Prăjitură Figaro

Prăjitură Figaro

O prăjitură foarte delicioasă și dulce. Dacă mi-ar fi reușit și bezeaua perfect , ar fi fost un succes 100%! Sper să vă iasă dvs.!

Ingrediente

Oua
6 buc
2 întregi și 4 galbenușuri pt blat, 4 albușuri pt bezea
Zahar
500 g
250g pt bezea și 250g pt blat
Faina
300 g
Unt / margarina
200 g
Arome
2 buc
eu am pus esență de vanilie și de rom, câte o linguriță
Gem
200 g
eu am pus de piersici, făcut în casă
Nuci / ciocolata rasa
5 linguri
pentru decor

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.


3

Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 galbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.


4

Încorporăm făina și aromele.


5

Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.


6

Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.


7

În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.


8

După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem în strat subțire gemul.


9

Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...


10

Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.

 

11

Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).


12

Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 bucati (depinde de mărimea feliei)
Timp de preparare: 55 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 12 ian 2013, 23:43

Tare, tare bună!! Și duulceee!! De data asta mi-a ieșit mai bine!

Poza mea pentru reteta:
zatara
zatara 28 iun 2013, 12:52

oare merge unsa cu miere de albina in loc de gem?...nu cred ca ar strica ceva.....

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 25 iul 2013, 20:18

foarte buna... chiar daca e cam prea dulce. texturile sunt insa fantastice...

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 25 iul 2013, 20:19

foarte buna... chiar daca e cam prea dulce. texturile sunt insa fantastice...

Poza mea pentru reteta: