Ouă umplute (o variantă)

Ouă umplute (o variantă)

Știu că există mai multe variante de a prepara ouăle umplute. Vă arat acum cum m-a învațat mama mea să le pregătesc. Sunt extrem de simplu de preparat. Sper să vă și placă.

Ingrediente

Oua
4 buc
3 fierte, plus un gălbenuș crud
Pateu
2 buc
Unt
30 g
un cubuleț ca cel din poză
Smantana
1 linguri
Ulei
7 linguri
Sare, piper, boia
1 lingurite
după gust

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele. Ouăle (3) trebuie fierte din timp pentru a fi reci.

 

2

Tăiem în jumătăți ouăle fierte, scoatem gălbenușurile. 2 le punem într-un bol, unul îl punem deoparte.(vom pregătim din el maioneza, alături de gălbenușul crud).

 

3

Peste cele 2 gălbenușuri fierte adăugăm untul, pateul, sare și piper. Mixăm amestecul.


4

Trebuie să iasă o pastă fină.


5

Urmează să ne ocupăm de albușurile fierte. Cu o linguriță mai mică scobim interiorul celor 6 jumătăți. Avem grijă să nu se rupă.


6

Facem maioneza. Eu o prepar așa: mixez un gălbenul crud cu unul fiert, adaug uleiul în trepte, pun și un strop de zeamă de lămâie. La sfârșit pun o lingură de smântână. O puteți prepara după rețeta proprie.


7

Așezăm maioneza pe un platou/farfurie mic/mică pe care urmează să aranjăm ouăle.


8

Umplem jumătățile goale de ou fiert cu pasta de pateu.


9

Răsturnăm frumos jumătățile pline peste maioneza din farfurie. Ornăm cu boia și pătrunjel verde. Poftă bună!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !