Ingrediente
●
Lobodă
2 buc
(legături)
●
Ștevie
2 buc
(legături)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățăm și spălăm bine legumele.
Pas 2
Tăiem ceapa mărunt, iar morcovii, țelina și păstârnacul le dăm pe răzătoare și le punem la fiert. Punem și o lingură de sare.
Pas 3
Punem orezul într-un vas cu apă pentru a-l spăla bine.
Pas 4
La vreo 5 minute de când fierb primele legume, adăugăm și ardeiul gras tocat.
Pas 5
Tăiem loboda și ștevia fâșii subțiri, iar după alte 7 minute de fierbere le adăugăm în ciorbă.
Pas 7
Tot acum punem de asemenea și tarhonul tocat. (Eu am avut uscat, dar dacă aveți verde știu că se opărește înainte de a-l toca.) Se lasă să fiarbă la foc mic, până ce orezul este fiert.
Pas 8
Se amestecă bine smântâna cu oul și cu făina, iar apoi se adaugă peste acest amestec și un polonic de zeamă din ciorbă. Se toarnă cu totul în ciorbă amestecând ușor.
Pas 9
Se continuă fierberea câteva minute, după care se potrivește gustul cu sare și oțet. Se poate servi fie fierbinte fie rece.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: