Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Asa, acum o reteta pentru toti gurmanzii care tot asteapta sa mai apara vreo reteta cu colesterol :) dupa atatea retete dietetice si de post. Reteta prajiturii am vazut-o la Natalia, deci va dati seama ca nu are cum sa fie decat f.buna.

Prajitura se prepara simplu, are o textura mai densa si foarte ciocolatoasa - mai mult nu cred ca are rost sa ma intind la descrierea gustului - combinatia de ciocolata, cocos si branza este una din cele mai reusite posibile.

Ingrediente

Branza de vaci
250 g
Nuca de cocos
50 g
Zahar
160 g
50g pt bilute, 60g pt blat si 50g pt glazura
Oua
6 buc
4 oua pt blat si 2 galbenusuri pt bilute
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt bilute si 2 linguri pt blat
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
50g pt blat si 100g pt glazura
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Lapte
120 ml
Unt
25 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare pt blat
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.

2

Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava  asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.

3

Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat  - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt

4

Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.

5

Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.

6

Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.

7

Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.

8

Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.

9

Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.

10

Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.

11

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.

12

Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (16 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miha
miha 06 apr 2011, 11:42

Super ti-a iesit! E delicioasa prajiturica, merita incercata! :)

adrianamo
adrianamo 06 apr 2011, 12:05

Stii ce? Cred ca tocmai mi-ai dat o idee pentru cea mai spectaculoasa pasca....!!!

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 06 apr 2011, 12:07

Si cum la mine e seara...cautam ceva dulce  pentru maine,nu eram hotarata care sa o mai fac(repet)ca deja facusem cam tot...(unele de 4-5 ori) vad minunea asta!!!

nu poate sa fie decat delicioasa...cand e cocos si ciocolata

PS.am facut azi si placintele ,,de acasa,, cu ceapa si cartofi ca fiind miercuri ...si fara ceva dulce eu nu pot!am pus cateva cu mar tocat,au fost delicioase!!

maine deabia astept sa fac prajitura asta!!!

dodo
dodo 06 apr 2011, 12:29

As vrea sa fac aceasta prajitura,dar locuiesc in Spania si aici nu exista branza de vaci ca acasa...cu ce as putea-o inlocui?P.S...am facut musuroiul de cartita si a facut furori printre prietenii de aici....besitos,Dodo

lena
Elena (lena) 06 apr 2011, 13:29

Adrianamo, f.tare ideea cu pasca - chiar s-ar potrivi

Karen, astept impresiile - si ma bucur ca folosesti site-ul si va plac retetele, imi creste inima la fiecare comentariu cand imi spune cineva ca le-a iesit mancarea si reteta. Te pup

Dodo, nu prea stiu ce branza se gaseste in Spania, daca este ricotta (ai grija sa nu fie lichida, trebuie sa fie o compozitie crupoasa) - ar merge - am inteles de la cineva care tot  locuieste pe acolo, ca face branza in casa. Vezi ca este Reteta de branza de casa pe site.

Emma
Emma 06 apr 2011, 16:51

Nu am vazut ceva mai frumos in viata mea! E absolut superba! Probabil e si foarte buna! Vom vedea...nu ramane neincercata!

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 06 apr 2011, 17:44

ce idee buna!!! abia asteptt sa o incerc vineri, o pregatesc pentru ziua de sambata 

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 06 apr 2011, 17:45

 

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 06 apr 2011, 22:33

super ca idee,,am so incerc si io cu siguranta,dar sapt viitoare pt ca acuma nu o pot face,pt ca sotu joia trecuta mia facut gastrita,si am inteles ca ciocolata la stomac nui buna ,,,asa ca am so incerc sapt viitoare,ceau 

gabidari
gabriela (gabidari) 07 apr 2011, 15:16

deci a inceput o ploaie torentiala la mine in gura la vederea acestei retete de nu iti pot povesti Lena draga..........arata demential...trebuie sa o incerc si eu dar astept sa ajung in Ro ca am si eu aceasi problema cu brinza de vaci...te anunt rezultatul cu siguranta!!!Multumesc din suflet ca existi!!!

Mery75
Mery75 07 apr 2011, 15:16

Acum e la cuptor, abia astept sa-i aflu gustul, arata minunat si asa bine miroase..............ms LENA. O zi minunata.....

emily
emily 07 apr 2011, 16:37

Lena, multumim mult de prajiturica, am reusit abia astazi sa o fac si eu, astept sa se raceasca ca sa o savuram ca arata foarte bine. Inca o data multumim!!!!!

emily
emily 07 apr 2011, 16:40

 

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 08 apr 2011, 22:37

am facut-o, e foarte buna!! 

nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 11 apr 2011, 17:07

Am facut-o si eu ,este foarte buna!!! Glazura nu a iesit cum trebuia(am pus prea mult lapte)dar mai bine pt mine ca asa sa insiropat foarte bine prajitura si sa inmuiat .Deci in final tot raul spre bine ca a iesit delicioasa!!! Multumesc mult!!!

Nota mea pentru reteta:
Nicole
Nicole 16 sep 2011, 23:45

am facut-o si pe asta azi!a iesit delicios, am pus ciocolata neagra heidi cu menta si i-a dat o aroma interesanta, in loc de amidon am pus praf de copt x 2 buc...si a crescut peste bile si s-au legat bne intre ele..

mai avem doar o juma de tava disponibila pt maine..

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 17 sep 2011, 08:46

si eu am facut iar ieri, doar ca nu a mai crescut ca ultima data, cred ca era prea incins cuptorul, oricum, buna si asa 

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 26 ian 2012, 16:44

Mi-a placut foarte mult cum s-a primit aceasta prajituraA fost pe gustul meu. 

Capshoo
Emilia (Capshoo) 04 feb 2012, 00:10

Se poate inlocui cu ceva branza de vaci?

mita
mita 22 apr 2012, 15:56

Foarte buna,diametrul tavii de 26cm.s-au acoperit complet bilutele.Locuiesc in Madrid si folosesc branza proaspata de Burgos din MUSEO DEL JAMON,nu e ca acasa dar cine-i mai stie gustul...Salutari.

Nota mea pentru reteta:
dianagabriela
Diana (dianagabriela) 04 mai 2012, 17:36

asta a fost prajiturica servita prietenilor mei de 1 Mai....si acum le sta gandul la ea...foarte delicioasa

Madalina01
Madalina (Madalina01) 01 iun 2012, 23:12

cu ce se poate inlocuii amidonul?te rog Lena ca vreau s.o fac si aici nu se gaseste amidon :(

 

lena
Elena (lena) 02 iun 2012, 08:14

Madalina poti pune faina in loc de amidon.

Madalina01
Madalina (Madalina01) 03 iun 2012, 13:43

multumesc de rspuns:* Lena,si iti doresc o duminica frumoasa

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 15 iul 2012, 12:18

buna Lena, ieri am facut si eu prajitura si chiar e super, dar am avut o problema, ciocolata mea sa facut neagra din alba cand am topito, si dak incercam sa o racesc sa nu se taie oul se intarea mai rau ca zaharul ars. unde am gresit, nu inteleg. astept raspuns, o duminica frumoasa

 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 iul 2012, 14:34

Tabita, nu prea am inteles comentariul, dar problema poate fi din 2 cauze:

- sau ai topit la foc prea mare ciocolata, si atunci intr-adevar un pic poate sa se arda si se taie;

- sau a fost o ciocolata nepotrivita, nu inteleg ce ai aveai in vedere ca din alba s-a facut neagra, trebuia sa folosesti ciocolata neagra oricum, si glazura iese neagra.

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 iul 2012, 15:33

multumesc pt raspuns, am verificat si era de la temp prea mare, dar oricum a iesit super si am luat 10 de la totii, uite si o poza

Poza mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 iul 2012, 15:34

asta e inca o poza

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 29 aug 2012, 21:46

bun gasit ! nu reusesc sa printez fara poze. nu apare vreun buton "print"

ce trebuie sa fac?  multumesc

 

lena
Elena (lena) 29 aug 2012, 21:57

Este al 2-lea buton de langa poza de prezentare, apasa si apare textul retetei fara poze. Butonul de print il apesi din fereastra browserului de internet.

Lia1
Lia1 30 aug 2012, 14:29

am gasit din prima butonul al doilea de langa poza de prezentare dar n-am gasit decat: "printeaza fara poze" pe care daca il apas ma intoarce in pagina de prezentare, tot acolo unde ma duce si butonul "inapoi"

nu stiu care e fereastra browswrului de internet

a iesit bine prajitura, cu amendamentul ca amestecul pt bilute era f. moale si am adaugat mai mult cocos si amidon dar fiind tot lipicioasa si nu se prea tinea, le-am dat o forma in lingurita. aratau ciufulite, nu sferice ca cele din poza

multumesc pt raspuns

acum caut ceva retete cu carne de vita

Lia1
Lia1 30 aug 2012, 14:59

ar fi fost foarte util sa adaugati la sectiunea "cele mai cautate retete" si "retete vita" pt ca nu dau de ele decat pe browswerul de internet

aici in site nu gasesc, mai ales ca vreau ceva nou deci nu stiu dupa ce sa-i dau cautare in site

raisa
Raisa Miruna (raisa) 29 oct 2012, 00:32

Stii ca toate prajiturile tale sunt cel putin bune, dar asta e absolut PREFERATA mea!

Nota mea pentru reteta:
pyty
angy rosieanu (pyty) 13 nov 2012, 13:28

si aceasta reteta am facut-o si mi-a iesit,iar ce am schimbat eu la ea a fost ca am amestecat brinza de vaci cu mascarpone si a iesit super,dar va trebui sa folosesc si o tava cu un diametru mai mic.felicitari si ptr.aceasta prajitura minunata este delicioasa...

Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 14 nov 2012, 10:14

Are o textura foarte placuta si face buna impresie la prezentare.

Nota mea pentru reteta:
SElena
SElena 24 dec 2012, 17:59

Lena, iti multumesc pentru reteta! A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
kriss
kriss 28 ian 2013, 16:23

Felicitari pentru retete, Lena!! Am facut si eu prajitura si a iesit buna, buna.  Am incercat si alte retete de prajituri de pe site si toate au iesit  super. Multumim si iti dorim multa sanatate!!!!! Si sa publici cat mai multe retete ca sunt ffffff bune!!!

Nota mea pentru reteta:
anca ioana
anca ioana 21 ian 2014, 15:39

super bune prajiturile dumneavoastra!!!toate sunt incredibil de usor de facut!am incercat 2 torturi si vreo 3 prajituri.mi-au iesit ca in poze!va felicit pt minunatul site!!!

 

 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 apr 2014, 22:54

                  Buna  Lena. Vreau sa o fac si eu acuma de sarbatori. Te rog sa-mi spui daca glazura o  torn peste prajitura in tava ei de cuptor ,sau e deja scoasa pe platou.? Adica daca glazura este si pe peretii laterali ai prajiturii sau numai deasupra. Multumesc.              

lena
Elena (lena) 17 apr 2014, 07:47

Aici am scos-o din tava, vine glazura putin si pe pereti.

tiki
tiki 20 apr 2014, 16:42

Cristos a Inviat ! Dupa cum am spus,am facut si eu aceasta prajitura si a iesit asa cum ma asteptam. Eu cu dulciurile nu prea sunt prietena, dar toti au savurat-o. Eu cu ...aspectul. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amakszin
amakszin 01 feb 2015, 21:33

Am facut si eu aceasta prajitura care a iesit destul de bunaa.As vrea insa sa ma lamuriti in privinta amoniacului. Orice folosesc(dintre amoniac,bicarbonat sau praf de copt) simt foarte mult mirosul si gustul lor si nu inteleg de ce.La aceasta prajitura am folosit bicarbonat si am simtit doarte mult gustul lui..Poate din cauza ca era nestins cu lamaie??? La alte prajituri am folsit amoniac pe care il simt la fel de mult!! Unde gresesc?As vrsa sa va multumesc Doamna Lena pentru toata munca depusa cu acest site.Sunt foarte dericita ca v-am gasit si de cand gatesc de pe siteul dvs altfel stau lucrurile:).

lena
Elena (lena) 03 feb 2015, 18:42

Hmm, in mod normal nu se simte niciunul, poate nu le coaceti bine, sau aveti mirosul mai fin.

Praful de copt deja este amestecat cu acid citric si nu trebuie stins, amoniacul si bicarbonatul se pot stinge.

amakszin
amakszin 04 feb 2015, 13:02

Intepeg.Multumesc mult!Probabil am facut ceva gresit.La copt am respectat timpul de coacere si gradele ..nu cred sa fie acela motivul!:)

Danny22
Danny22 18 sep 2015, 00:08

Bună Lena! Biluțele cum ți-au ieșit? Nu au fost prea tari? As vrea sa încerc reteta dar mi-e teamă să nu îmi iasă tari. Branza trebuie sa fie seaca sau cu smantana puțin? Mulțumesc, Daniela

lena
Elena (lena) 18 sep 2015, 12:29

Branza sa fie mai scursa, nu crema de branza. Bilutele ies normale, daca ceva mai adauga 1-2 linguri de lapte un compozitie si reglezi dupa ce modelezi primele.

denilu
denilu 09 mar 2016, 11:37

Multumesc pt reteta. Voiam s-o incerc demult, dar am facut-o aseara. A iesit buna, am gresit eu ceva si nu a fost tocmai perfecta, dar acum stiu ce nu mai trebuie sa fac data viitoare pt ca sigur o voi mai incerca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 apr 2016, 07:54

O reteta deosebita care merita incercata de sarbatori.a fost foarte apreciata,ca mai toate retetele tale.felicitari si mult spor inainte. :)))

Nota mea pentru reteta:
GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 apr 2016, 07:55

Poza mea pentru reteta: