Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.

Semipreparate

Ingrediente

Cotlet de porc fara os
500 g
sau orice carne preferata, friptura de porc sau carne de vitel
Maioneza
200 g
se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata
Ceapa alba
2 buc
Cascaval clasic
400 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.

2

Carnea se bate bine cu ciocanelul.

3

Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.

4

Se presara piper si sare peste carne.

5

Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).

Se unge carnea uniform cu ea.

6

Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.

7

Se rade cascavalul deasupra.

8

Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.

Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.

9

Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sarbatorile.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 50

lena
Elena (lena) 25 apr 2015, 13:36

Se poate si cu verde, dar e mai gustos cu ceapa uscata:)

Saracarina
Saracarina 25 apr 2015, 11:28

Doamne ferește, ce am scris! Ceapa verde. Scuze.

Saracarina
Saracarina 25 apr 2015, 11:27

Lena, cu ceapa verso fi la fel de buna sau sa folosesc ceapa uscata? Multumesc. 🌺

anny908
anny908 21 apr 2014, 16:41

cer scuze...la temperatura maxima,cascavalul timp de 40-50 min.nu se va arde?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) anny908 21 apr 2014, 21:28

Depinde de cascaval si de cuptor, dar oricum mai putin de 40 de minute la 180-200 grade trebuie lasata.

tiki
tiki 28 oct 2013, 17:36

Buna tuturor. Din cauza unei vecine, mi-a iesit carnea mai crocanta (nu vreau sa zic arsa), dar a fost f.buna. Ceapa a fost cireasa de pe tort. Cu o garnitura si un castravete murat........no coment. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 09 oct 2013, 17:39

O reteta pe gustul meu: rapida, simpla si gustoasa! Si eu as pune cascavalul spre sfarsit.

Nota mea pentru reteta:
alina roxana
alina roxana 27 mai 2012, 16:16

nemaipomenit de gustos si foarte usor de preperat  ,multumim lena

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:07

Nu prea sunt eu prietena cu carnea de porc, dar aceasta reteta este absolut dementiala! Tocmai am savurat-o lângă un piure de cartofi si castraveti murati. Un deliciu!!

Poza mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 dec 2009, 09:37

...tocmai am observat un com mai sus ...merge cu orice tip de carne ...super !

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 24 feb 2009, 07:51

Buna dimineata.Ai dreptate sunt usor de preparat si arata si bine,multumesc pentru reteta am sa o scriu si pe aceasta langa celelalte.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile