Ingrediente
●
Pentru lemon curd: lamai
2 buc
●
Pentru merenga italiana:albusuri
2 buc
●
Zahar
230 g
130 gr.pentru albusuri (merenga italiana), plus pentru lemon curd inca 100 gr.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai facem lemon curdul.
Regula este: la o lamaie - 1 ou,50 gr.zahar,10-15 gr. unt.
Initial,am facut din 3 lamai,dar a iesit atat de acru (au fost extrem de acre lamaile),incat pentru inghetata am folosit doar o parte din lemon curdul, asa ca mai bine faceti mai putin, din 2 lamai.
Razi coaja de la 2 lamai si o adaugi la 100 gr. zahar..Amesteci
Pas 2
Din lamai storci sucul,torni in zahar,amesteci.
Pas 3
Ouale le bati cu furculita,fara spuma.Le adaugi la suc.
Pas 4
Lasi sa stea o jumatate de ora, ca razatura de coaja sa-si lase aroma.Neaparat strecori printr-o sita ca sa indepartezi coaja rasa si eventualele bucatele de albus neamestecat, care s-ar ingrosa in procesul fierberii si s-ar transforma in fulgi de albus.
Torni amestecul in cratita, adaugi30 gr. unt si fierbi la foc mic (nu pe baie de aburi)pana se ingroasa,vreo 10-15 min.
Pas 6
Intre timp,faci merenga italiana:
2 albusuri le bati tare
Pas 7
Peste 130 gr de zahar torni 40 ml apa si amesteci bine ca sa mai dizolvi din zahar.
Apoi pui pe foc si amesteci bine ca sa se dizolve restul de zahar.Tii pe foc pana incep sa se faca bule pe fundul cratitei.Aduci pana la fierbere, dar nu lasi sa fiarba.
Pas 8
Siropul il iei de pe foc si-l torni in fir in albusurile batute,mixand cu mixerul.Mai bati inca 15 min.
Compozitia se va innalbi,va fi lucioasa si neteda.
Pas 10
Pentru a face inghetata propriu-zisa,amesteci incet, cu telul,frisca cu meringa,adica albusurile,apoi cu lemon curdul.Lemon curdul nu-l pui pe tot odata,adaugi o parte, apoi gusti sa vazi daca nu este prea acra compozitia. Eu am facut din 3 lamai, dar am folosit cam jumatate din cantitate,cealalta am pus-o la frigider si am folosit-o pentru alta inghetata.
Pas 11
Pui inghetata in caserola si la congelator. Eu am lasat-o la congelator pe noapte,asa ca nu am amestecat deloc in ea, dar totusi mi-a iesit destul de cremoasa.
Cantitate:
800 g
(aproximativ, nu am cantari800gr-1 kg,ceva de genul)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: