Salata "Troiene"

       Este salata care am preluat-o de la nasa mea, mi-a placut mult cum arata, mai ales la o masa festiva in timpul sarbatorilor de iarna. Ingredientele sunt putine si simple, se prepara repede si este foarte gustoasa si satioasa. Recomand sa o aveti in vedere la masa de Carciun si Revelion.

Semipreparate

Ingrediente

Carne de pui
500 g
in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
Ceapa alba
2 buc
Cartofi
4 buc
Oua
5 buc
cantitatea de oua depinde de marimea salatei
Cascaval clasic
400 g
Otet de vin
1 pah
Usturoi
2 buc
catei

Pasi de urmat

1

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.

2

Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja.

Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria.

3

Ouale se taie in jumatati.

4

Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare  si usturoi pisat.

5

Umpleti ouale cu pasta de galbenus.

6

Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne.

7

Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform.

8

Cartofii se ung din belsug cu maioneza.

9

Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata.

10

Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei  - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

pritty
pritty (09 November 2009, 09:27)

cum se gateshte carnea de pui?

lena
lena (09 November 2009, 10:14)

Am scris in pasul 2, se caleste bine in ulei, la foc mediu. Apoi puteti adauga niste mirodenii uscate si sare. Cam atat.

adina (09 November 2009, 14:13)

arata superb lena .tu ce ai pus piept de pui?

lena
lena (09 November 2009, 14:20)

Am pus carne de pui, din pulpe dezosate.

iepurash (09 November 2009, 16:31)

Draga Lena! din ce colt al tarii esti? e foarte important asta! la noi in Banat ciorbele se pregatesc ,majoritatea cu smantana, iar in moldova si oltenia ,se pregatesc ,cu bors sau cu bulion,,,ma intereseaza retetele pe care le postezi aici ,ce mancam, olteneste, moldoveneste sau????????  te pup. iepurasul

lena
lena (09 November 2009, 16:43)

Salut! Sunt din Moldova, dar sa stii ca ciorbele le fac si cu bors, si cu smantana, si cu bulion. Aici mananci de toate, pentru ca ma inspir  si din retete romanesti si moldovenesti si ucrainesti si rusesti si europene. Daca vrei sa discutam mai mult pe tema asta intra pe forum, voi sterge alte mesaje care nu se refera anume la aceasta reteta(fara suparare). Te pup.

iepurash (09 November 2009, 17:38)

DRAGA MEA LENA! TE ADMIR CA ESTI O BUCATAREASA SPECIALA ,PENTRU MULTE FEMEI. SA STI CA NU AM NIMIC CU RETETELE  DIN ALTE ZONE! ERA O INTREBARE INOCENTA. SA STI CA ZILNIC INTRU PE ACEST SITE SA TE CITESC , SA VAD CE MAI NE TRIMITI! EU ITI DORESC SA FI FERICITA ,SANATOASA, SA FI ALATURI DE FEMEILE CARE NU STIU SA GATEASCA , IAR TU NE AJUTI FOARTE MULT, INCA CEVA: TE ROG TRIMITE-MI RETETA CU SOS DE VANILIE PENTRU CLATITE CU BRANZA DULCE, NU STIU SA-L PREGATESC, TE SARUT SI SUCCES IN TOT CEEA CE FACI!

lena
lena (09 November 2009, 17:42)

Multumesc Mult! Foarte frumoase cuvinte, te mai astept pe aici neaparat  Iti trimit un pic mai tarziu reteta de sos de vanilie

visoris
visoris (09 November 2009, 18:09)

SUPER SALATA - VREAU SA GUST CUMATRA ;)

lena
lena (09 November 2009, 18:11)

He-he, rezerva loc la masa de Craciun si vedem

denyyssa
denyyssa (09 November 2009, 21:47)

super tare reteta...chiar imi place....arata ca niste dealuri ninse ideala pentru sarbatorile de iarna...!!!

cu toate ca mi se pare destul de calorica,asta tinand cont de mancarurile pentru sarbatori si ele foarte consistente...dar am sa o incerc ...arata superb!!!multumim pentru reteta

lumi
lumi (09 November 2009, 23:12)

Arata foarte bine dar are si ceva calorii.Asa ,o data ,de zile mari merge

lena
lena (09 November 2009, 23:41)

Eu am mai scazut din calorii amestecand maioneza cu iaurt, recomand sa faceti la fel daca o vreti mai usoara.

dianatimbus
dianatimbus (10 November 2009, 15:07)

Salut,azi am primit reteta de la tine.Ma duc sa fac cumparaturile necesare.M-ai facut curioasa.Oricum cred ca va fi buna pt ca tot ce am  gatit pana acum din retetele tale a iesit bine si bun.Iti multumesc si mai asteptam noutati

nico (11 November 2009, 15:21)

salata arata f bine iti da impresia ca-i un desert asa cum o vezi , parca-s raffaello, o s-o incerc si eu de sarbatorile de iarna...eu sunt in strainatate acum, si tot incerc sa aduc ceva din buc romaneasca pe aici , ca-mi place si-ti mai aduce aminte de mancarurile din copilarie si de acasa

 

lena
lena (11 November 2009, 15:22)

Stiu cum este, si ma bucur ca pot cumva sa te ajut

claudia24 (08 December 2009, 14:11)

fff.buna

eli
eli (18 December 2009, 21:53)

felicitari,ai venit la momentul potrivit cu aceasta reteta si arata suuuuper pe masa de Craciun!

Vera (20 December 2009, 15:09)

Buna!

Super reteta!!

Ce fel de cascaval ai folosit de arata asa alb?

Multumesc frumos!

 

lena
lena (20 December 2009, 15:26)

Am luat atunci cascaval Delaco Sofia.

ararara (21 December 2009, 12:08)

o reteta superr, sigur o voi incerca de Craciun.

Sarbatori Fericite !

TaniaA (23 December 2009, 15:54)

ce splendoare de salata Bravo Lena!!!

multumim pentru retete asa faine!

lena
lena (23 December 2009, 15:56)

Te pup Taniusha, merci de apreciere

ELLA
ELLA (25 December 2009, 11:10)

MIE MI-A IESIT FOARTE ACRA, ASA TREBUIE?

lena
lena (25 December 2009, 11:32)

Nu,  trebuie sa fie usor acra - poate nu ai scurs bine ceapa de otet, sau ai pus prea multa?

TaniaA (25 December 2009, 20:50)

si noi am avut parte astazi de troiene.... pe masa

delicios

victoria pegza (29 December 2009, 14:19)

Lena e super tare salata ia placut foarte mult sotului ,sa stii ca de o saptamina fac mincare num ai din retetele taleshi sunt perfecte de tot.Merci tare tare mult.

lena
lena (29 December 2009, 14:44)

olivica
olivica (11 January 2010, 10:42)

Reteta asta a ajuns foarte populara, a facut si mama de revelion si de Craciun, si le-a placut tuturor foarte mult!

TaniaA (18 January 2010, 14:41)

si la noi in familie aceasta salata a devenit preferata. eu o fac deja a treia oara. si abia astept sa o mananc

Galia
Galia (19 January 2010, 12:21)

Delicioasa! Oaspetii m-au laudat si au cerut reteta

miniraton (09 February 2010, 19:51)

am facut salata troiene anul trecut. F f f buna. Sotului i-a placut tare mult si a cerut-o si de revelion unde a fost laudata de toata lumea. Am s-o fac si  pe 17 febr de ziua mea. Multumim mult pt toate retetele.

tania26 (18 March 2010, 02:34)

salut, Lena !!! Tocmai am facut salata aceasta minunata si usoara, m-am bucurat ca mi-a iesit exact asa ca in imagine si asta e important pt mine si musafirii mei sau cei care o vor degusta. multumesc pt ca ai postat-o aici. Eu verific zilnic, acest site si sunt foarte impresionanta de tot ce gasesc aici.pot sa zic ca sunt  un fan inrait.MULTUMESC!!!

Aida S (05 September 2010, 19:15)

Arata superb,abia astept sa am musafiri sa ii impresionez.

TaniaA (09 September 2010, 14:14)

troienele mele sunt in curs de pregatire, aceasta salata a devenit preferata familiei noastre. singura abatere pe care o fac de data aceasta este ca  fierb carnea de pui. asta asa, ca sa o fac un pic mai lejera :)

sandrina
sandrina (15 September 2010, 23:54)

BUNA  LENA  ,DORESC SA-MI PERMITI SA TE FELICIT PT FRUMOASELE TALE RETETE ,TOT CE FACI ESTE CU MULT GUST SI CU MULTA FANTEZIE,FELICITARI  ,MULT NOROC SI CONTINUA IN CONTINUARE CU CEEA CE FACI ,TI SE POTRIVESTE DE MINUNE,CU RESPECT F.X.

Lavi
Lavi (20 September 2010, 09:02)

carnea de pui se poate inlocui cu peste ( macrou fiert, sprot afumat - ii da un gust deosebit) , am incercat si merge extraordinar de bine!

o reteta de efect

 

 

dolce forno (23 October 2010, 16:21)

Doamne Lena unde ai fost  pana   acum ca tare esti  pretioasa,gustoasa si decorativa?Acum ca te-am descoperit nu te voi pierde.Iti multumesc ca existi! prima reteta care am facot-o a fost cea de cornuri cu gem.A iesit extraordinar!

lena
lena (23 October 2010, 17:02)

Multumesc Mult!

nona
nona (13 November 2010, 08:50)

daca folosim carne de porc nu trebe inainte fiarta si apoi parjita? sa fie mai moale?

nona
nona (13 November 2010, 08:55)

pe forum nu prea stiu cum sa iau legatura , te rog lasa-mi scris in mare cativa pasi

multumesc mult esti deosebita

mereu iau de aici retete!

lena
lena (13 November 2010, 09:33)

Pai depinde ce vechime are porcul si de metoda de prajire, ar trebui sa-l faci la fac oncet si sa adaugi putina apa sau vin sa se inmoaie bine la foc mic.

malina (22 November 2010, 00:38)

Am incercat si eu aceasta reteta ...in opinia mea,a sotului si a musafirilor prezenti la masa ESTE GROAZNICA.....si chiar nu inteleg de ce a fost asa laudata??????!!!!!!!

lena
lena (22 November 2010, 08:44)

Imi pare rau Malina ca nu a iesit salata, de fapt ce sa zic - daca ai fi prima care isi exprima parerea te-as crede - dar fi mai multe probleme la salata - nu ai folosit maioneza buna, nu ai preparat carnea bine sau ai pus prea multi cartofi. Reteta are prea multa vechime si este incercata de multi, ar fi doar chestie de gusturi sau ai preparat-o aiurea. Pentru ca GROAZNICA nu are cum sa fie, poate nesarata, mai fada - dar nu asa cum zici tu. Clar ca nu ai s-o mai repeti, dar ai grija la alte salate si la calitatea ingredientelor.

Galia
Galia (22 November 2010, 21:55)

Draga Malina,

Tin sa-ti dau un sfat : mai ineacrca o data. Si daca tot vezi ca au laudat-o toti de aici te rog sa nu zici ca salata e GROAZNICA  , ci sa te gandesti la optiunea ca exista si posibilitatea ca TU AI PREGATIT-O GROAZNIC, si sunt sigura ca asa este !!!

De exemplu musafirii mei au fost foarte incantati, iar nashul s-a indragostit de aceasta salata si mereu inainte de a veni la noi in ospetie ma intreaba daca nu fac si salata "Troiene"

 

andreas
andreas (25 November 2010, 09:46)

 buna! sunt noua pe aici,de cateva zile urmaresc retetele tale .. am facut si eu aceasta salata si nu pot spune doar ca a fost buna ci minunata.... felicitari si sa iti dea Dumnezeu sanatate si putere tie si intregii tale familii!

amalia80 (26 November 2010, 15:55)

Imi place sa gatesc in casa si retetele tale sunt speciale, avand in ele secrete pe care nu toti bucatarii le dezvaluie. Este delicioasa salata si cred ca mare parte se datoreaza  cepei marinate in otet (pe care n-am mai pregatit-o asa pana acum). Este ceva de munca dar si rezultatul e pe masura. Data viitoare am sa incerc cu piept de pui fiert, cred ca e gustos si asa.

andreas
andreas (27 November 2010, 20:31)

 

papushyk
papushyk (03 December 2010, 18:00)

arata foarte bine,trebuie neaparat sa le fac si eu

mariuka (20 December 2010, 10:04)

Am facut si eu salata si a iesit SUPER!!! pe langa aspectul impresionant are si un gust foarte bun. Deci garantat ca va fi inclusa in meniul de revelion   Sarbatori fericite tuturor

Elena.M
Elena.M (20 December 2010, 13:40)

Lena,avand in vedere ca sunt de mai putin de un an pe acest site logata,eu "scotocesc" si prin retete mai vechi pt pregatirea mesei de Craciun si cea de Revelion.Fac cu siguranta aceasta reteta de Craciun iar daca prinde foarte bine la membrii familiei,atunci o voi face cu mare incredere si  de Revelion.Te pup. 

claudiadumbrean
claudiadumbrean (05 January 2011, 16:27)

exceptionala, in sfarsit ceva diferit fata de ce am mancat pana acum de sarbatori

valerica
valerica (29 March 2011, 14:09)

Am citit ca cuiva ceapa i-a iesit acra, eu am marinat-o altfel: o lingura de zahar, o lingurita de sare si 2-3 linguri de otet, am lasat-o cam 20-30 min dupa care am scurs-o bine si am pus-o in salata. Intotdeauna fac asa si iese foarte bine. Pe masa de sarbatoare aceasta salata s-a mincat prima ceea ce dovedeste ca e foarte gustoasa. Multumim frumos si spor la gatit!

georgia
georgia (30 March 2011, 22:27)

O reteta excelenta,foarte gustoasa si deloc costisitoare!

dolce forno (31 March 2011, 11:05)

aceasta reteta o fac dupa pasti cand raman oua multe ,este o reteta .........periculos de buna!

Eliza Petrescu (26 April 2011, 15:12)

nespus de delicioasa si fina!

simpatica (17 June 2011, 11:12)

buna ziua doamna lena scriu acest mesaj ptr. ca vreau sa va multumesc mult ptr reteta "salata troiene"am probato aseara si mia iesit f buna ,sotul a mancat ca nici vorbi nu putea , ia placut mult de tot .Va multumesc mult si sper ca o sa mai scrieti retete noi .Pupici din Spania si multa sanatate doamna lena.

sevilla camas
sevilla camas (25 August 2011, 10:18)

arata foarte bine am sa o fac azi de ziua ficei mele comentariile despues

 

Laura Teodora
Laura Teodora (20 September 2011, 15:49)

 Draga Lena. imi poti spune, te rog frumos, cate portii imi ies din aceste ingrediente, pentru ca sambata as vrea sa prepar aceasta salata si am 9 invitati. Ce spui, dublez cantitatea sau ajune atat?

lena
lena (20 September 2011, 18:29)

Sigur nu trebuie dublate, dar poti face un platou putin mai mare. Daca faci si alte feluri de mancare eu zic ca sunt suficiente si astea din reteta.

Laura Teodora
Laura Teodora (20 September 2011, 19:55)

Draga Lena, iti multumesc din suflet pentru raspuns. Eu ma gandeam sa fierb mai intai carnea si apoi sa o prajesc putin, crezi ca ar putea influenta gustul in vreun fel?

Dana Ep.
Dana Ep. (09 November 2011, 15:42)

Buna, Lena! Urmaresc de mult timp retetele tale, am si incercat unele dintre ele, insa nu am reusit pana acum sa-ti scriu, sa-ti multumesc si sa-ti spun cat de bune au fost    Am facut aceasta reteta acum o saptamana...ce sa spun, este minunata!!! Cu toate caloriile ei, este absolut delicioasa. Felicitari pentru tot ce faci!

cori07
cori07 (02 January 2012, 17:20)

delicioasa! multumesc Lena pt ajutorul tau.La multi ani si an nou fericit!!!

mango
mango (20 November 2012, 20:32)

 A devenit salata preferata!! merci de reteta Lena!!!!

ulivia (29 May 2013, 10:19)

 Foarte buna aceasta salata,cu o mica deosebire,eu am folosit in loc de carne pastrama din piept de pui prima oara. Cu carne de porc din cotlat dzosat este deasemeni f.buna. Multumim Lena pentru toate retetele tale.Livia

tiki
tiki (04 June 2013, 12:31)

Mai incerc sa scriu o data,ca ieri nu s-a transmis. Lena, o salata  de nota 1000. NEMAIPOMENITA. M-am revoltat de cele scrise de malina,asteptand ca din clipa in clipa sa citesc:hahahaha,v-am pacalit,am glumit,cum credeati ca nu mi-a placut !!!!!!!!.Dar n-a fost asa.Probabil gusturi si gusturi. Salata mi-a placut grozav, si ca aspect si ca gust.Mi-am permis si eu luxul de a manca o jumatate de ou,desi.....nu prea am voie..Am mai facut si acea improviz de ratatouille, care mi s-a parut f. aspectuoasa, dar eu nu am pus nici un condiment,nici sare nimic, si gustul nu a fost grozav-vinete,dovleac-,dar asta nu inseamna ca nu o mai fac si ca din cauza mea,reteta nu ar fi buna,mai ales ca e f.f. sanatoasa.Si pentru altii o sapun si condimente.Multumesc mult pentru retete.

 

tiki
tiki (14 July 2013, 09:56)

Desi nu a fost sezonul eu totusi am facut-o si a fost dementiala.

Katrin
Katrin (03 September 2013, 11:38)

 Am citit si reteta si toate comment-urile la ea..si...TREBUIE S-O INCERC si eu :)  O trec pe To Do List :) 

alexandrazorzon (29 October 2013, 15:01)

 Este foarte delicioasa. Am facut multe retele de-ale tale si sunt toate delicioase. Multumim.....:)

 

 

doinita63 (11 December 2013, 21:43)

buna draga Lena si eu sint din Moldova si ma  bucur ca mai sint gospodine  adevarate iti multumesc ca existi  esti  spiciala te astept in  delta  unde locuiesc acum ,,,,,,pupici de la Doina

 

 

 

 

 

lena
lena (12 December 2013, 08:34)

Multumesc Doinita pentru mesaj si invitatie!

timotei
timotei (24 December 2013, 21:44)

 In sfîrsit ia venit rindul si la salata aceasta

Marianushka88
Marianushka88 (17 June 2014, 20:34)

 Frumoasa Salata, dar mi s-a parut un pic uscata. Data viitoare o sa mai pun un strat de maioneza. Oaspetii au ramas placut surprinsi de aceasta salata