Ciuperci umplute

Este o reteta clasica, putin improvizata de mine - foarte buna si sanatoasa.

Semipreparate

4 linguri

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Cascaval clasic
100 g
Carne de pui
200 g
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura mica
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Sare
0.5 lingurite
Maioneza
4 linguri

Pasi de urmat

1

Spalati si curatati ciupercile proaspete. Le scoateti piciorusul(le lasati intr-o farfurie separat) si atent cu un cutit curatati interiorul ciupercilor.

2

Piciorusele ciupercilor le taiati marunt, carnea de pui o spalati si taiati cubulete, apoi curatati ceapa si o taiati mediu. Turnati putin ulei intr-o tigaie, si puneti la calit impreuna ceapa, carnea si piciorusele.

3

Le lasati sa se rumeneasca, dupa care opriti focul si lasati putin pana se racoresc..

Dati aceasta compozitie prin masina de tocat carne, sau le pasati bine cu un blender.

4

Peste compozitia tocata, adaugati verdeata maruntita, cascavalul ras marunt, sare, piper dupa gust.

Amestecati bine.

5

Umpleti ciupercile pregatite cu compozitia anterioara, le ungeti cu maioneza(vor face o crusta rumena) si le puneti la cuptor.

6

Le lasati la cuptor pana se rumenesc bine, dupa care le scoateti.

7

Sunt bune atat calde cat si reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 4 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

sofronie.amalia
sofronie.amalia 26 ian 2014, 23:26

Foarte bune ciupercile, facute dupa reteta postata de tine, eu obisnuiam sa le fac cu bacon dar sunt foarte gustoase si cu pui !

stelutica
stelutica 15 iun 2013, 17:20

perfecta e aceasta reteta...am facut-o si eu ,este ideala pt cei "pofticiosi"!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 iun 2012, 07:09

Ghicicine, le pui imediat la cuptor, la 200 de grade si crusta se face acolo...........

Ghicicine
Ghicicine 11 iun 2012, 02:19

Mmmm. Super cipercile umplute. Am incercat si eu reteta dar m-am blocat la punctul 5, adica le-am uns cu maioneza si a trecut 1 zi si inca nu au facut crusta rumena sa le pot baga la cuptor :P. Dar au iesit superrr ...

aacteea
aacteea 02 mar 2012, 22:14

Ok, nu-i problema.

lena
Elena (lena) 02 mar 2012, 21:01

Aacteea, nu te suparici, dar voi sterge pasii retetei tale - este categorie separat pt asta sau pe forum - aici punem doar pozele finale de la retetele incercate, te rog mult....

aacteea
aacteea 02 mar 2012, 20:59

Si eu fac ciuperci umplute ( de care sunt f mandra ) , mereu sunt laudata. Branza, unt si marar  condimente , asta contin ciupercile din poza mea. Apoi punem kaizer..Dupa care punem cascaval, eu nu am avut asa ca am pus cascavea( tot un fel de cascaval afumat ) , piper si un vf de delicat..Le-am pus pe aragaz ( am gratar cu apa)Si in sfarsit poza cu prima ciupercuta minune...

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 23:20

Am facut-o anul trecut de Valentine's Day, cred ca repet experienta si peste cca 2 saptamani. Gustos, gustos!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 11 ian 2012, 19:59

Mmmm, foarte bune ciupercile umplute ! Si eu fac de cate ori am ocazia, cu diferite umpluturi, in functie de ce am prin casa sau ce am pofta.

Foarte apetisante cele facute de tine, dupa cum se vad in poza 

Poza mea pentru reteta:
naciualina
alina naciu (naciualina) 11 feb 2009, 13:25

deseara o sa le fac si eu

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile