Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.

Semipreparate

Ingrediente

Cotlet de porc fara os
500 g
sau orice carne preferata, friptura de porc sau carne de vitel
Maioneza
200 g
se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata
Ceapa alba
2 buc
Cascaval clasic
400 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.

2

Carnea se bate bine cu ciocanelul.

3

Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.

4

Se presara piper si sare peste carne.

5

Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).

Se unge carnea uniform cu ea.

6

Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.

7

Se rade cascavalul deasupra.

8

Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.

Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.

9

Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sarbatorile.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

vero79 (24 February 2009, 07:51)

Buna dimineata.Ai dreptate sunt usor de preparat si arata si bine,multumesc pentru reteta am sa o scriu si pe aceasta langa celelalte.

naciualina
naciualina (25 February 2009, 13:39)

ce bunatate tb neaparat sa o fac si eu.

lena ajutane si cu niste garnituri

mersi si bafta in continuare

lena
lena (25 February 2009, 16:47)

Sigur, voi face si garnituri, doar ca sunt foarte simple...

geta73 (26 February 2009, 13:09)

Buna Lena ,

reteta asta este excelenta ma ajuti cu o garnitura la ea,multumesc mult pentru retetele minunate

lena
lena (26 February 2009, 18:24)

Deci garnituri se pot face urmatoarele: piure de cartofi, cartofi natur, orez, legume proaspete, legume congelate, etc.

geta73 (03 March 2009, 10:58)

Ce sa zic ?este o retaeta super.Am incercat-o sambata si a fost un adevarat deliciu.Dragele mele incercati-o  este foarte buna.Multumesc mult LENA .

lena
lena (03 March 2009, 18:23)

geta73 (03 March 2009, 19:33)

Lena ,eu am mai adaugat ceva , daca imi dai acceptul o sa-ti spun .

lena
lena (04 March 2009, 09:51)

Da, sigur - stiu ca se poate adauga ciuperci, rosii, cartofi - dar asta deja este alta reteta.

Astept sa ne spui ce ai pus

geta73 (05 March 2009, 14:03)

nuuuuuuu,nu m-am abatut prea mult de la reteta de baza .am mai pus peste carne boia dulce de ardei si cimbru ,iar ceapa am amesctecat-o cu un ardei kapia rosu tocat la fel fideluta .

lena
lena (05 March 2009, 22:15)

Interesant

olga (26 March 2009, 13:26)

Intr-adevar, e foarte usor de preparat si rezultatul este delicios. Eu am folosit carnita de curcan in loc de porc si a iesit foarte gustos. Cel mai important este ca nu am stat mai mult de 20 min in bucatarie - cu tot cu spalat vase! Multumim Lena!

alinutza85 (07 April 2009, 22:50)

Sunt  foarte gustoase aceste snitele,chiar delicioase....

Multumim pt.aceste retete  minunate!!!

Toata stima si respectul..... 

Mihaela
Mihaela (03 June 2009, 18:38)

Lena, esti o adevarata minune, pina in mopmentul asta, situl tau, imi place cel mai mult, este foarte bine explicat, si foarte organizat cu poze... cu tot...

suuuuupeeeerrrrr... toata stima si rezpectul... as vrea sa fac si eu aceasta reteta, dar merge si cu orice fel de carne?? eu nu maninc carne de porc, si.. nici nu prea maninc carne de obicei, dar cu carne de miel, pui sau vita.. ce parere ai?

lena
lena (03 June 2009, 18:46)

Eu zic ca merge cu orice tip de carne preferat, important la aceasta reteta sa nu fie cu oase

AncaC (15 June 2009, 17:42)

M-ar interesa şi câteva retete din carne de vită

lena
lena (15 June 2009, 18:01)

La aceasta reteta poti folosi si carne de vita, batuta bine.

AncaC (15 June 2009, 19:44)

Multumesc pentru sfat, sunt sigura ca va fi buna, am incercat retata cu peste si cascaval si mi-a placut f. mult!

zooni (12 December 2009, 16:46)

Draga Lena, te respect foarte mult, in prmul rand, pentru munca pe care o depui si  ca ne dai o MANA de AJUTOR  noua celor care vrem sa gatim si suntem de cele mai multe in pana de idei.

 

 

Crista
Crista (30 December 2009, 09:36)

ce bine arata....hmmm ..dar oare daca  as face cu pulpa de porc sau pulpa de vita ..cum ar iesi? imi dai un sfat te rog...  mersi

Crista
Crista (30 December 2009, 09:37)

...tocmai am observat un com mai sus ...merge cu orice tip de carne ...super !

lena
lena (30 December 2009, 09:44)

Va fi bine, doar sa le bati bine - sa fie moale carnea si le tii la un foc mai mic la cuptor, sa se patrunda bine carnea.

TaniaA (25 February 2010, 15:11)

simplu, rapid si cel mai important: foarte bun!!!!!!!!!!!!!!

TaniaA (01 September 2010, 11:48)

e o alternativa foarte buna si mai rapida atunci cand ai pofta de snitele dar nu ai mult timp la dispoyitie si n-ai chef sa prajesti la tigae. am incercat sa le fac si fara ceapa dar nu au fost asa bune, cu ceapa carnea iese moale si foarte buna.

amalia80 (02 September 2010, 10:56)

Arata bine, insa eu as pune cascavalul mai pe la sfarsit. Mi se pare cam mult 50 de minute pentru cascaval sa stea la cuptor.

nona
nona (19 October 2010, 10:55)

arata f bine si cred ca asta fac azi de mancare la familia mea , chiar nu mai stiu ce!

imi place sa mai vin cu ceva nou si cred ca daca as unge carnea si cu putin mustar nu ar fi rau! ce zici lena merge?

lena
lena (19 October 2010, 16:46)

Sigur nu strica, doar daca va place mancarea mai picanta poti sa pui si mustar.

valeria
valeria (07 November 2010, 21:04)

Buna. sunt noua pe aici.dar apa nu se pune??

Elena2 (26 December 2010, 12:44)

e superrrrrrrrrrrrr

Elena2 (26 December 2010, 12:45)

Imi place foarte mult reteta...!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (17 December 2011, 17:07)

Nu prea sunt eu prietena cu carnea de porc, dar aceasta reteta este absolut dementiala! Tocmai am savurat-o lângă un piure de cartofi si castraveti murati. Un deliciu!!

Iulia2002 (27 April 2012, 12:49)

 Draga Lena, esti fantastica!!!Am gatit aseara aceasta reteta si a fost o nebunie....Sunt dependenta de site-ul tau, e foarte bine organizat, totul este perfect.

Multumesc foarte mult!!!

alina roxana
alina roxana (27 May 2012, 16:16)

nemaipomenit de gustos si foarte usor de preperat  ,multumim lena

g.iuliana (07 September 2012, 12:37)

 Buna Lena,super-delicioasa carnita,ma inspir des din retetele tale, si iti multumesc.Numai bine.

Lianulia (09 October 2013, 17:39)

O reteta pe gustul meu: rapida, simpla si gustoasa! Si eu as pune cascavalul spre sfarsit.

tiki
tiki (28 October 2013, 17:36)

Buna tuturor. Din cauza unei vecine, mi-a iesit carnea mai crocanta (nu vreau sa zic arsa), dar a fost f.buna. Ceapa a fost cireasa de pe tort. Cu o garnitura si un castravete murat........no coment. Pupici.

daliana (10 April 2014, 21:35)

 Buna, as dori sa fac reteta in acest weekend, vreau sa va intreb daca se poate pastra pana a doua zi, nu se prea intareste cascavalul?multumesc

lena
lena (10 April 2014, 21:53)

Daca le serviti reci a 2-a zi, intr-adevar crusta de cascaval este mai tare, dar sunt la fel de buni, eu le mai pun la sanwich-uri.

Dar le puteti incalzi cam 10 minute la cuptor intr-o tava, sau la microunde, si sunt ca proaspete.

anny908 (21 April 2014, 16:41)

cer scuze...la temperatura maxima,cascavalul timp de 40-50 min.nu se va arde?

lena
lena (21 April 2014, 21:28)

Depinde de cascaval si de cuptor, dar oricum mai putin de 40 de minute la 180-200 grade trebuie lasata.