Ingrediente
●
Oua
4 buc
3 fierte, plus un gălbenuș crud
●
Unt
30 g
un cubuleț ca cel din poză
●
Sare, piper, boia
1 lingurita
după gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pregătim ingredientele. Ouăle (3) trebuie fierte din timp pentru a fi reci.
2
Tăiem în jumătăți ouăle fierte, scoatem gălbenușurile. 2 le punem într-un bol, unul îl punem deoparte.(vom pregătim din el maioneza, alături de gălbenușul crud).
3
Peste cele 2 gălbenușuri fierte adăugăm untul, pateul, sare și piper. Mixăm amestecul.
4
Trebuie să iasă o pastă fină.
5
Urmează să ne ocupăm de albușurile fierte. Cu o linguriță mai mică scobim interiorul celor 6 jumătăți. Avem grijă să nu se rupă.
6
Facem maioneza. Eu o prepar așa: mixez un gălbenul crud cu unul fiert, adaug uleiul în trepte, pun și un strop de zeamă de lămâie. La sfârșit pun o lingură de smântână. O puteți prepara după rețeta proprie.
7
Așezăm maioneza pe un platou/farfurie mic/mică pe care urmează să aranjăm ouăle.
8
Umplem jumătățile goale de ou fiert cu pasta de pateu.
9
Răsturnăm frumos jumătățile pline peste maioneza din farfurie. Ornăm cu boia și pătrunjel verde. Poftă bună!
Cantitate:
6 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: