Lasagna

      Lasagna este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, deci a fost obligatoriu sa invat s-o fac foarte buna :) Reteta aceasta este una clasica, exemplara - am respectat cam toate cerintele unei lasagna italiene(nu am folosit parmezan). Deci va asigur ca va iesi foarte buna, incercati cu incredere.

Semipreparate

Ingrediente

Foi de lasagna
1 buc
adica 1 pachet
Cascaval clasic
500 g

Pasi de urmat

1

Se prepara Reteta de Sos Bolognese, eu am improvizat putin - inainte sa montez lasagna, in sos am pus jumatati de rosii cherry proaspete.

2

Se prepara cantitate dubla de Sos Bechamel.

3

Pentru a pregati lasagna am folosit o tava dreptunghiulara adanca, din sticla termorezistenta(arata bine si daca o puneti pe masa festiva).

Pe fundul tavii se pune un strat cam de 1 cm de sos Bechamel, peste el aranjati un strat din  foile de lasagna(sa fiti atenti sa respectati instructiunile de pe pachet, sunt unele care trebuie fierte inainte de folosire).

4

Se ung foile de lasagna cu sos alb, peste el se pune un strat de sos bolognese.

5

Apoi se da prin razatoare cascaval peste acest strat de sos bolognese.

Mai departe se continua in aceeasi ordine - foi lasagna, sos bechamel, sos bolognese, cascaval - eu am pus 5 randuri de foi.

6

Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel.

7

Si peste acesta se da prin razatoare cascaval, acum se pune lasagna la cuptor pana se rumeneste si se inmoaie.

8

Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati 10-15 min sa se racoreasca apoi o savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (8 portii)
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

cosmina30
cosmina30 (20 October 2009, 23:25)

retete minunate!

ELLA
ELLA (26 November 2009, 21:29)

Acum e la cuptor. Multumim Lena pt reteta.Mmmm

nina (24 December 2009, 00:15)

ce fel de foi folositi de obicei??

lena
lena (24 December 2009, 07:51)

Cele de la Barilla sau Baneasa

angelica (15 January 2010, 17:42)

Reteta mi-a iesit super..Eu am mai incercat sa fac dupa ureche,dar foile imi erau tari.Acum am respectat reteta ,am pus mai mult  sos <Bechamel>si lasagna a fost laudata de toti.       

   Mersi pentru ajutor.

Galia
Galia (19 January 2010, 12:30)

A iesit foarte gustoasa, dar am facut o mica gafa : am folosit doar carne de porc....si iesit cam grasa. Data viitoare pun doar de vita

gabriela29sv
gabriela29sv (01 February 2010, 19:32)

Buna tuturor...sunt noua pe acest site,m-am inscris pe el pt ca imi plac f mult retetele Lenei si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale in primul rand pt reteta de lasagna pe care am facut-o si azi pt a doua oara....EXCELENT!!! o super reteta care mi-a iesit din prima .multumesc

lena
lena (01 February 2010, 19:37)

Cu mare placere! Sa aveti pofta buna si va mai astept pe aici

nina (01 February 2010, 23:10)

nota 10 ,multumim!

gabriela29sv
gabriela29sv (01 February 2010, 23:23)

Revin cu siguranta , deja mi-a facut cu ochiul reteta de placinta cu branza

marinaily (07 February 2010, 20:00)

Lena da ce se are invedere la sos cind zici  una doua bucati? o cantitate de una si 2 de alta?

o bucata adica o portie?

lena
lena (07 February 2010, 20:04)

Exact, am in vedere ca faci 1 sau 2 portii din reteta de sos.

TaniaA (23 March 2010, 10:56)

foarte, foarte buna!

natyluminita
natyluminita (05 September 2010, 13:41)

Lasagna e tare buna...insa stiu ca in italia se pune ultimul strat de: foi, carne adika sos bolognese, apoi sos beshamel....

Lavi
Lavi (06 September 2010, 15:01)

eu fac lasagnea foarte des, ne place foarte mult si am o reteta italieneasca...........este exact ca aceasta numai ca eu pun mai mult sos bechamel deasupra, sa musteasca pot spune , pentru a nu se usac foile care raman deasupra.................cascaval mai bun si spre sfarsit sa ramana topit deasupra

Sorina.Dany
Sorina.Dany (07 December 2010, 15:49)

super:X

raisa
raisa (18 December 2010, 01:50)

La timpul de preparare trebuie adaugate cele 2 ore pentru sosul bolognese....In total cred ca trebuie sa stau maine toata ziua acasa sa incerc reteta. Sper sa imi iasa...

raisa
raisa (19 December 2010, 18:41)

Am uitat sa intreb: cand stim ca e gata? ca testul cu scobitoarea nu cred ca spune nimic...? nici nu am temperaturile gradate la cuptor sa stiu cat o las exact...

lena
lena (19 December 2010, 20:00)

Raisa, se verifica simplu - in primul rand trebuie sa se rumeneasca deasupra si apoi testezti cu un cutit - il infigi in ea si daca trece usor, adica este moale -  poti s-o scoti din cuptor.

raisa
raisa (30 December 2010, 00:44)

Foarte buna, singurul comentariu care poate va folosi si altora: puneti putina nucsoara in sosul bechamel, un varf de cutit cel mai bine, eu am pus jumatate din cantitatea scrisa si a iesit foarte foarte aromat! O sa vedeti ce puternic aromata e nucsoara cand deschideti plicul- eu nu mai avusesem de-a face cu ea pana acum si nu stiam ca iese chiar asa, mi-a fost mai greu sa mananc. In rest - delicios!

Cori
Cori (15 January 2012, 20:36)

Este o mancare mai deosebita, dar totusi usor de facut si foarte buna, pt. iubitorii de paste. Eu o fac cu pui si ciuperci, in loc de sos bolognese. Super buna, in orice caz.

gabriela29sv
gabriela29sv (05 May 2012, 13:59)

Am mai spus-o si o o mai spun...o super reteta,cea mai buna!!!Fiul meu imi spune ca e cea mai buna lasagna din lume :) O recomand cu drag tuturor prietenelor ...si nu numai...le recomand tot site-ul tau Lena!Bravo!

Nelly.Bo
Nelly.Bo (17 May 2012, 14:26)

 Buna, Lena! Am facut reteta aseara si a iesit demential! Prietenului meu nu-i prea plac pastele si bucataria italiana, asa ca m-am delectat singura cu bunatatea asta! Multumesc mult!

irina D.
irina D. (27 May 2012, 19:01)

Multumesc pentru reteta......a fost bestiala

irinutza
irinutza (28 October 2012, 18:41)

o felie din lasagha mea!!

Guera (13 January 2013, 21:36)

Aseara am pregatit pt prima oara aceasta lasagna si sotul meu a ramas foarte satisfacut de rezultat! Si eu am improvizat putin , adaugind 2 feluri de cascaval printre care a fost ricotta !:) Super buna!:) data viitoare adaug si spinach ;) impreuna cu sotu am descoperit ca lasagna noatra de a doua zi a iesit mai buna la gust;) Era mai usor de taiat caci ramisesera toata noaptea la frigider ;) mersi Lena pt inspiratie:)

elenabordianu
elenabordianu (19 February 2013, 15:17)

lena poate stii cum sa fac foile de lasagne acasa!!!!! ma gindesc si ca ar fi o idee.....

liliaviscun
liliaviscun (20 March 2013, 15:53)

 lasagna o prepar de mult timp insa in loc de cashcaval siplu pun parmegiano, sau kiteo data pun mozzarella. ese foarte buna. nu avetzi frica sa incercatzi, vetzi ramine satisfacutzi!

liliaviscun
liliaviscun (20 March 2013, 20:47)

kind eram la moldova inlocuiam foile de lasagne cu blinii mai grosutze. 
sa spun sincer shi lasagna era mai gustoasa, shi o  puteam pregati in forma rotunda.
trebuie sa trec din nou la metoda veche...

Draculina969
Draculina969 (23 June 2013, 23:35)

am fost la cumparaturi...am gasit o groaza de foi de lasagna din grau dur in auchan...

maine ma apuc de treaba:)

Draculina969
Draculina969 (23 June 2013, 23:38)

am un cuptor care arde tare si caruia ii pun mereu o tava cu apa jos...cam cat ar trebui sa o tin in cuptor?

lena
lena (23 June 2013, 23:43)

Macar 30 minute, daca se rumenste prea tare pune o folie de aluminiu deasupra.

maya39 (14 January 2014, 14:36)

Este prima reteta care o fac de pe acest site si a iesit fantastica!!!!

 

lena
lena (14 January 2014, 14:47)

Ma bucur mult Maya, sa fie intr-un ceas bun si la cat mai multe retete reusite!

dianushka8526
dianushka8526 (05 February 2014, 13:04)

Draga Lena se poate folosi si al gen de tava ? Adica in afara de cea din sticla termorezistenta. Eu am din ceramica  

lena
lena (05 February 2014, 13:06)

Oricare, si sticla, teflon, ceramica - de silicon nu, dar in rest merg toate.

dianushka8526
dianushka8526 (06 February 2014, 12:27)

 ooo super ... deja ma gateam sa cumpar tava din sticla  mersi muuuult pt rs ..pupici  revin cu poze cind fac receta ;)

tiki
tiki (10 February 2014, 20:14)

          Buna. Ooo,ce bunatate. Parca a doua zi a fost si mai buna. Mi-a placut partea de deasupra ca a fost mai rumena si mai crocanta. Ceva mai mult de lucru,dar a meritat si mi-au mai ramas si foi de lasagne in cutie asa ca voi mai face precis. Asa faceam si eu,dar nu puneam jos sos,ci direct foi si nici nu lasam la preparat atat de mult timp carnea. Cred ca am mancat din carne tot gustand,vreo 50-70 gr. Hahahaha.Si tare buna a fost. Multumesc. Pupici.

Maly (07 May 2014, 21:25)

 Cat trebuie lasata la cuptor?? Multumesc.

lena
lena (07 May 2014, 22:16)

Depinde de cuptor dar in medie cam 40 de minute.

alexandra1502 (19 September 2014, 12:27)

 Mi-a esit si mie, e prima data cand incerc o reteta de lasagna. Acum am scoso din cuptor, sper ca e super precum arata. Multumim Lena de reteta