Crutoane aromate

Am zis sa pun separat anumite mici retete, cum este si asta de crutoane - parca toata lumea le stie dar e bine de repetat si eventual de mai invatat ceva nou. Eu le stiam, dar anume aceasta metoda am vazut-o la restaurantul unde facusem practica si de atunci doar asa fac - chiar ma intrebase cineva la atelier cum am preparat niste crutoate mai mari pe care am servit Hummus. Asta-i reteta si metoda, indiferent de dimensiunea si forma painii taiate.

 Se pot folosi in supe-creme, salate, si ca atare la o bere sau suc de rosii

Ingrediente

Paine
200 g
puteti folosi orice paine, eu de obicei folosesc paine mai veche care nu mai vrea s-o manance nimeni. Aici la reteta am folosit paine integrala de casa.
Ulei de masline
3 linguri
sau ulei de floarea soarelui
Sare
0.5 lingurite
puneti dupa gust, daca le vreti mai sarate sau mai putin sarate
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
Oregano
0.5 lingurite
ingredient obligatoriu!

Pasi de urmat

1

Painea se taie cubulete mici si se pune intr-o tava de cuptor.

2

Adaugati uleiul, sarea si toate mirodeniile.

3

Amestecati bine cu mainile sau cu o spatula, ca sa ajunga mirodenii si ulei pe toate bucatile de paine.

4

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180 de grade, de preferat cu ventilatie - dar nu obligatoriu.

Sa fiti atenti si pe faza pentru ca se fac foarte repede, ar fi bine sa le mai amestecati putin pana se fac - macar 1-2 ori.

5

Cand se rumenesc usor sunt gata. Aveti grija pentru ca trecerea de la usor rumenit la ars este foarte scurta, imediat devin negre daca nu sunteti atenti.

6

Lasati sa se racoreasca putin si le puteti folosi la ce va trebuie: supe, salate, legume, etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 200 g ()
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 12 feb 2012, 16:51

Foarte gustoase ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 mar 2012, 20:44

Foarte bune! Le-am folosit la salata crocantă! Bun, bun!

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 26 feb 2013, 22:36

Foarte bune cu supa crema, dar chiar si ca atare...

HDorina
HDorina 28 iun 2013, 15:36

Foarte gustoase! Le.am folosit la salate dar si ca atare. Multumesc. Din nou. 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 sep 2013, 11:33

Eu de obicei le faceam simple, in cuptor. Vinerea intotdeauna postesc, si am facut azi supa de chimen cu aceste crutoane. Am pus 2 feluri de paine: alba cumparata si integrala, facuta de mine. Pana la amiaza cred ca nu mai am crutoane asa sunt de bune. Am stropsit usturoi normal,nu granule si am presarat si putin piper colorat. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
sveta100
sveta100 11 iun 2014, 23:54

Foarte gustoase, crocante, aromate!

adri
adri 25 sep 2014, 23:55

Excelente, le-am mancat cu o supa-crema de conopida

Kamely
Kamely 02 nov 2015, 07:36

Eu am cumparat crutoane din comert ca-mi era o pooftaaa si eram foarte, foarte obositaa, si cum mancam eu asa fermecata a aparut gandul bun ca as putea face crutoane identice cu cele cumparate! Acum reteta am, paine sa fie si timp! Multumim pentru toate retetele tale draga Lena!