Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Asa, acum o reteta pentru toti gurmanzii care tot asteapta sa mai apara vreo reteta cu colesterol :) dupa atatea retete dietetice si de post. Reteta prajiturii am vazut-o la Natalia, deci va dati seama ca nu are cum sa fie decat f.buna.

Prajitura se prepara simplu, are o textura mai densa si foarte ciocolatoasa - mai mult nu cred ca are rost sa ma intind la descrierea gustului - combinatia de ciocolata, cocos si branza este una din cele mai reusite posibile.

Ingrediente

Branza de vaci
250 g
Nuca de cocos
50 g
Zahar
160 g
50g pt bilute, 60g pt blat si 50g pt glazura
Oua
6 buc
4 oua pt blat si 2 galbenusuri pt bilute
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt bilute si 2 linguri pt blat
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
50g pt blat si 100g pt glazura
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Lapte
120 ml
Unt
25 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare pt blat
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.

2

Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava  asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.

3

Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat  - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt

4

Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.

5

Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.

6

Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.

7

Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.

8

Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.

9

Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.

10

Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.

11

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.

12

Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (16 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 46

GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 apr 2016, 07:55

Poza mea pentru reteta:
GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 apr 2016, 07:54

O reteta deosebita care merita incercata de sarbatori.a fost foarte apreciata,ca mai toate retetele tale.felicitari si mult spor inainte. :)))

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 09 mar 2016, 11:37

Multumesc pt reteta. Voiam s-o incerc demult, dar am facut-o aseara. A iesit buna, am gresit eu ceva si nu a fost tocmai perfecta, dar acum stiu ce nu mai trebuie sa fac data viitoare pt ca sigur o voi mai incerca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 apr 2014, 16:42

Cristos a Inviat ! Dupa cum am spus,am facut si eu aceasta prajitura si a iesit asa cum ma asteptam. Eu cu dulciurile nu prea sunt prietena, dar toti au savurat-o. Eu cu ...aspectul. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
kriss
kriss 28 ian 2013, 16:23

Felicitari pentru retete, Lena!! Am facut si eu prajitura si a iesit buna, buna.  Am incercat si alte retete de prajituri de pe site si toate au iesit  super. Multumim si iti dorim multa sanatate!!!!! Si sa publici cat mai multe retete ca sunt ffffff bune!!!

Nota mea pentru reteta:
SElena
SElena 24 dec 2012, 17:59

Lena, iti multumesc pentru reteta! A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 iul 2012, 15:34

asta e inca o poza

Poza mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 iul 2012, 15:33

multumesc pt raspuns, am verificat si era de la temp prea mare, dar oricum a iesit super si am luat 10 de la totii, uite si o poza

Poza mea pentru reteta:
Nicole
Nicole 16 sep 2011, 23:45

am facut-o si pe asta azi!a iesit delicios, am pus ciocolata neagra heidi cu menta si i-a dat o aroma interesanta, in loc de amidon am pus praf de copt x 2 buc...si a crescut peste bile si s-au legat bne intre ele..

mai avem doar o juma de tava disponibila pt maine..

Nota mea pentru reteta:
nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 11 apr 2011, 17:07

Am facut-o si eu ,este foarte buna!!! Glazura nu a iesit cum trebuia(am pus prea mult lapte)dar mai bine pt mine ca asa sa insiropat foarte bine prajitura si sa inmuiat .Deci in final tot raul spre bine ca a iesit delicioasa!!! Multumesc mult!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile