Ingrediente
●
Pui întreg
1 buc
un pui grill
●
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apă
●
Sare, piper
1 lingurita
●
Migdale uscate
1 lingura
orice ierburi vă plac - pătrunjel, boia, usturoi, etc
●
Pastă de tomate
1 lingura
sau pastă de ardei, sau adjika
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați puiul și îl puneți pe masă sau pe o suprafață unde puteți să lucrați cu el cât mai comod și cu mai mult spațiu.
Pas 2
Și începem o procedură mai complicată dar ușor-ușor se rezolvă, deci:
- tăiați pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfecă
Pas 3
- apoi cu un cuțit, foarte ascuțit, scoateți carnea de pe pulpele puiului - aveți grijă să nu tăiați mult din piele, doar cât să dezosați puiul
Pas 4
- treceți la piept cu dezosarea, cuțitul pe lângă os și totul va fi bine
Pas 5
Aripile se taie, se pun deoparte - și așa am terminat cu partea stângă a puiului.
Pas 6
La fel faceți și cu partea cealaltă, dezosați pulpa, apoi pieptul, scoateți aripa și gata.
Ca final scoateți atent pielea de pe spate, să nu o tăiați cu mare grijă.
Pas 7
Aici vedeți că vă rămâne pe masă pielea cu carnea, fără nici un os, dar să fie un întreg cu cât mai puține rupturi la piele.
Pas 8
Ca să nu fie golurile acelea de piele fără carne, tăiați felii subțiri din piept sau pulpe și completați să fie carne pe toată suprafața.
Pas 9
Și gata, asta a fost toată procedura, deși pare complicat, nu este - în 15 minute ați terminat și vă apucați să faceți rulada.
Pas 10
Pe toată suprafața presărați sare, piper, usturoi uscat, boia, pătrunjel, maioneză și sosul de ardei/pastă de roșii/adjika.
Pas 11
Întindeți și amestecați bine toate ingredientele pe suprafața de carne. În așa fel, carnea se poate marina de la câteva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelați și faceți când aveți nevoie.
Eu am lăsat-o cam jumătate de oră, cât am pregătit restul ingredientelor pentru ruladă.
Pas 12
Deci, în acest timp am făcut o omletă din 2 ouă, lapte și sare cu piper.
Pas 13
O puneți peste carne, marginile rotunjite le-am tăiat și pus prin părți să acopere toată rulada - vedeți poza.
Pas 14
Am călit ceapa tăiată mărunt cu ciupercile conservate, puțin piper și sare după gust.
Pas 15
Se pun ciupercile peste omletă și se formează rulada:
- nu o rulați de tot, doar să treacă ușor marginile una peste alta.
Pas 16
Cu un ac și ață simplă coaseți marginile - nu chiar ca la croitorie :)
Doar să le prindeți ușor una de alta și să nu se desfacă la copt, aveți grijă să lăsați ața mai lungă la final - s-o vedeți după coacere.
Pas 17
Puneți rulada într-o tavă de cuptor cu ațele în jos - deasupra se unge cu puțină maioneză.
Pas 18
O lăsați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - să se rumenească frumos.
Pas 19
Imediat după ce o scoateți din cuptor fierbinte, puneți un fund peste ea.
Pas 20
Și puneți o presă - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteți pune borcane cu ceva, cărți, orice aveți mai greu prin bucătărie :) Lăsați până se răcește complet.
Pas 21
După răcire am scos-o din tavă, am întors-o cu fundul în sus și am scos ușor ațele - este foarte simplu, doar trageți ușor de capătul pe care l-ați lăsat mai lung.
Pas 22
Am tăiat-o în 2 jumătăți, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie și am lăsat-o la frigider până a trebuit s-o tai pe masa festivă.
Pas 23
O tăiați atent cu un cuțit bun și aranjați frumos pe o farfurie de aperitive.
Foarte bună, aromată, fragedă - iese și multă plus la toate, cu o ruladă vă scoateți :)
Doar să nu vă speriați de procedura de dezosare a puiului, o luați încet și atent și totul va fi bine și frumos.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(15-20 felii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)