Ciuperci umplute

Este o reteta clasica, putin improvizata de mine - foarte buna si sanatoasa.

Semipreparate

4 linguri

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Cascaval clasic
100 g
Carne de pui
200 g
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura mica
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Sare
0.5 lingurite
Maioneza
4 linguri

Pasi de urmat

1

Spalati si curatati ciupercile proaspete. Le scoateti piciorusul(le lasati intr-o farfurie separat) si atent cu un cutit curatati interiorul ciupercilor.

2

Piciorusele ciupercilor le taiati marunt, carnea de pui o spalati si taiati cubulete, apoi curatati ceapa si o taiati mediu. Turnati putin ulei intr-o tigaie, si puneti la calit impreuna ceapa, carnea si piciorusele.

3

Le lasati sa se rumeneasca, dupa care opriti focul si lasati putin pana se racoresc..

Dati aceasta compozitie prin masina de tocat carne, sau le pasati bine cu un blender.

4

Peste compozitia tocata, adaugati verdeata maruntita, cascavalul ras marunt, sare, piper dupa gust.

Amestecati bine.

5

Umpleti ciupercile pregatite cu compozitia anterioara, le ungeti cu maioneza(vor face o crusta rumena) si le puneti la cuptor.

6

Le lasati la cuptor pana se rumenesc bine, dupa care le scoateti.

7

Sunt bune atat calde cat si reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

naciualina
naciualina (11 February 2009, 13:25)

deseara o sa le fac si eu

 

amalia80 (02 September 2010, 10:39)

Eu le ung cu ou si apoi le presar putin pesmet, voi incerca si cu maioneza sa vedem cum ies.

bocsa (05 September 2010, 18:22)

Si eu tot cu ou le ungeam dupa ce le pun umplutura.Am sa incerc cu maioneza.Produsul final arata bine, trebuie incercat.

olguta (29 September 2010, 15:43)

eu fac umplutura din ciuperci, ceapa, morcov si ou fiert, iar cascavalul il presor deasupra

strutioana
strutioana (16 March 2011, 10:03)

cand le pun in tava le pun cu gaura aia in jos??si cu ce se unge tava ca nu am vas de sticla?? 

lena
lena (16 March 2011, 10:05)

Tava se unge cu putin ulei, orice tava - si se pun cu gaura in sus, se vede bine in poze.

ionmaria100
ionmaria100 (13 May 2011, 10:08)

am incercat si eu reteta asta si au fost super bune!!pacat ca nu am timp sa fac mai multe dintre retetele postate de tine .dar o sa incerc ca sunt delicioase.

lennusika (27 August 2011, 21:32)

Buna seara...Nici nu stiu cum sa incep...Eu am facut multe retete de pe situl dumneavoastra...o iesit foarte bune...dar... as vrea sa va cer un sfat...peste doua saptamani ...daca imi iau permisul de conducere...as vrea sa ii invit la mine acasa pe viitori mei socrii...la pranz pe la 12 ...si nu stiu ce mancare sa fac...vreau sa fie ceva mai special...m-am inregistrat poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste ideei...multumesc tare mult...si astept raspuns...

Cori
Cori (11 January 2012, 19:59)

Mmmm, foarte bune ciupercile umplute ! Si eu fac de cate ori am ocazia, cu diferite umpluturi, in functie de ce am prin casa sau ce am pofta.

Foarte apetisante cele facute de tine, dupa cum se vad in poza 

lilianamunteanu
lilianamunteanu (29 January 2012, 23:20)

Am facut-o anul trecut de Valentine's Day, cred ca repet experienta si peste cca 2 saptamani. Gustos, gustos!

aacteea
aacteea (02 March 2012, 20:59)

Si eu fac ciuperci umplute ( de care sunt f mandra ) , mereu sunt laudata. Branza, unt si marar  condimente , asta contin ciupercile din poza mea. Apoi punem kaizer..Dupa care punem cascaval, eu nu am avut asa ca am pus cascavea( tot un fel de cascaval afumat ) , piper si un vf de delicat..Le-am pus pe aragaz ( am gratar cu apa)Si in sfarsit poza cu prima ciupercuta minune...

lena
lena (02 March 2012, 21:01)

Aacteea, nu te suparici, dar voi sterge pasii retetei tale - este categorie separat pt asta sau pe forum - aici punem doar pozele finale de la retetele incercate, te rog mult....

aacteea
aacteea (02 March 2012, 22:14)

Ok, nu-i problema.

Ghicicine (11 June 2012, 02:19)

 Mmmm. Super cipercile umplute. Am incercat si eu reteta dar m-am blocat la punctul 5, adica le-am uns cu maioneza si a trecut 1 zi si inca nu au facut crusta rumena sa le pot baga la cuptor :P. Dar au iesit superrr ...

lena
lena (11 June 2012, 07:09)

Ghicicine, le pui imediat la cuptor, la 200 de grade si crusta se face acolo...........

stelutica (15 June 2013, 17:20)

perfecta e aceasta reteta...am facut-o si eu ,este ideala pt cei "pofticiosi"!

 

sofronie.amalia (26 January 2014, 23:26)

 Foarte bune ciupercile, facute dupa reteta postata de tine, eu obisnuiam sa le fac cu bacon dar sunt foarte gustoase si cu pui !