Salata cu sfecla rosie si nuci

O salata foarte buna, se poate face si in post, daca folositi maioneza de post. Foarte recomandata si ca sursa de vitamine, sfecla rosie fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune legume. Merge foarte bine pe paine, chiar si dimineata la micul dejun.

Semipreparate

200 g
sau folositi maioneza de post

Ingrediente

Sfecla rosie
3 buc
Usturoi
3 buc
catei
Nuci
200 g
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Puneti sfecla rosie la fiert, cand incepe sa fiarba,  faceti focul mic si lasati aproximativ o ora - pana intra usor un cutit in ea(asa o incercati).

2

Dupa ce a fiert, sfecla o racoriti cu apa rece, o curatati. Pregatiti maioneza, nucile, usturoiul.

3

Sfecla o dati prin razatoare mica sau medie.

4

Peste ea pisati usturoiul.

5

Nucile le maruntiti bine, cu facaletul sau masina de tocat - le puneti in compozitia de sfecla rosie.

6

Adaugati maioneza si amestecati bine.

7

Gustati, adaugati sare dupa gust, daca este necesar.

8

O puneti intr-o farfurie mai adanca, nivelati cu un cutit.

9

Infrumusetati cu nuci, verdeata, etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (un bol mediu)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

vero79 (06 April 2009, 14:29)

ce frumos arata

olivica
olivica (09 April 2009, 20:19)

o salata asemanatoare facea si mama acasa, nu mai stiu daca punea usturoi sau maioneza...oricum e fffoarte gustoasa

Rodica83
Rodica83 (09 November 2009, 11:45)

delicioasa si folositoare...mai ales cu gripa asta :)

Creola
Creola (06 September 2010, 13:01)

De apreciat aceasta reteta simpla si delicioasa. Te rog foarte mult poate stii reteta unei alte salate cu sfecla rosie. Se numeste "suba". E ceva care in afara de sfecla mai stiu ca are peste.

Multumim foarte mult pentru efortul de a ne oferi retete inedite.

 

lena
lena (06 September 2010, 13:25)

Vezi ca este reteta de Shuba pe site, o cauti la salate.

MariaP (07 September 2010, 08:54)

Eu pun in loc de usturoi cativa stropi de zeama de lamaie, putin hrean ras si putina miere de albine. E delicioasa!

amalia80 (16 September 2010, 11:18)

Ca sa fie mai light am adaugat si 200 ml de iaurt crema in maioneza. A iesit mult mai usoara...

amalia80 (10 November 2010, 15:35)

Imi place orice tip de salata cu sfecla rosie deoarece are o culoare si un gust aparte. Imi place sa asez salata intr-un bol transparent din care sa se vada bine culoarea. Ca si ornament las cateva lingurite de maioneza pe care le presar deasupra cu spritul de prajituri. Pana se serveste salata devin roz si apetisante!

lillykelln (06 April 2011, 23:39)

Draga Lena, reteta asta pare minunata, dra ce crezi ca as putea sa pun in loc de maioneza? Stii, colesterol marit...

Multumesc pentru retete,

Lilly

 

lena
lena (07 April 2011, 07:34)

Lyly, ai putea sa pui maioneza de soia sau iaurt.

lillykelln (07 April 2011, 21:04)

Buna idee, Lena. Multumesc si Paste fericit!

Cornelia BB (05 July 2014, 06:57)

 Salata aceasta este un deliciu, am preparat-o la scoala de culinarie unde învăț si am servit colegiimei americani au rămas toți Surprinși plăcut de gustul ușor acestei salte , am adăugat si niște brinza de capra deasupra .