Ruladă regească de pui cu ciuperci

Ruladă regească de pui cu ciuperci

Este regească și după cum arată și la gust - o super ruladă, foarte gustoasă și deși la prima vedere pare mai complicată, de fapt nu este. Puteți din timp să vă pregătiți puiul, să-l marinați (eventual congelați), și chiar cu o zi înainte de masa festivă o pregătiți efectiv. Mi-a plăcut atât de mult și sigur va fi prezentă de fiecare dată pe masa festivă și nu numai.

Ingrediente

Pui întreg
1 buc
un pui grill
Ouă
2 buc
   
Lapte
50 ml
   
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apă
Ceapă albă
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Maioneză
3 linguri
   
Migdale uscate
1 lingura
orice ierburi vă plac - pătrunjel, boia, usturoi, etc
Pastă de tomate
1 lingura
sau pastă de ardei, sau adjika

Pași de urmat

Pas 1

Spălați puiul și îl puneți pe masă sau pe o suprafață unde puteți să lucrați cu el cât mai comod și cu mai mult spațiu.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Și începem o procedură mai complicată dar ușor-ușor se rezolvă, deci:

- tăiați pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfecă

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

- apoi cu un cuțit, foarte ascuțit, scoateți carnea de pe pulpele puiului - aveți grijă să nu tăiați mult din piele, doar cât să dezosați puiul

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

- treceți la piept cu dezosarea, cuțitul pe lângă os și totul va fi bine

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Aripile se taie, se pun deoparte - și așa am terminat cu partea stângă a puiului.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

La fel faceți și cu partea cealaltă, dezosați pulpa, apoi pieptul, scoateți aripa și gata.

Ca final scoateți atent pielea de pe spate, să nu o tăiați cu mare grijă.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Aici vedeți că vă rămâne pe masă pielea cu carnea, fără nici un os, dar să fie un întreg cu cât mai puține rupturi la piele.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Ca să nu fie golurile acelea de piele fără carne, tăiați felii subțiri din piept sau pulpe și completați să fie carne pe toată suprafața.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

Și gata, asta a fost toată procedura, deși pare complicat, nu este - în 15 minute ați terminat și vă apucați să faceți rulada.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 9
Pas 10

Pe toată suprafața presărați sare, piper, usturoi uscat, boia, pătrunjel, maioneză și sosul de ardei/pastă de roșii/adjika.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 10
Pas 11

Întindeți și amestecați bine toate ingredientele pe suprafața de carne. În așa fel, carnea se poate marina de la câteva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelați și faceți când aveți nevoie.

Eu am lăsat-o cam jumătate de oră, cât am pregătit restul ingredientelor pentru ruladă.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 11
Pas 12

Deci, în acest timp am făcut o omletă din 2 ouă, lapte și sare cu piper.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 12
Pas 13

O puneți peste carne, marginile rotunjite le-am tăiat și pus prin părți să acopere toată rulada - vedeți poza.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 13
Pas 14

Am călit ceapa tăiată mărunt cu ciupercile conservate, puțin piper și sare după gust.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 14
Pas 15

Se pun ciupercile peste omletă și se formează rulada:

- nu o rulați de tot, doar să treacă ușor marginile una peste alta.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 15
Pas 16

Cu un ac și ață simplă coaseți marginile - nu chiar ca la croitorie :)

Doar să le prindeți ușor una de alta și să nu se desfacă la copt, aveți grijă să lăsați ața mai lungă la final - s-o vedeți după coacere.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 16
Pas 17

Puneți rulada într-o tavă de cuptor cu ațele în jos - deasupra se unge cu puțină maioneză.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 17
Pas 18

O lăsați la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - să se rumenească frumos.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 18
Pas 19

Imediat după ce o scoateți din cuptor fierbinte, puneți un fund peste ea.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 19
Pas 20

 Și puneți o presă - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteți pune borcane cu ceva, cărți, orice aveți mai greu prin bucătărie :) Lăsați până se răcește complet.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 20
Pas 21

După răcire am scos-o din tavă, am întors-o cu fundul în sus și am scos ușor ațele - este foarte simplu, doar trageți ușor de capătul pe care l-ați lăsat mai lung.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 21
Pas 22

Am tăiat-o în 2 jumătăți, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie și am lăsat-o la frigider până a trebuit s-o tai pe masa festivă.

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 22
Pas 23

O tăiați atent cu un cuțit bun și aranjați frumos pe o farfurie de aperitive.

Foarte bună, aromată, fragedă - iese și multă plus la toate, cu o ruladă vă scoateți :)

Doar să nu vă speriați de procedura de dezosare a puiului, o luați încet și atent și totul va fi bine și frumos.

Poftă Bună!

Ruladă regească de pui cu ciuperci - Pas 23

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (15-20 felii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

anarica
anarica 01 Jan 2012, 14:09

scuza-ma Lena, ai dreptate , voi face cum zici tu. Te pup si inca o datas LA MULTI ANI

lena
Elena (lena) 01 Jan 2012, 13:59

Multumesc Anarica de urari si felicitari! Pozele sunt faine si sigur mancarurile delicioase.

Am o singura rugaminte la tine, si sper sa nu te superi - te rog sa postezi poze care se refera la reteta respectiva. Daca ai poze de la alte retete mergi direct la reteta originala. Sau daca ai poze de la alte mancaruri care nu sunt pe site sa le pui pe forum, sunt si acolo rubrici multe.

Am lasat comentariile si pozele din urma, dar de acum incolo le voi sterge daca nu se refera la reteta respectiva. Te pup, Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

anarica
anarica 01 Jan 2012, 11:32

asta este salata de piept de pui cu cascaval si struguri.Eu am facut sarbatorile in Italia unde lucrez, ce pot sa-ti spun , musafiri au fost uimiti, multumesc inca o dato pt reteta. Lena, din nou iti urez  LA MUTI ANI CU MULTA SANATATE ,FERICIRE SI MULTE RETETE NOI TIE fanilor tai si la toti romani !!!!!!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:43

un platou de aperitive

Poza mea pentru rețetă:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:41

torta de Craciun

Poza mea pentru rețetă:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 29 Dec 2011, 20:36

Cam mult de munca,dar merita incercat.

Nota mea pentru rețetă:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:12

foarte frumos, dar de Anul Nou trebuie sa incerc salata de pui cu cascaval si stuguri. Lena ,ti-am trimis poze cu torta si o farfurie de aperitive , am facut de craciun , ce zici iti place? Iti multumesc pt toate retetele bune si aspectoase si-ti urez din nou SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI

Nota mea pentru rețetă:
alinuta
alinuta 28 Dec 2011, 22:19

da ce bunatate ne arati tu Lena,trebuie neaparat sa o incerc si eu .arata super ,ma gindesc ca gustul e pe masura.Multumesc Lena

Nota mea pentru rețetă:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 Dec 2011, 18:36

uau! SUPER,o incerc neaparat.

Nota mea pentru rețetă:
Mery75
Mery75 28 Dec 2011, 13:28

SUPER TARE.........esti nemaipomenita. LA MULTI ANI SANATOSI

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile