Ciorba cu perisoare de pui

reteta postata de

O ciorba delicioasa, care sper sa va placa si voua, ca la noi se goleste oala imediat, iar sotul meu ma intreaba mereu, cand ii mai fac.

Ingrediente

ceapa
2 buc
Morcovi
2 buc
Telina
1 buc
(150g)
Cartofi
2 buc
Ardei gras
1 buc
piept de pui dezosat
1 buc
(400g)
Orez
3 linguri
ou
1 buc
Patrunjel
1 buc
(1/2 legatura)
Leustean
1 buc
(legatura)
Pasta de tomate
3 linguri
Bors Maggi
3 linguri
(la plic)
Sare, piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Spalam si taiem pieptul de pui bucati. Curatam si spalam o ceapa mica si patrunjelul.

2

Astfel pregatite, carnea, ceapa si patrunjelul le bagam la tocat la robot.

3

Agaugam orezul spalat, oul, sare, piper si amestecam bine totul.

4

Tocam marunt cealalta ceapa, iar morcovii si telina le dam pe razatoarea mare (sau le taiati dupa cum preferati) si le punem in oala cu apa la fiert.

5

Punem si cartofii taiati ca pentru ciorba.

6

Cand apa clocoteste adaugam perisoarele, punandu-le una cate una cu o lingura si ne ajutam sa inpingem carnea cu degetul aratator. Sper ca m-am facut inteleasa. Este mult mai usor asa, pentru ca compozitia fiind ca o pasta, nu se pot forma perisoarele acelea date prin faina, cum se fac din alt fel de carne.

7

Fiind carnea de pui ele fierb foarte repede. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete.

8

Merge si leusteanul tocat marunt.

9

Punem pasta de tomate, borsul si potrivim gustul cu sare. Mai lasam sa fiarba 10 minute si este gata. Inainte de servire puteti adauga verdeata proaspata tocata marunt.

         POFTA   BUNA!

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !