Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

LauraT
LauraT 05 apr 2016, 18:00

Am reusit sa pun poza cu tortul. A iesit foarte bun. Multumesc pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
LauraT
LauraT 28 mar 2016, 12:44

Multumesc pt raspuns! Vineri il fac,sper sa iasa ok.

lena
Elena (lena) 25 mar 2016, 20:24

Folosesc de obicei Primola, e verificata si la pret normal. Am mai luat din cand in cand Milka si mai nou Poiana, tot bune. Daca de topit numai ciocolata, fara lapte si unt, mai bine la microunde - pentru mine este mai repede si simplu. Timpul nu este fix - pun 30sec, scot, verific si amestec, mai pun 20--30 sec si iar verific si amestec. Asa pana este complet topita. Mai bine nu puneti 1 minut din prima pt ca se mai lipeste si se face cleioasa.

Glazura o torn imediat, lichida se uniformizeaza mai frumos.

mimisor
mimisor 03 nov 2014, 19:22

Buna fetelor,

am facut multe din retele postate, cam de doi ani. de la aperitive, mancaruri, dulciuri si conserve. Si sunt mandra de toate! au iesit ca si la tine, Lena. Abia acum mi-am facut curaj sa va scriu si sa postez o poza, chiar daca nu este f reusita. La acest tort, am trasat cercurile cu ciocolata alba un pic cam calda iar glazura de ciocolata amaruie am turnat-o la inceput mai moale si astfel s-a insiropat primul blat. Dar, dupa cum se vede nu s-a colorat glazura alba si am reusit modelul (aproape !) ! totusi, am o intrebare: cum taiati blaturile de tort astfel incat sa le aveti egale ? Recomanda cu caldura retele , chiar si pentru incepatoare, dar trebuie sa respecte cantitatile si pasii retelor. Felicitari si multumesc, Lena !

Poza mea pentru reteta:
Nico MNC
Nico MNC 24 apr 2014, 22:20

super!!! te urmaresc de aproape un an, am facut asta seara si eu tortul, doar partea cremelor, fiindca blatul il pregatise ieri mama mea dupa alta reteta, maine sarbatoresc cu sotul meu 4 ani de la nunta noastra, si ne vom delecta cu acest tort minuntat. multumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi aici, si de dulce si de post

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 17 mar 2013, 17:59

L-am mai facut o data la Paris nashilor mei, si am incercat de data asta si pinza de paianjen, a iesit minunat, toti au ramas incintati si mi-au cerut sa-l mai repet cit mai des. 

Poza mea pentru reteta:
claela
claela 16 feb 2013, 20:06

Eu am facut o combinatie foarte buna de o prajitura...bineinteles cu ce gasesc si eu pe acest site super...o prajitura cu foi coapte pe fundul tavii, crema de lapte si crema de cafea...iar ca model , "panza de paianjen" .Este delicioasa Lena.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 15 dec 2012, 21:09

Iata si sectiunea promisa, ce pot sa va spun e ca a fost genial, s-a mincat intr-o clipire de ochi  

 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 04 mar 2012, 22:37

buna , am incercat a doua oara sa fac pandispanul de ciocolata si mi-a iesit foarte bine. Azi am facut un tort aproape indentic ca al tau. este foarte delicios si a fost apreciat de toata familia. cand persisti sa faci ceva pana la urma reusesti. 

acesta este tortul meu :

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile