Rulada regeasca de pui cu ciuperci

Rulada regeasca de pui cu ciuperci

Este regeasca si dupa cum arata si la gust - o super rulada, foarte gustoasa si desi la prima vedere pare mai complicata, de fapt nu este. Puteti din timp sa va pregatiti puiul, sa-l marinati(eventual congelati), si chiar cu o zi inainte de masa festiva o pregatiti efectiv. Mi-a placut atat de mult si sigur va fi prezenta de fiecare data pe masa festiva si nu numai.

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
un pui grill
Oua
2 buc
Lapte
50 ml
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apa
Ceapa alba
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
Maioneza
3 linguri
Migdale uscate
1 lingura
orice ierburi va plac - patrunjel, boia, usturoi, etc
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei, sau adjika

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati puiul si il puneti pe masa sau pe o suprafata unde puteti sa lucrati cu el cat mai comod si cu mai mult spatiu.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Si incepem o procedura mai complicata dar usor-usor se rezolva, deci:

- taiati pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfeca

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

- apoi cu un cutit, foarte ascutit, scoateti carnea de pe pulpele puiului - aveti grija sa nu taiati mult din piele, doar cat sa dezosati puiul

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

- treceti la piept cu dezosarea, cutitul pe langa os si totul va fi bine

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Aripile se taie se pun deoparte - si asa am terminat cu partea stanga a puiului.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

La fel faceti si cu partea cealalta, dezostati pulpa, apoi pieptul, scoateti aripa si gata.

Ca final scoateti atent pielea de pe spate, sa nu o taiati cu mare grija.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Aici vedeti ca va ramane pe masa pielea cu carnea, fara nici un os, dar sa fie un intreg cu cat mai putine rupturi la piele.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Ca sa nu fie golurile acelea de piele fara carne, taiati felii subtiri din piept sau pulpe si completati sa fie carne pe toata suprfata.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

Si gata, asta a fost toata procedura, desi pare complicat, nu este - in 15 minute ati terminat si va apucati sa faceti rulada.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 9
Pas 10

Pe toata suprafata presarati sare, piper, usturoi uscat, boia, patrunjel, maioneza si sosul de ardei/pasta de rosii/adjika.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 10
Pas 11

Intindeti si amestecati bine toate ingredientele pe suprafata de carne. In asa fel carnea se poate marina de la cateva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelati si faceti cand aveti nevoie.

Eu am lasat-o cam jumatate de ora, cat am pregatit restul ingredientelor pt rulada.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 11
Pas 12

Deci, in acest timp am facut o omleta din 2 oua, lapte si sare cu piper.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 12
Pas 13

O puneti peste carne, marginile rotunjite le-am taiat si pus prin parti sa acopere toata rulada - vedeti poza.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 13
Pas 14

Am calit ceapa taiata marunt cu ciupercile conservate, putin piper si sare dupa gust.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 14
Pas 15

Se pun ciupercile peste omleta si se formeaza rulada:

- nu o rulati de tot, doar sa treaca usor marginile una peste alta.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 15
Pas 16

Cu un ac si ata simple coaseti marginile - nu chiar ca la croitorie :)

Doar sa le prindeti usor una de alta si sa nu se desfaca la copt, aveti grija sa lasati ata mai lunga la final - s-o vedeti dupa coacere.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 16
Pas 17

Puneti rulada intr-o tava de cuptor cu atele in jos - deasupra se unge cu putina maioneza.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 17
Pas 18

O lasati la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - sa se rumeneasca frumos.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 18
Pas 19

Imediat dupa ce o scoateti din cuptor fierbinte, puneti un fund peste ea.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 19
Pas 20

 Si puneti o presa - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteti pune borcane cu ceva, carti, orice aveti mai greu prin bucatarie :) Lasati pana se raceste complet.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 20
Pas 21

Dupa racire am scos-o din tava, am intors-o cu fundul in sus si am scos usor atele - este foarte simplu, doar trageti usor de capatul pe care l-ati lasat mai lung.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 21
Pas 22

Am taiat-o in 2 jumatati, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider pana a trebuit s-o tai pe masa festiva.

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 22
Pas 23

O taiati atent cu un cutit bun si aranjati frumos pe o farfurie de aperitive.

Foarte buna,aromata, frageda - iese si multa plus la toate, cu o rulada va scoateti :)

Doar sa nu va speriati de procedura de dezosare a puiului, o luati incet si atent si totul va fi bine si frumos.

Pofta Buna!

Rulada regeasca de pui cu ciuperci - Pas 23

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (15-20 felii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

anarica
anarica 01 Jan 2012, 14:09

scuza-ma Lena, ai dreptate , voi face cum zici tu. Te pup si inca o datas LA MULTI ANI

lena
Elena (lena) 01 Jan 2012, 13:59

Multumesc Anarica de urari si felicitari! Pozele sunt faine si sigur mancarurile delicioase.

Am o singura rugaminte la tine, si sper sa nu te superi - te rog sa postezi poze care se refera la reteta respectiva. Daca ai poze de la alte retete mergi direct la reteta originala. Sau daca ai poze de la alte mancaruri care nu sunt pe site sa le pui pe forum, sunt si acolo rubrici multe.

Am lasat comentariile si pozele din urma, dar de acum incolo le voi sterge daca nu se refera la reteta respectiva. Te pup, Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

anarica
anarica 01 Jan 2012, 11:32

asta este salata de piept de pui cu cascaval si struguri.Eu am facut sarbatorile in Italia unde lucrez, ce pot sa-ti spun , musafiri au fost uimiti, multumesc inca o dato pt reteta. Lena, din nou iti urez  LA MUTI ANI CU MULTA SANATATE ,FERICIRE SI MULTE RETETE NOI TIE fanilor tai si la toti romani !!!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:43

un platou de aperitive

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:41

torta de Craciun

Poza mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 29 Dec 2011, 20:36

Cam mult de munca,dar merita incercat.

Nota mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:12

foarte frumos, dar de Anul Nou trebuie sa incerc salata de pui cu cascaval si stuguri. Lena ,ti-am trimis poze cu torta si o farfurie de aperitive , am facut de craciun , ce zici iti place? Iti multumesc pt toate retetele bune si aspectoase si-ti urez din nou SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI

Nota mea pentru reteta:
alinuta
alinuta 28 Dec 2011, 22:19

da ce bunatate ne arati tu Lena,trebuie neaparat sa o incerc si eu .arata super ,ma gindesc ca gustul e pe masura.Multumesc Lena

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 Dec 2011, 18:36

uau! SUPER,o incerc neaparat.

Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 28 Dec 2011, 13:28

SUPER TARE.........esti nemaipomenita. LA MULTI ANI SANATOSI

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile