Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac(sau Brendy)
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

6

Il puneti intr-un bol.

7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (34 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

jojo (17 ian 2012, 23:26)

chear ma gindeam sa fac ceva bun  miine   ,multumesc pentru   reteta

spiriduena
spiriduena (17 ian 2012, 23:48)

 Bravoo,arata foarte bine, sigur sunt la fel de buneeasa ca la treaba  sa vedem ce iese.

veronica cluj
veronica cluj (18 ian 2012, 08:29)

Arata super! Eu ma cam feresc de aluaturile dospite..nu stiu de ce, nu prea ma impac cu ele. Reteta asta insa am sa o incerc in week-end deoarece sotul e mare amator de gogosi.Ideea cu pusul bilutelor pe hirtie de copt e geniala..tot timpul se lipeau de masa cind le desprindeam sa le pun la copt...Lena, esti plina de surprize. Daca le fac, sigur pun poze. Sarumina pentru reteta.

Mery75
Mery75 (18 ian 2012, 08:33)

Ce bine ca ai pus aceasta reteta. Niciodata nu am reusit sa fac gogosi asa cum ar trebui. Sper ca acum o sa-mi reuseasca, dar nu am seringa sa le umplu. Poti sa-mi spui de unde se poate procura? Multumesc ca ma ajuti foarte mult cu retetele minunate pe care le postezi. Iti doresc multa sanatate si spor la bucatarit. Esti ffffff buna.

Sorin (18 ian 2012, 08:36)

Sunt ele gustoase dar cu pre mult ulei, fapt pentru care nu le fac, intrucat nu am voie laajeli si mancaruri cu mult ulei si grasimi. Oricum, multumesc pentru reteta!

veronica cluj
veronica cluj (18 ian 2012, 08:46)

Sorin, grasimi in afara de cele 45 de g de unt nu vad sa aiba...iar in ce priveste prajitul in ulei, poate ne spune Lena daca nu se pot face si la cuptor...

Lenchi
Lenchi (18 ian 2012, 12:41)

M-am bucurat tare cand am vazut ca ai reteta pentru gogosile astea, caci sunt preferatele unei persoane dragi si ar fi o buna surpriza :)

E posibil sa aiba si un pic de umplutura cu gem?

Lenchi
Lenchi (18 ian 2012, 12:43)

A, am vazut deja raspunsul, scuze, m-am entuziasmat si m-am grabit sa intreb :)

Multumesc frumos pentru reteta!

adinutza
adinutza (18 ian 2012, 14:31)

Pare sa fie foarte bune, eu de exemplu, dupa ce modelez gogosile , le asez pe un servet curat si le las acolo sa cresca, nu se lipesc deloc.

LLAAVVIINNIIAA (18 ian 2012, 15:23)

Lena, esti o comoara! Multumesc de reteta!!!!!

A doua zi cum se pastreaza aceste gogosi? Se intaresc un pic?

Numai bine!!!!!!!!

lena
lena (18 ian 2012, 17:46)

Va multumesc la toti de comentarii!

Ref la rapsunsuri -

- nu se pot face la cuptor, cel putin eu inca nu am incercat, deci nu ma exprim

- seringa aia am cumparat-o de la un magazin de produse pt cofetarie, dar se gaseste si la set-uri de pos duiuri, cred ca au si cei de la Tupperware ceva asemantor.

-  a 2-a zi sunt tot foarte bune, nu la fel de fragede dar nu se intaresc ca gogosile clasice - ideea este ca nu prea raman :)

Sa aveti pofta buna!

LLAAVVIINNIIAA (18 ian 2012, 22:42)

Nu m-am putut abtine sa nu le fac! Au iesit PERFECTE!

Sigur merg facute si la cuptor. Eu am o reteta de cozonac cu aceleasi ingrediente, diferite fiind doar gramajele. In forme de muffins ar arata tare bine.

Multumesc inca odata!!!!!!!!!!!

Clarutza
Clarutza (18 ian 2012, 22:44)

 Gogoselele arata super si maine am sa le fac  cu siguranta!Multumesc pentru inca o reteta extraordinara!Te pup Lena

Nina-Andreea
Nina-Andreea (19 ian 2012, 23:43)

Sunt absolut demențiale! Cele mai bune gogoși din lume!!!!Eu le-am umplut cu Nutella, cu gem și cu zahăr pudră pe deasupra!!!

sechirconatalia (20 ian 2012, 16:50)

salutare, am facut gogosii ieri....au iesit exceptionali, multumesc pentru reteta!!!! nu am seringa din aceea, dar le-am taiat un pic si le-am umplut cu dulciata de capsune, evident cu cite o capsunica intreaga si dulce, sotul si copiii au ramas multumiti, asta e cel mai important pentru mine. cele bune!!!

primul coment e o eroare, scuze

 

vyos (21 ian 2012, 16:07)

Le-am facut, s-au mancat imediat. Nu am apucat sa le umplu. Am mai pastrat aluat pentru deseara; vin cativa prieteni cu copii la mine si le voi pregati atunci sa fie calde. Am mare noroc ca folosesc vasele Tupperware; aluatul a dospit super si au iesit extraordinare. Multumesc pentru reteta. E foarte buna pentru prezentari.

veronica cluj
veronica cluj (22 ian 2012, 14:36)

Le-am facut si eu, nu am putut rezista tentatiei! Ma declar fan absolut al acestei retete! Eu am incercat multe retete de gogosi de-a lungul timpului dar niciuna nu mi-a iesit asa super! Lena, mii de multumiri pentru reteta, sotul si piticul meu de 2 ani au mincat pe saturate! Le-am facut mai mici, la recomandarile tale, mi-au iesit 28 de buc. Am respectat reteta, doar ca am pus laptele cu zaharul pe foc, ca sa se topeasca mai repede si in aluat am adaugat coaja de la o lamiie si de la o jumate de portocala...recomand sa puneti si voi daca va place gustul...au iesit mai aromate asa. Bilutele le-am lasat la dospit pe o tava unsa cu ulei (nu am vrut sa stric hirtia de copt).Multumiri inca o data pentru o reteta 100% super!!!!

 

veronica cluj
veronica cluj (22 ian 2012, 14:38)

Si o sectiune, asa ca sa va fac pofta! Le-am umplut cu gem de zmeura si visine..cu siringa de decor torturi...a mers foarte bine. Sarumina inca o data!

tina32 (22 ian 2012, 14:48)

 Buna lena antradevar esti geniale..:)dar as vrea sa te antreb?....retete de dieta nai ca eu sant la dieta si nu pot ancerca minunatiile acestea acum desi parca fac cu ochiu:)bafta an continuare!!!!!!

jojo (22 ian 2012, 21:45)

 sunt foarte gustoasa ,multumesc mult   lenna 

Ellena
Ellena (23 ian 2012, 22:07)

Minunate gogosi arata, asa de bine, sper sa am timp sa le prepar si eu, imi sta capul numai la ele....

Cori
Cori (26 ian 2012, 18:43)

Braaavooo!!!!!!!! Sunt super bune! Daca mai aveam si seringa d-aia sa le umplu.........

hyldegsrda (29 ian 2012, 09:28)

Am facut si eu acesata reteta si trebuie sa spun ca sunt foarte bune,dar nu sunt identice cu gogosile berlineze...totusi le recomand mai departe,sunt pufoase ,usor de facut si frumoase:) dar cu adevarat daca se fac doar 20 de bucati sunt prea mari  si exista pericolul ca in interior sa nu fie facute.Multumesc Lena pt retetele tale ...sunt o adevarata inspiratie pt bucataria mea. 

vyos (29 ian 2012, 12:45)

Aluatul merge si copt in cuptor. L-am umplut cu mere (pregatite pentru placinta: trase in unt, zahar si scortisoara) si am facut placinte.

donna (14 mar 2012, 16:52)

Buna! Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. In legatura cu untul, se pune asa solid, nu trebuie topit?

Multumesc frrumos!

Felicitari pentru site!

lena
lena (14 mar 2012, 16:59)

Donna, citeste atent la ingrediente.

donna (14 mar 2012, 17:13)

Da, Lena, am citit iar.  Si voiam sa las un comentariu ca m -am lamurit, nu intelesesm bine, dar acum am inteles.

Multumesc!

sechirconatalia (18 mar 2012, 19:52)

nu pot pune o poza... de ce oare?

Anisoara89
Anisoara89 (13 iun 2012, 19:58)

 Buna!

Am si eu o intrebare: se poate de facut aceasta reteta cu drojdie uscata? Sunt in Franta si nu pot gasi drojdie proaspata.

Merci mult!

lena
lena (13 iun 2012, 20:03)

Cred ca merge, nu am incercat dar nu ai ce strica -  pui cam 10 -15g de drojdie uscata.

Anisoara89
Anisoara89 (13 iun 2012, 21:47)

 Merci, le-am si facut deja, acum astept sa creasca putin ca sa le pun pe tigaie, in alut au crescut foarte bine si sunt foarte fine si pacute la atingere. sper ca o sa creasca bine si in tigaie. va dau foto si rezultate peste vre-o ora.

Anisoara89
Anisoara89 (14 iun 2012, 00:24)

 Voila, si gogoselele mele, s-au primit foarte bine si cu drojdie uscata. Va dau si foto

Sunt gustoase si pufoase

Merci Lena!

justfun
justfun (16 aug 2012, 13:38)

foarte bine arata !

iuliaghib (24 aug 2012, 08:27)

Buna,

Am incercat si eu aseara aceste gogosi, dupa mai multe retete nereusite. Au iesit extraordinare. Coca a crescut super, si era asa aerata.  Era si o prietena in vizita, le-a gustat, si i-am dat reteta.

 

 

simona.blondy
simona.blondy (13 oct 2012, 18:44)

 Lena,merge si cu drojdie la plic?

simona.blondy
simona.blondy (13 oct 2012, 19:00)

 acum am terminat d citit toate comm2 si m am lamurit si la unt dak treb topit si l drojdie uscata ,ma apuk d reteta :P s speram k imi ies,e prima oara knd fac asa cv ,pakt k n am si  coniac (am avut in ksa sapt trecuta ,te pup Lena !

simona.blondy
simona.blondy (13 oct 2012, 20:50)

am fct aluatul si a trecut deja o ora incep s il fac bilute si s il pun p hartie d copt ,apoi il mai las ink o ora ,dar deokmdata n.a crescut :(....revin ncu poze dupa c le fac :* Lena

 

simona.blondy
simona.blondy (14 oct 2012, 18:13)

Buna,Lena,am revenit cu detalii si poze :am fct din 570g faina cu drojdie l plic,am adaugat zahar vanilat,esenta d portokla si coaja d lamaie rasa,dar n am avut conic(data viitoare poate am k st curioasa cum ies cu el),mi au iesit 48 d gogosi km kt diametrul unui pahar normal d 250ml,l inceput am pus o biluta in tigaie ,dar nu se marea si nu se facea in mijloc,asa k le am fct plate cu mana si au crescut in tigaie aproape triplu!Le am umplut cu seringa ,unele cu gem d prune,restul cu pasta d afine (d ksa),Au fost pufoase si fragede si aseara si azi -nu s au intarit deloc !!! (zahar si vanilie trebuia s mai pun inauntru ,pt k nu prea s a cunoscut )!Ms pt reteta,a ft prima oara knd am fct asa cv(d vreo 2 ori am mai fct gogogi ,dar cu lingura,din alea cu aluat lichid si mere cubulete).Sigur mai fac d azi inainte !Multa sanatate,te pup ! :) nota 10

simona.blondy
simona.blondy (14 oct 2012, 18:19)

mai pun poza ink o data k am uitat s o intorc,scuze

motanika
motanika (01 nov 2012, 13:10)

 eu am incerkat acesti gogosi deja de multe ori,si de fiekare data au iesit superb!!

Diana Seu
Diana Seu (14 ian 2013, 18:01)

 Buna! Am incercat si eu aceasta reteta minunata, dar o mica problema a intervenit, dupa ce am taiat aluatul in bucati mici, le-am facut rotunde, le-am pus pe  hirtie de copt, si le-am lasat timp de o ora jumate sa creasca, problema e ca nu a crescut aluatul... ce am facut gresit? In primu caz cand l-am lasat o ora a crescut bine...

lena
lena (14 ian 2013, 18:03)

Poate ai pus laptele prea fierbinte si ai oparit drojdia? Sau nu a fost drojdia buna.

Sau ai facut aluatul prea tare.

Diana Seu
Diana Seu (14 ian 2013, 18:12)

 Da cred ca laptele era prea fierbinte,.. Multumesc, deja o sa le fac asa mici, imi pare asa rau...:(((

 

zgubi71 (31 ian 2013, 20:35)

Salutare! am facut dupa reteta de gogosi berlineze ,gogosi donuts care au iesit super bune.

Imi place site-ul tau Lena,am mai incercat saptamana asta si ciocolata de casa,a iesit cam moale dar gustoasa,s-a mancat toata:)

LicaStar
LicaStar (16 feb 2013, 13:29)

N-am apucat bine sa le umplu.... si.......nu mai erau, le-au saltat baietii mei Multumim pentru retete, Lena!

cristinca
cristinca (23 mar 2013, 15:54)

 Sunt delicioase  mai ales calde!!!!!!!!!

LENUTTA
LENUTTA (22 apr 2013, 13:11)

 Buna Lena! iti multumesc pentru aceasta reteta... Sunt nemaipomenite de gustoase,eu le-am umplut cu crema de lapte 

tanicelu (08 iun 2013, 12:56)

multumesc Lena pentru reteta. sintem fanii gogosilor. ieri am stat pina la 12 noaptea ca sa-i gust si s-a meritat! sotul a spus ca sint mai gustosi decit cei cumparati. din acest platou am ramas cu vreo 7 numai

esmara (19 iun 2013, 04:07)

 Buna dimineata!   As dori sa umplu si eu gogosile cu crema de lapte, dar nu stiu pe care dintre retetele Dvs pentru creme cu lapte ar trebui sa o aleg. Imi puteti spune pe care ati folosit-o Dvs?  Multumesc mult 

lena
lena (19 iun 2013, 07:34)

Eu nu mai tin minte care reteta am folosit, toate sunt bune - dar poti s-o faci pe cea rapida de la microunde(eventual pe baie de aburi daca nu folosesti microundele).

ralucutza15 (20 iul 2013, 13:07)

 Buna! Le pot praji in ulei de masline? Nu am de altfel in casa

lena
lena (20 iul 2013, 20:32)

Incearca, cred ca ar merge.

clumiere (24 oct 2013, 15:26)

Sunt cele mai bune si cele mai pufoase gogosi din cate aluaturi de gogosi am incercat, si chiar raman pufose si moi si 3 zile dar bineinteles ca nu rezista nemencate cel mult doua :))

monimonimoni (18 nov 2013, 16:46)

 buneeee

 

 

anca 17 (02 dec 2013, 02:36)

 foarte bune. am făcut și eu dar nu am apucat să fac poze pentru că  s-au mâncat imediat. mulțumesc mult și felicitări pentru rețete. 

theotocu (16 ian 2014, 18:34)

 Am sters toate retetele de gogosi din mintea mea! Aceasta va fi singura pe care o voi face toata viata de acum incolo! Iti multumesc in numele meu, dar si al celor carora nu le-au fost de ajuns si mai vor! O reteta exceptionala! 

theotocu (16 ian 2014, 18:38)

 Si inca o poza cu gogosile dupa ce au fost pudrate (cu zahar)! Am avut timp pentru aceasta operatiune pentru ca eram singura acasa! Altfel, adio poze!!!

lena
lena (16 ian 2014, 18:41)

Ma bucur mult! Pofta buna si merci de poze!

Irina mi (27 ian 2014, 13:37)

 Buna! Pot inlocui drojdia proqspata cu drojdie uscata?

lena
lena (27 ian 2014, 15:29)

Dap, sigur.

diasele (27 ian 2014, 15:50)

buna...as vrea sa le fac si eu acuma...dar nu inteleg treaba cu untu

lena
lena (27 ian 2014, 16:33)

Adaugati si amestecati, atat trebuie sa intelegeti.

diasele (27 ian 2014, 20:12)

 le-am facut si eu sunt minunate...eu le-am umplut cu budinca de vanilie....merita incercata reteta:D

timotei
timotei (28 ian 2014, 09:15)

 Am facut si eu gogosile acestea dar nu sau primit.Cred ca a trebuit sa adaug mai faina,ca  niciuna nu era coapta in mijlok

lena
lena (28 ian 2014, 09:19)

Cred ca le-ai prajit rapid si nu s-au copt in mijloc, tine-le un pic mai mult in ulei, chiar daca se rumenesc repede.

Raissa (08 feb 2014, 21:47)

 Draga Lena ,gogosi mai bune nu am facut in viata mea!Iti multumesc

Liliana Mariana (25 feb 2014, 16:19)

 nota 10 !!!!!!!sunt delicioase!!!!multumesc mult pentru reteta!!!!!mi-a iesit din prima!!!!

alina82 (28 feb 2014, 16:58)

 Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

timotei
timotei (01 mar 2014, 04:42)

 Of of Lena,iarashi nu  mi sau copt bine inauntru.Acum liam tinut mai mult in ulei la temperatura mai mica si tot nu toate sau primit desi am facut 32 de bucati sa fie mai micute .Le mai incerc si alta data sa vad poate se primesc, numai astea din poza sint coapte

timotei
timotei (01 mar 2014, 04:44)

 Dupa cum vezi liam bronzat bine ca sa fie bune de mincat

lucianahdu
lucianahdu (05 mar 2014, 13:36)

 Multumesc pentru reteta!Au iesit un deliciu 

Fidda (23 mar 2014, 15:17)

 Pentru prima data cand am facut gogosi  Au iesit foarte gustoase si deloc greoaie, chiar perfecte as putea spune. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.

Multumesc pentru reteta.

m.alina82as (27 mar 2014, 19:19)

am sa incerc si eu sa le fac in seara asta

Ioana29 (08 apr 2014, 15:27)

Am incercat si eu aceste Gogosi si pot spune doar atat:DELICIOASE.Eu am pus 3 lingurite de coniac (una nu se simtea )

salas
salas (09 mai 2014, 17:56)

 Foarte gustoase. Au fost laudate de multi prieteni. Le-am umplut cu acea crema de ciocolata (finetti de casa). A treia oara cand le-am facut am reusit sa le fac si poza. :)

lena
lena (09 mai 2014, 18:00)

Bravo, respect pentru toti barbatii care gatesc, sunteti un bun exemplu :)

Arata foarte bine gogosile

lydia (16 mai 2014, 12:17)

 am mancat la niste angolezi gogosi de tipul asta dati prin sirop si apoi nuca de cocos, super deliciosi, sau tot la ei dati tot asa prin sirop facut din apa si zahar si apoi dati prin scortisoara.

 

 

LauraD (01 iun 2014, 13:25)

 Lena :-) dca nu drojdie proaspata si pun doar praf de copt.... Merge?.... Multzumesc mult! Laura

 

lena
lena (01 iun 2014, 13:28)

 Nu merge. 

LauraD (01 iun 2014, 16:19)

 Hmmm... Unde locuiesc eu nu exista drojdie proaspata... Cum pot sa inlocuiesc?....multzumesc mult, Laura

lena
lena (01 iun 2014, 16:29)

 Puteti folosi 10g drojdie uscata.

LauraD (02 iun 2014, 15:45)

 Perfect! Multzumesc! :-)

 

timotei
timotei (03 iun 2014, 19:26)

Am tot citit comentariile care le primeam la email si asa mi sa facut o pofta de aceste gogosi ca am facut azi din nou,acuma mi sau copt toate foarte bine,pina acuma nu mi se primeau .Foarte bune ,eu la toate retetele unde scrie ca trebuie drojdie proaspata eu pun uscata ca nu am de alta.

Tudorita (10 iul 2014, 15:23)

  Lena esti o gospodina foarte buna de fiecare data cind vreau sa imi alint sotu fac dupa retetele tale si se primeste minunat am facut gogosele si sau primit foarte gustoase multumesc pentru toate retetele care le postezi.Pun o poza cu gogosele facute de mine.

taniulya (19 iul 2014, 16:27)

Lena, pot sa pun o parte din acets aluat la inghetat? Daca da, atunci cind il dezghet cum fac, lucrez cu el obisnuit? Merci

 

lena
lena (20 iul 2014, 07:54)

Teoretic poti sa-l ingheti. Procesul de dezghetare dureaza cam mult, dar in rest lucrezi cu el obisnuit.

roxana12 (06 aug 2014, 03:58)

 Trebuie sa le lasi sa se faca la foc mic altfel sunt crude inauntru. Menioneaza acest detaliu . Eu trebuie sa le pun acum la foc din nou....sunt in interior

 

roxana12 (06 aug 2014, 04:21)

 Un fiasco total..gogosile tale!!!

 

lena
lena (06 aug 2014, 07:44)

Eu as zice ca ale tale sunt un fiasco - ale mele au fost delicioase - nu intotdeauna este suficienta reteta, mai depinde si de cine le face, atentia si indemananarea bucataresei.

taniulya (06 aug 2014, 18:48)

Super puper gustoase gogosile! Si nu le fac prima data dupa reteta ta! Sunt delicioase!

roxana12 (06 aug 2014, 20:22)

 Daca esti profesionista da un comentariu profesionist si spune exact cat trebuie sa stea pe foc. Ce legatura are cine le face? daca e o incepatoare si nu are indemanarea uneia care a facut acest lucru de cateva ori , nu are nevoie de toate detaliile?

lena
lena (06 aug 2014, 21:55)

Roxana, ai primit raspunsul care l-ai meritat - asa cum te adresezi, asa iti raspund inapoi - nu are nici o treaba aici profesionalismul . Un pic mai mult bun simt si atunci nu ajungeam la discutii prea lungi si multe. Desi site-ul este public, in spate sunt eu singura, o persoana cu care trebuie sa vorbesti cat de cat frumos, daca vrei atitudine buna inapoi.

Ref la reteta - desi raspunsul este foarte evident - citeste atent pasii 14-15, am scris ca se fac la foc moderat, acesta poate depinde de aragazul dvs si de cum intelegeti notiunea de foc moderat. La foc mic nu se fac nici intr-un caz, nu se vor rumeni si vor absorbi foarte mult ulei - atunci ma trezesc iar cu comentarii ca nu am scris bine reteta. Anume aici intervine notiunea de atentie la detalii, aici ar fi cazul sa zic ca asta inseamna si experienta si sucesul in orice retea - eu nu pot sa va reglez aragazurile in fiecare casa sau sa va ghidez mana.

Ciudat, cum de ceilalti inaintea voastra au reusit sa faca reteta cu bine ...

Atat, sper sa intelegeti ca nu agreez continuarea acestei discutii - sunteti binevenita pe site-ul meu si veti obtine sfaturi si ajutor doar daca va purtati frumos - altfel - cred ca voi putea dormi linistita noaptea stiind ca nu va mai am ca utlizator.

Pity (10 aug 2014, 08:18)

 buna ziua!vreau sa fac astazi aceste gogosi, insa am o intrebare: daca nu am unt sau margarina pt aluat, pot folosi ulei? daca da, cat trebuie sa pun? 

lena
lena (10 aug 2014, 09:10)

 Incercati sa inlocuiti cu 4 linguri de ulei.

aleKa (06 sep 2014, 00:10)

 Buna Lena!Cred ca am facut 70% din retetele de aici, sunt fan!

M-ai cucerit!Te "verific" zilnic! :) Gogosile astea sunt foarte bune, abia le-am facut si s-au si mancat!Insa, am o problema!  Te rog, spune-mi de unde ai achizitionat seringa! Am vrut sa le umplu cu crema de ciocolata dar nu am avut minunata ustensila, iar pe net am gasit seringa normala, dar cu ac de plastic si mi se pare cam micut fata de ce ai tu! Te rog, lamureste-ma!

Te pup! 

 

 

lena
lena (06 sep 2014, 14:47)

Aleka, ma bucura mult aprecierea dvs, sa aveti pofta buna si spor la gatit :)

Ref. la seringa - de fapt nu este chiar seringa - este un pos simplu de ornat cu dui subtire, gen seringa. L-am cumparat de pe internet, amandoua de fapt - de aici am luat pos si aici duiul pentru umplere. Cred ca gasiti ceva similar si pe alte site-uri, eu m-am impacat bine cu acesta, au fost seriosi cu transportul si termenele de livrare.

Niculina17 (09 sep 2014, 12:26)

In loc de unt pot sa folosesc margarina Unirea?

lena
lena (09 sep 2014, 12:30)

Cred ca da.

Niculina17 (09 sep 2014, 13:03)

Multumesc pentru raspuns. Dupa ce le voi face am sa le pozez

timotei
timotei (10 sep 2014, 03:44)

acuma am citit comentariile la aceasta reteta ,Roxana si eu am facut de trei ori si nu mi sau copt gogoshile ,dar eu am incercat sa vad unde am gresit eu .Pina la urma miam dat de seama ca le prajeamm in ulei de masline ca de altul nu aveam prin casa si cind am schimbat uleiul sau primit cei drept nu asa frumoase ca la lena dar sau mincat toate.Asa chear  depinde de indeminarea bucataresei, sint retete care le faci de nenumarate ori si ti se primesc nemaipomenite dar cu siguranata ca chear daca faci de nenumarate ori citeodata ese unm esec total.Ramin si eu sa le mai fac o data sa se primeasca de nota 10

leo
leo (17 sep 2014, 16:22)

 minunate gogosile , multumesc pentru reteta

Creatiffa (18 sep 2014, 08:34)

 Ce bune au iesit! Multumesc pentru reteta.

Bmonique (29 sep 2014, 20:52)
Am terminat de facut reteta si gogosile sunt superrrrrrr buneeeeee, moi, pufoaseeee. Reteta e perfecta
Pisina
Pisina (15 nov 2014, 13:32)
Foarte gustoase!! E prima data cand le fac, dar cu siguranta le voi face mai des de acum! Multumesc pentru retete si sfaturi!
Madalina81 (16 nov 2014, 16:14)

Super  gustoase gogosile. Am umplut o parte cu crema de ciocolata(recunosc ca am pus cam multa crema,dar tot gustoase sunt), restul le-am lasat simple, pudrate cu zahar pudra. Am salvat reteta in fisierul cu retete reusite. Multumesc pentru reteta.

Llizuca (07 dec 2014, 11:33)
Buna,am facut gogosile si au iesit super e prima data cand fac,dar as vrea sa stiu daca se pot umple cu branza si cum sa procedez.mersi
lena
lena (08 dec 2014, 15:47)

Teoretic ati putea, ma gandesc ca ar merge sa puneti umplutura de branza(mai densa, amestecata chiar cu putin amidon) intre 2 rondele de aluat si lipite bine marginile. Dar nu stiu exact, nu am facut.

gudi (27 dec 2014, 22:10)

 Buna,pot sa spun cu incredere ca e singura reteta de gogosi care au iesit perfecti si foarte buni.MULTUMESC PENTRU RETETA .

 

 

 

 

 

Melanie (06 mar 2015, 13:18)

 Asta mi se pare una din cele mai lăudate Rețete! Si pe drept, recunosc. Am facut si mi-au ieșit din prima! Cele mai bune gogoși pe care le-am mâncat in viața mea! Merita nota 200👏! Nu am mai avut cum sa fac poza produsului final pentru ca s-au mâncat calde si fără zahăr pudra!

tiki
tiki (12 mar 2015, 09:59)

   Buna. F. bune si aromate aceste gogosele. Eu am adaugat si putina razatura de lamaie si portocala. Pupici.

kamelia
kamelia (25 mar 2015, 19:44)

 Sunt minunate aceste gogosi!!! chiar daca este prima data cand fac gogosi, pot spune ca mi-au iesit perfect! apelez cu incredere de fiecare data la retetele tale, succesul fiind garantat! Iti multumesc pentru reteta, ai facut fericita o viitoare mamica

lena
lena (25 mar 2015, 19:48)
Ma bucur mult Kamelia! Sa aveti pofta buna si sarcina usoara!
coco2015 (31 mar 2015, 23:26)

 sunt superrrrrrrrrrrrr multumes pentru retea

Livias
Livias (01 apr 2015, 17:49)

 PERFECTE, MERSI DIN SUFLT, LE-AM UMPLUT CU CREMA DE LAPTE

Livias
Livias (01 apr 2015, 17:50)

..si inca o poza :))

violeta65 (02 mai 2015, 12:37)

acuma fac minunatele gogosi,a mers repede aluatul a crescut bine,eu le-am pus bilutele pe coala alba tapetata cu faina (dupa ce am taiat patrate asa cum m-ai explicat)multumec mult de reteta cred ca este pe intelesul tuturor

 

 

 

 

Petal (24 iun 2015, 22:48)
Cea mai buna reteta de gogosi!Sunt moi si pufoase chiar si a doua zi ! Felicitari Lena!
ETA (25 iun 2015, 09:40)

 Copiii nostri  adora gogoșile, mie sincer îmi era groaza sa fac aluaturi dospite, dar mi- am facut curaj si am zis sa încerc o reteta de la Lena, ca aici trebuie sa găsesc una care va fi bine explicata, îmi era teama la copt, sa nu le ard sau sa iasă crude in interior. Pana la urma au ieșit !🙆 spre bucuria copiilor le- am ornat cu ciocolata topita si cu bombonele colorate. Multumim Lena!

vyorelya
vyorelya (05 iul 2015, 23:35)

 salut lena! multumesc pentru reteta le-am facut mai demult si s-au primit delicioase  nu am avut cu ce sa le umplu dar si asa erau foarte bune ca s-au mincat repede// miine cred ca mai fac odata si am sa le umpla, ca mia mai ramas putina crema de la medovik.. iti multumesc lena pentru grija care neo porti

geod (10 aug 2015, 18:44)
Buna! Reteta este perfecta....insa...intr-adevar...si bucatareasa conteaza...ma super enervez...daca nu mi-ar fi iesit prima oara perfecte si n-as fi stiut cat dee bune pot fi...nu mai incercam aceasta reteta...am facut si a doua oara tot bune...ultimele trei randuri insa ies necoapte la mijloc..altele parca ar curge crema din ele atat sunt de necoapte...le-am facut si mai mici si mai mari, le-am lasat si mai mult si mai putin la dospit, le-am copt numai la foc mediu...pana nu ma lamuresc nu ma las...treaba e ca mi-e asa o pofta de gogsile astea... :(((( sa fie de vina untul pus in stare mai solida?
Melanie (11 aug 2015, 23:12)

 Geod, daca te consoleaza cu ceva sa stii ca si eu am patit la fel😔! Primele doua dati au fost perfecte, apoi prea uleioase sau prea crude, dar eu prajesc doua - trei, le testez si apoi reglez din mers .... adica modific temperatura la plita, le fac putin mai plate, nu pot spune ca au fost compromise vreodata. Insa am observat ca absolut orice preparat ce necesita prajire iese la fel mereu la aragazul cu gaz, cel clasic si nesofisticat!😀

catalina TL (23 sep 2015, 22:53)

 Buna Lena! Te rog spune-mi cam ce diametru ar trebui sa aiba bilele cand le asezam pe hartiute? multumesc!

 

 

lena
lena (23 sep 2015, 23:14)
Cam cat o nuca mai maricica.
MariaNicolas (01 dec 2015, 16:35)
Buna lena.vreau sa te intreb daca pot sa pun mai mult zahar decat ai pus tu.e vreo problema?
lena
lena (03 dec 2015, 11:23)

Poti sa pui un pic mai mult, dar nu mult mai mult.

De la exces de zahar aluatul cu drojdie cu creste bine.

anamana (31 dec 2015, 09:19)

 Draga Lena ...m-ai cucerit cu,, detaliile,, din retetele tale! nici nu mai caut alte siteuri ....la tine gasesc ce nici macar nu visez :)...pana acu am privit din urmbra si am tot rasfoit retetele tale....dar gogosile astea m au dat gata si nu prin felul cum arata ci prin metoda ta simpla de a le face....ESTI FANTASTICA! eu le taiam cu paharul sa iasa asa rotunde si nu intelegeam cum sunt umplute fara sa curga la copt!  TARE!SUUUPER TAREEE!  :)

 

 

Balmoral
Balmoral (18 ian 2016, 04:42)
Intr-adevăr gogoșile perfecte. Pufoșenii!!! Le-am făcut pentru a treia oară iar familia mea abia așteaptă următoarea tura 🙂.