Tort cu crema de piersici, de post

     Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de baza - de gust... fraged, proaspat, pufos - un desert mai usor decat multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevarata rasfatare pentru cei ce tin post si nu mai stiu ce sa gateasca bun si dulce si de post ... si tort....

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
375 g
cate 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
cate 1.5 lingurite pentru fiecare blat
Zahar
225 g
cate 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahar pentru crema
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
cate 3 linguri pentru fiecare blat
Apa minerala
450 ml
cate 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbena
2 pah
eu am luat suc de portocale cu mango
Gris de grau
3 linguri
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nuca de cocos
1 pah
poate mai mult putin, sa aveti o rezerva, depinde cat va lua crema

Pasi de urmat

1

Pregatim pe rand 3 blaturi, deci:

Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt  - amestecati bine.

2

Adaugati 75g de zahar.

3

Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.

5

Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.

6

Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.

7

Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.

In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.

8

In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.

9

Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.

10

Pana fierbe sucul masurati grisul.

11

Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic.

Dupa acest timp puneti crema la racit.

12

Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.

13

Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.

14

Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina.

15

Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.

16

Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.

17

In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.

18

Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.

19

Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.

Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.

20

Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.

21

Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos.

Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.

22

Aici aveti si o felie.

Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lilicica (01 April 2011, 09:52)

Inca o reteta, pe care am avut privilegiul sa o probez la Lena. E absolut delicios! Si din punctul meu de vedere, e atat de bun, incat ar putea concura cu succes cu alte retete care nu sunt de post. Si ar avea acelasi succes si in afara postului.

Natali (01 April 2011, 09:53)

E cumva tortul ala din care am mincat si noi? A fost delicios!

lena
lena (01 April 2011, 12:43)

Da Natali, acela este - ma bucur ca v-o placut

lyly
lyly (01 April 2011, 12:48)

Superrr!Multumesc mult! Nu stiam ce sa fac  dulce deosebit si de post.

Acum stiu ce sa fac duminica dulce.

Mery75
Mery75 (01 April 2011, 13:51)

M-a coplesit reteta asta......o sa-ti spun parerea mea dupa ce il gust dar sunt convinsa ca e minunat ca de altfel toate retetele tale......o zi buna iti doresc ....

MichelleS
MichelleS (01 April 2011, 13:58)

arata minunat

Emma (01 April 2011, 15:02)

Nu am facut de mult tort ca sa evit caloriile si zaharul. Tortul asta mi se pare mai putin incarcat si cred ca e extrem de gustos. O sa-l fac neaparat. Multumesc inca o data! De cand am descoperit site-ul aceasta, calitatea prestatiei mele in bucatarie s-a imbunatatit considerabil.

gelu
gelu (01 April 2011, 19:06)

Arata foarte bine si ests sigur si gustos

dany pink
dany pink (01 April 2011, 19:07)

 Super, super cand mi-a venit mail-ul si am vazut reteta am zis:nu asta este dulcele perfect pentru prietenii fiicei mele care sunt si vegani printre ei.Multumesc Lena!

Ellena
Ellena (02 April 2011, 15:17)

Minunat tort Lena! Nu am facut niciodata tort de post! e f.bine venit in acest post! Trebuie incercat!

fibi33 (03 April 2011, 19:02)

E deosebita aceasta reteta,la fel ca si multe altele defapt,mi-a prins bine multe sfaturide-ale tale,multumesc.

stiuca
stiuca (03 April 2011, 19:38)

Mai mai ce faceti voi,pe acolo prin casa .

cornelia (04 April 2011, 19:08)

Am facut reteta si a iesit super ,...dar am modificat forma in patrat , a iesit asa de racoros si blatul super pufos , Merge si dupa post cu mare succes fructele se pot inlocui dupa preferinte ...eu am folosit caise . Multumesc inca o data Lena pentru cea ce faci pentru noi.

lena
lena (04 April 2011, 19:10)

Ma bucur mult ca v-o placut Cornelia Intr-adevar merge si cu alte fructe. Si multumesc de aprecierea site-ului

onela (05 April 2011, 17:16)

se poate inlocui grisul cu altceva?

astept raspuns multumesc frumos

lena
lena (06 April 2011, 08:56)

Nu cred ca se poate inlocui cu ceva, dar daca gasesti o solutie ne spui si noua

mihia
mihia (06 April 2011, 10:15)

da suna interesant tortu  ,am sal fac si eu si dupaia va spun cum este ...................

Cori
Cori (15 February 2012, 21:34)

E minunat. Eu nu l-am facut chiar de post 

Anca Teo (23 February 2012, 14:15)

Felicitari pentru retetele minunate! de pe site-ul tau am facut paine de casa, cozonac cu nuca si alte prajituri. insa acum as vrea sa fac acest tort de ziua fetitei mele pe 25 martie si am 2 intrebari: blatul sa inteleg ca nu e nevoie sa il insiropam si cea de-a doua e legata de piersicile de pe deasupra, nu se innegresc daca il ornam cu o zi inainte? multumesc

 

lena
lena (23 February 2012, 15:31)

Anca nu trebuie insiropat si fara grija cu piersicile, sigur nu se innegresc.

Multumesc mult de apreciere!

danielavlascu
danielavlascu (05 April 2012, 17:25)

Buna Lena. Pregatesc acest tort, iar primul blat a ramas lipit de hartia de copt, te rog ajuta-ma, cum il deslipesc, ahaaaaaaaa.Mersi. pupici

lena
lena (05 April 2012, 17:34)

Pai nu prea stiu cum sa te ajut, hartia de copt de obicei iese usor de pe aluaturile gata coapte....

danielavlascu
danielavlascu (05 April 2012, 18:50)

UF!!! Gata m-am descurcat, l-am terminat si l-am pus la frigider, arata ca o "mamaligutza", hihihihihi, foarte delicioasa, hihihihihi. Nu am mai folosit pana acum hartie de copt si nu stiam "cu ce se mananca", dar m-am descurcat, cu rabdare si "pricepere" ,hihihi. Multumesc Lena. Pupicei :)

melindutza (20 February 2014, 12:01)

 Buna,am facut tortul si nu sunt foarte incantata:(,aluatul are gust de paine indulcita,iar crema mie mi-a iesit mult prea subtire,cu toate ca am respectat toate instructiunile.Eventual a-i putea mentiona ce marime sa aiba paharul de suc.La asamblare m-am chinuit un pic,imi alunecau blaturile,fiind foarte groase,iar crema foarte multa.Cred totusi ca ajunge un compot,nu e nevoie de 2 borcane,pentru decorare ajung 2 bucati de piersici scosi din borcanul pentru crema.

lena
lena (20 February 2014, 12:10)

Orice pahar are 250ml, pahar de bucatarie am in vedere, nu de suc/bere/apa.

In rest recomand sa urmati reteta dar si sa fiti atenta, va adaptati, multe ingrediente pot si de calitate diferita si bineinteles gusturile nu se discuta.