Ingrediente
●
Faina
2 pahare
de 250 ml
●
Zahar
100 g
plus 2 ling. pantru a presara deasupra
●
Ou
1 buc
plus un galbenus pentru a unge deasupra
●
Smantana
4 linguri
sau iaurt mai gras
●
Sare
2 g
un varf de cutit
●
Bicarbonat de sodiu
3 g
1/4 lingurita
●
Scortisoara
1 lingurita
optional
●
Mac
1 lingurita
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amesteci oul,smantana,zaharul si sarea. Amesteci cu telul.
Pas 2
Adaugi untul moale si mierea.
Pas 3
Adaugi aceasta compozitie in faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu nestins (1/4 lingurita) si farmanti aluatul. Posibil sa mai ai nevoie de putina faina, oricum aluatul trebuie sa-l poti intinde, dar sa ramana moale.
Pas 4
Intinzi aluatul si tai covrigeii cu forma speciala. Daca nu ai o astfel de forma,rupi din aluat mici bucatele, pe care le faci sul si formezi covrigeii.
Pas 5
Ii ungi cu galbenus de ou, amestecat cu o lingura de lapte, sau cu ou batut si deasupra presari mac sau zahar amestecat cu scortisoara.
Pas 6
Coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc
Cantitate:
80 buc
(ies foarte multi)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: