Biscuiti cu ciocolata si dulceata de zmeura(de post)

O reteta pe care tot tin mai demult s-o pun pe site, acum cu ocazia postului cred ca este momentul cel mai potrivit. Se fac f.repede, sunt frumosi, ciocolatosi si cu interiorul moale. Daca nu aveti dulceata de zmeura puteti s-o inlocuiti cu una de capsuni.

Timpul de coacere este 10 minute in cuptor preincalzit, si ca sa evit urmatoarele intrebari in comentarii - este suficient, doar urmati corect instructiunile retetei si veti avea biscuitii gustosi, deosebiti si de post.

Ingrediente

Faina alba
1.5 pahar
pahar de 250ml
Cacao pudra
0.5 pahar
+2 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Dulceata de zmeura
0.5 pahar
Zahar
0.5 pahar
Ulei de floarea soarelui
80 ml

Pasi de urmat

1

In primul rand cand va apucati de reteta, puneti cuptorul sa se preincalzeasca la 200 grade.

Amestecati intr-un bol faina, cacao(jumate de pahar+2 linguri), praful de copt si sarea.

2

Intr-un alt bol amestecati dulceata, zaharul si uleiul.

3

Adaugati jumate din ingredientele uscate in bolul cu dulceata. Amestecati cu un tel sau lingura.

4

Apoi adaugati restul de compozitie uscata, dar nu toata o data - in 2-3 reprize ca sa nu fie cumva aluatul prea tare.

La mine a iesit perfect din aceste cantitati, nu mi-a ramas deloc amestecul de faina.

5

Framantati aluatul 2-3 minute cu mainile, o sa va iasa o coca foarte placuta si moale, deloc lipicioasa.

6

Cu mainile rupeti bucatele de aluat, le modelati bilute apoi usor se preseaza sa fie biscuiti cam de 1 cm grosime. Se aranjeaza intr-o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

7

Le puneti in cuptorul preincalzit bine, si lasat 10 minute - nu mai mult!

Imediat cum le scoateti o sa va para ca sunt moi, dar le lasati asa in tava pana se racesc complet.

Veti observa ca vor avea textura perfecta, dar daca cumva le lasati mai mult in cuptor se vor intari prea tare.

8

Foarte buni, si nu numai in post:)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 58

Carmen Silvia
Carmen Silvia 21 apr 2017, 11:45

Am facut acesti biscuiti de mai multe ori. Sunt preferatii nostri. Cumpar dulceata de zmeura doar sa facem acesti biscuiti. Mie mi-au iesit mai bine cu bicarbonat de sodiu, cand am facut cu praf de copt au iesit mai tari. Eu si fiul meu suntem fani ai biscuitilor Oreo iar acesti biscuiti i-au ilnlocuit cu succes!  Draga Lena, ai putea sa faci reteta video cu acesti biscuiti sa-i descopere mai multa lume!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 21 apr 2017, 15:39

Neaparat voi filma reteta, buna sugestie si ma bucur ca va plac!

AddeAdutu718
Adde Adutu (AddeAdutu718) 01 apr 2017, 19:41

Ce pot sa spun? Sunt nemaipomenite! Nu m-aș fi așteptat să iasă așa bune! (lăsând la o parte ca lăsate încă 5 minute din întâmplare, s-au ars puțin pe fund) Sunt uimitoare și cu siguranță am sa mai fac!

P.S am facut cu dulceață de căpșuni.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina nicoleta
alina nicoleta 14 mar 2017, 17:02

Se pot face si cu magiun?

lena
Elena (lena) alina nicoleta 14 mar 2017, 17:28

Se poate, daca nu e prea gros.

elizagabriela
elizagabriela 11 dec 2013, 16:56

Poza mea pentru reteta:
Elena BM
Elena BM 03 dec 2013, 04:34

Am facut si eu azi acesti biscuiti, doar ca leam schimbat forma si de asta iam tinut mai putin in cuptor (8min) , au iesit foarte buni. Multumesc de receta ;)

Poza mea pentru reteta:
Lenutsa
Lenutsa 13 apr 2013, 20:56

gustosei...

Poza mea pentru reteta:
cristinca
cristinca 23 mar 2013, 15:50

Foarte deliciosi mai ales in perioada postului!Mersi mult!!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 24 nov 2012, 11:58

ce sa mai discutam!absolut deliciosi!pupici!merci lena pt idei!

Poza mea pentru reteta:
valika
valentina rosca (valika) 23 nov 2012, 19:10

Am incercat si eu astazi reteta-delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Ada21
Ada21 22 nov 2012, 15:19

Mi'au iesit si mie, sunt chiar buni! Multumesc pentru retetele minunate.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile