Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

     Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

cristincic (01 September 2011, 14:22)

woow,ce bine arata ...

alinuta
alinuta (01 September 2011, 14:33)

Cu siguranta am sa-l fac si eu .Cred ca este foarte bun .MULTUMIM LENA.

roroxiroxana (02 September 2011, 15:39)

Salut, vreau sa fac si eu tortul dar am o intrebare.....blatul nu trebuie insiropat? Nu iese prea uscat asa?

lena
lena (02 September 2011, 17:55)

Nu trebuie insiropat, doar daca va palce tare umed - acest pandispan este foarte moale si fraged.

Tunde
Tunde (04 September 2011, 19:50)

Lena ptr minunatele tale retete!! Imi pare bine ca am gasit blogul tau!!!!! 

TheValeria71
TheValeria71 (04 September 2011, 22:13)

trebuie sa-l fac , este usor.De ziua mamei mele am facut tort kinder , a iesit f. bunnnnnnnnnnn, dar data viitoare cind il voi mai face , am sa reduc putin cantitatea de zahar , pentru ca mi-a iesit  dulce, dulce.Si blatul cu cacao de pe site este f. bun . nota 10.Il recomand sa-l incercat .

daya (08 September 2011, 15:04)

multumim pentru retete il voi incerca cu siguranta poate ne dai si o reteta de un tort cu pasta de zahar pe deasupra

 

adele
adele (30 November 2011, 13:32)

am sa-l fac cu siguranta dar cu sirop.nu-mi plac torturile neinsiropate... 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (12 January 2012, 20:38)

Este perfect, foarte dulce si fin!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (12 January 2012, 20:42)

Pun aici și o feliuță!

simona.blondy
simona.blondy (29 February 2012, 13:42)

l.am facut ieri pt k a fost ziua de nastere a cumnatei mele.....a ieshit super bun.....singura schimbare a fost k am pus crema si p lateral,iar apoi am arunkt cu ciocolata neagra rasa... voi pune si poze kt d curand ...ms pt retzeta...pup

simona.blondy
simona.blondy (29 February 2012, 13:46)

panza de paianjen le a placut tuturor.....dar m au intrebat unde e paianjenul =)) data viitoare voi incerca s fac shi un paianjen :P

Geea
Geea (04 March 2012, 22:37)

buna , am incercat a doua oara sa fac pandispanul de ciocolata si mi-a iesit foarte bine. Azi am facut un tort aproape indentic ca al tau. este foarte delicios si a fost apreciat de toata familia. cand persisti sa faci ceva pana la urma reusesti. 

acesta este tortul meu :

lena
lena (04 March 2012, 22:42)

Super Geea! Arata foarte bine tortul si ma bucur mult ca ti-a reusit!

Deci la atelier nu mai aduc tort din asta, vroiam sa-l fac special pt tine, sa vezi cum trebuie sa fie pandispanul... Bravo si sa va fie de bine

roroxiroxana (04 March 2012, 23:36)

Mie nu-mi iese deloc panza aia de paianjan....1. nu reusesc sa fac cercurile alea frumoase, subtiri, simetrice 2. ciocolata alba topita are o culoare galbuie, in poze arata alb....  am incercat de 2 ori chiar. A treia oara o sa las doar ciocolata normala ca si-asa cea alba nu aduce cine stie ce plus de gust, si la design se pare ca nu-s prea priceputa.

simona.blondy
simona.blondy (04 March 2012, 23:55)

depinde si cu cu ce ornezi,eu nu aveam capat asa de subtire la aparatul de ornat asa k am facut cu o punga ,am pus ciocolata alba in ea,am taiat la un capat si am ornat,am lasat putin glazura sa se mai raceasca pe tort,apoi am ornat cu ciocolata alba (facand panza),iar ciocolata mi s.a schimbat si mie la culoare cred k trebuie topita pe baie de apa nu intr.un vas pus direct pe foc,daca o topesti intr.un vas de aluminiu sau ceva din material subtire se arde/lipeste ciocolata indiferent de flacara, trebuie sa fie cv din teflon macar ......oricum raman de parere ca cel mai bine si sigur e pe baie de apa.....nu trebuie sa te pricepi neaparat....le poti face si altfel nu doar cercuri....sub alta forma .....succes pe mai departe

simona.blondy
simona.blondy (04 March 2012, 23:58)

cat despre gust eu am avut ciocolata neagra amaruie sus,iar panza fiind facuta cu ciocolata alba a completat aroma ,plus crema care contine tot ciocolata alba (desi eu am pus crema si pe laterale nu doar pe foi ) ,panza a mai luat din  gustul amar al glazurii ,voi pune poze maine

Geea
Geea (05 March 2012, 19:24)

 Eu am facut panza de paianjen cu ciocolata alba milka pusa intr-o punguta topita direct in microunde.I-am facut cu un ac o mica gaura ,apoi am inceput sa ornez.Am grsit ca am facut  cercurile prea subtiri,dar am mai dat inca un strat peste ele,si nu trebuie sa ai prea multa experienta...e prima data cand am facutdoar pandispanul nu mi-a iesit din primaSUCCES!

 

simona.blondy
simona.blondy (05 March 2012, 21:10)

oricum ne.ar iesi retele pe kre le incercam dupa acest site,trebuie sa multumim pentru publikrea retetelor si sa ne bucuram knd facem cv cu drag.....asta inseamna k punem suflet,iar a pune suflet in ceea ce facem nup necesita deloc experienta....cu siguranta aceiasi reteta repetata nu are acelasi gust sau aspect,uneori avem idei noi,mai multa rabdare,timp etc...dar conteaza ca incerkm,va pup cu drag pe toate....

roroxiroxana (06 March 2012, 19:33)

@Geea: Si punga nu s-a topit? Sau era o punga mai groasa?

 

simona.blondy
simona.blondy (06 March 2012, 21:07)

nu s a topit pt ca ciocolata am lasat o 1 minutel sa respire dupa ce am topit o :) dar punga era una destul de tare din aia speciala de congelator

simona.blondy
simona.blondy (07 March 2012, 00:29)

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

simona.blondy
simona.blondy (07 March 2012, 00:32)

:) app deshi in poza pare mic in realitate a fost destul de inalt deshi am pus din crema shi pe laterale

Geea
Geea (07 March 2012, 11:15)

 draga Roxi, punga nu s-a topit pt ca am lasat-o f. putin , cam 50 secunde

roroxiroxana (07 March 2012, 13:27)

Arata bine tortul dar....nu trebuia sa fie blat de cacao? :)

simona.blondy
simona.blondy (07 March 2012, 14:22)

nu am vrut sa fac de cacao k imi lua mai mult si nu aveam timp atunci,dar a fost foarte bun

simona.blondy
simona.blondy (07 March 2012, 14:26)

eu am facut tortul pe fuga la ora 17 am ajuns aksa cu toate cumparaturile ,iar la ora 20 veneau musafirii si mai aveam de facut si altele k era ziua cumnatei mele,tortul a stat la frigider foarte putin aproape o ora deoarece am avut de facut si altele. a fost bun si atunci ,dar a doua zi era mai rece si a fost mai bun,intrase siropul si crema mai bine....data viitoare poate reusesc s fac mai din timp nu pe fuga ....

roroxiroxana (08 March 2012, 11:02)

Siropul? Ce sirop? Ca reteta nu are sirop.... Ai pus tu de la tine?

simona.blondy
simona.blondy (08 March 2012, 15:30)

da,mie nu prea imi plac torturile cu blaturi neinsiropate...asa k eu pun astfel inkt sa nu iasa nici uscat nici prea insiropat....am facut din apa,coaja d lamaie ,zahar si esenta de rom foarte putin....insiropez foarte putin pt k d obicei isi mai trage blatul si din crema ....si mai ales k nu aveam timp sa il las makr o zi la frigider....intr.un timp atat de scurt tortul nu avea cum sa ia aroma tuturor ingredientelor si nici sa se raceasca bine... :( asa e knd faci pe graba... facutul cu blat alb,insiroparea si punerea cremei si pe lateralele tortului plus aruncarea cu ciocolata neagra rasa a fost alegerea mea... sper sa nu va suparati pentru k am schimbat putin reteta !
 

butterfly20
butterfly20 (10 October 2012, 16:56)

 Am facut acest tort acum 3 zile.Pentru prima data am facut pandispanul de ciocolata.M-am incurcat putin in reteta si am pus uleiul mai tarziu decat trebuia.Dupa jumate de ora in cuptor crescuse mare si se crapase si inauntru era crud,vroiam sa il arunc .Am zis k nu mi-a iesit,dar l-am mai lasat vre-o 10 minute si pana la urma s-a copt.Crema de ciocolata alba a iesit ok.In schimb glazura de ciocolata mi-a iesit foarte lichida,probabil din cauza ca am folosit o ciocolata mai economica,si practic s-a insiropat blatul de deasupra cu ea.Asa k am renuntat sa mai pun deasupra ciocolata alba si am pus nuca de cocos..A iesit bun oricum ,cine nu a stiut cum e reteta a zis ca asa trebuie sa fie,si s-a mancat tot.

lena
lena (10 October 2012, 17:04)

Ti-a iesit bine pana la urma, vezi ca in cofetarie micile detalii tare mult conteaza - si ordinea ingredientelor, timpul de preparare, etc.

butterfly20
butterfly20 (11 October 2012, 20:00)

L-am facut pe graba.De aceea m-am incurcat  in ingrediente.Pana la urma a iesit ok.Mai am un tort de experimentat si acela e "padurea neagra".Sper pana in weekend'ul acesta sa il testez si pe el,si am sa revin cu coment.Fac foarte des prajituri de pe situl tau, si sunt toate bune si arata si foarte bine.Nu am asteptat sa fie vre-o ocazie importanta sa fac cate un tort.Nu e saptamana sa nu fac macar vre-o 2 retete de prajituri.Asa ca , la mai multe (prajituri)!

Anisoara89
Anisoara89 (14 December 2012, 22:58)

 Am facut si eu azi un fel de combinatie intre tortul acesta si diplomatul. Adica, am facut blatul alb in care am adaugat pudra de migdale, crema de la acest tort cu crema de lapte si ciocolata alba si ornamentarea improvizata de mine. Iata ce s-a primit ca exterior, dar  sectiune va dau miine cind o sa fie taiat pe masa de sarbatoare. 

lena
lena (14 December 2012, 23:01)

F.Frumos tortul, bravo! Asteptam si sectiunea :)

Anisoara89
Anisoara89 (15 December 2012, 21:09)

 Iata si sectiunea promisa, ce pot sa va spun e ca a fost genial, s-a mincat intr-o clipire de ochi  

 

claela (16 February 2013, 20:06)

Eu am facut o combinatie foarte buna de o prajitura...bineinteles cu ce gasesc si eu pe acest site super...o prajitura cu foi coapte pe fundul tavii, crema de lapte si crema de cafea...iar ca model , "panza de paianjen" .Este delicioasa Lena.

Anisoara89
Anisoara89 (17 March 2013, 17:59)

 L-am mai facut o data la Paris nashilor mei, si am incercat de data asta si pinza de paianjen, a iesit minunat, toti au ramas incintati si mi-au cerut sa-l mai repet cit mai des. 

tiki
tiki (02 August 2013, 16:27)

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

tiki
tiki (02 August 2013, 16:28)

Asa arata o felie.

Nico MNC (24 April 2014, 22:20)

 super!!! te urmaresc de aproape un an, am facut asta seara si eu tortul, doar partea cremelor, fiindca blatul il pregatise ieri mama mea dupa alta reteta, maine sarbatoresc cu sotul meu 4 ani de la nunta noastra, si ne vom delecta cu acest tort minuntat. multumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi aici, si de dulce si de post

Katinutza (05 August 2014, 10:44)

 Buna Lena,

Nu reusesc sa fac glazura si nu inteleg unde am gresit. Poti sa-mi dai mai multe indicatii, mi-a iesit foarte lichida.Multumesc mult

 

lena
lena (05 August 2014, 15:54)

Schimbati ciocolata pe care o folositi, luati una buna - nu de menaj sau cu procent mic de cacao. Este putin mai lichida cat e fierbinte, lasati un pic sa se racoreasca si se ingroasa.

mimisor (03 November 2014, 19:22)

Buna fetelor,

am facut multe din retele postate, cam de doi ani. de la aperitive, mancaruri, dulciuri si conserve. Si sunt mandra de toate! au iesit ca si la tine, Lena. Abia acum mi-am facut curaj sa va scriu si sa postez o poza, chiar daca nu este f reusita. La acest tort, am trasat cercurile cu ciocolata alba un pic cam calda iar glazura de ciocolata amaruie am turnat-o la inceput mai moale si astfel s-a insiropat primul blat. Dar, dupa cum se vede nu s-a colorat glazura alba si am reusit modelul (aproape !) ! totusi, am o intrebare: cum taiati blaturile de tort astfel incat sa le aveti egale ? Recomanda cu caldura retele , chiar si pentru incepatoare, dar trebuie sa respecte cantitatile si pasii retelor. Felicitari si multumesc, Lena !

lena
lena (04 November 2014, 11:49)

Eu le tai cu un cutit lung si subtire, nu intotdeauna perfect de drepte, dar cu timpul reusesc tot mai bine :)

mimisor (04 November 2014, 14:38)

Multumesc. Deci.... trebuie sa mai exersez ! si folosesc un cutit subtire si lung, dar pentru tava de 28 cm , nu cred ca este suficient . Exista in comert ceva special ?

lena
lena (04 November 2014, 14:57)

Sunt cutite de tot felul, eu folosesc unul mai simplu. Pe viitor voi avea in vedere sa va arat mai detaliat cum fac.