Prajitura "Sandwich" cu cacao si branza de vaci

O prajitura foarte buna, desi poate pare ca este mai complicat de preparat, va asigur ca nu este -rezultatul este absolut delicios si merita toate eforturile.

Ingrediente

Unt
130 g
Oua
4 buc
Zahar
1 pah
Branza de vaci
500 g
Praf de copt
1 lingurite
Esenta de vanilie
2 buc
2 fiole
Cacao pudra
1 linguri
1 lingura rasa
Amidon alimentar
1 lingurite
Stafide
0.5 pah
puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie,etc
Faina alba calitate superioara
1.5 pah
este o cantitate aproximativa

Pasi de urmat

1

Mai intai vom face aluatul:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

2

Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.

3

Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate.

4

Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

5

In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.

6

Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.

7

Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava.

8

Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

9

Acum vom prepara amestecul de branza:

Se topesc 30g de unt.

10

Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.

11

Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.

12

La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.

13

Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.

14

Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.

15

Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.

16

Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.

Amestecati bine.

17

Albusurile se bat spuma tare.

18

Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.

19

Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine.

20

Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea cea medie.

21

Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca.

22

Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 45

EllyAniței653
Elly Aniței (EllyAniței653) 03 sep 2016, 13:13

Nu s-ar putea face blatul si cu faina neagra integrala? Multumesc! :)

lena
Elena (lena) Elly Aniței (EllyAniței653) 03 sep 2016, 13:46

Da, cred ca se poate.

ciorbea688
ciorbea dorina ioana (ciorbea688) 27 iun 2016, 15:49

delicioasa, am dublat cantitatile pentru tava clasica de aragaz

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 mai 2016, 11:18

Cred ca merge daca nu este prea cremoasa si lichida.

dobrenicoleta
dobrenicoleta 24 mar 2016, 21:36

F buna !

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 ian 2016, 21:37

Buna. Avand f. multa br.de vaci (facuta de mine), pachete si pachetele in congeelator, am facut si eu aceasta reteta. F. buna,dar branza mea fiind  f. uscata, desi am adaugat o lingura de smantana, parca nu "aluneca". Hahaha. Puteam sa fac intr-o tava putin mai mare ca mi s-a parut cam multa "crema". Data viitoare,  sa fie si mai multa. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 18 nov 2014, 18:31

Delicioasa! Sotul meu s-a indragostit ... si de prajitura, si de mine :)

Multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 03 dec 2012, 21:03

E o prajitura buna si  interesanta. Branza e foarte pufoasa.

Baietelul meu se uita cu interes la ea :) dar nu are voie inca.

Poza mea pentru reteta:
Issa
Issa 20 iun 2012, 00:25

Aceasta receta am gasit in alta parte dar sa stii Lena ca e la fel ca si a ta, e super si de cate ori o prepar imi iese foarte bine. Mersi mult pentru recetele tale.

Poza mea pentru reteta:
inuzza
inuzza 21 mar 2011, 18:11

Am facut prajitura aceasta cind eram insarcinata, un mod in care puteam sa maninc brinza . Am ramas incintata, si sotul la fel a mincat cu pofta . Receta e nemaipomenita.Am facut prajitura cu brinza facuta dupa receta ta si a fost un succes!!!!!! Merci de nenumarate ori!!

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 02 nov 2010, 05:47

Combinaţia mea preferată... Brânză dulce şi cacao... Ador gustul... Cu prima ocazie am să încerc reţeta asta.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile