghețată cu lemon curd - Pas 9
Pas 10

Pentru a face înghețata propriu-zisă, amesteci încet, cu telul, frișca cu bezeaua, adică albușurile, apoi cu lemon curdul. Lemon curdul nu-l pui pe tot odată, adaugi o parte, apoi guști să vezi dacă nu este prea acră compoziția. Eu am făcut din 3 lămâi, dar am folosit cam jumătate din cantitate; cealaltă am pus-o la frigider și am folosit-o pentru altă înghețată.


Înghețată cu lemon curd - Pas 10
Pas 11

Pui înghețata în caserolă și la congelator. Eu am lăsat-o la congelator pe noapte, așa că nu am amestecat deloc în ea, dar totuși mi-a ieșit destul de cremoasă.


Înghețată cu lemon curd - Pas 11
Pas 12

Rezultatul final


Înghețată cu lemon curd - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (aproximativ, nu am cântărit 800g-1 kg, ceva de genul)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!