Oladii cu drojdie(de post)

Foarte simple, chiar banale, dar neasteptat de bune si pufoase - sotul si-a dat seama ca sunt de post abia cand le termina de mancat :) Servite cu niste Crema de ciocolata de post sau dulceata preferata, vor fi apreciate la sigur de toti membrii familiei.

Am avut si ocazia sa testez noua mea tigaie de blinii de la Decorix, foarte interesanta si simpla, mi-au iesit toate oladiile perfect rotunde si frumoase, cu doar cateva picaturi de ulei.

Pentru cine posteste sau se pregateste, nu uitati de categoria de Retete de post de pe site, va vor ajuta sa va delectati cu mancaruri de post si dulciuri simple, delicioase si interesante.

Ingrediente

Faina alba
2 pah
1 pahar=250ml
Apa calda
310 ml
Drojdie uscata
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Zahar
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
1 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti toate ingredientele(fara de ulei, acesta este doar pt prajit).

2

Amestecati bine cu un tel, sa nu fie cocoloase.

3

Acoperiti bolul cu un capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

4

Observati ca dupa acest timp aluatul va creste si va forma bule de aer.

Atentie! Dupa ce a crescut, aluatul nu se mai amesteca deloc!

5

Incingeti bine o tigaie antiaderenta, o ungeti cu putin ulei(eu am folosit o pensula, ca sa nu fie exces de ulei). Dar le puteti praji si clasic, in mai mult ulei, daca va place si va tine pancreasul :)

Puneti cate o lingura de aluat(neamestecat!) in tigaie si le prajiti la foc mediu.

6

Se rumenesc bine pe ambele parti.

7

Ies cam 12-13 oladii in total - daca aveti mancaciosi activi ar fi bine sa faceti portie dubla :)

Sunt foarte moi, pufoase si gustoase - le serviti cu orice gem preferat sau crema de ciocolata.

Pofta Buna!

Cantitate: 12 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

aldorna
aldorna 18 mar 2013, 20:43

Bestial.... cu sau fara ciocolata... dejunul copilariei noastre olade cu dulceata de capsuni sau cu smantana (in cazul in care nu e post)... sunt extraordinare... nustiu cat e de buna tigaia speciala pentru olade.... dar cea pentru clatite m-a dezamagit total... asa ca tot tigaile obisnuite sunt cele mai bune... hi hi hi

Nota mea pentru reteta:
Connyrm
Chisaroiu Constanta (Connyrm) 19 mar 2013, 08:33

Arata f bine o sa incerc cit de curind sa le fac .!

aldorna
aldorna 19 mar 2013, 16:41

In sfarsit am reusit si eu sa le nimeresc.... coapte in interior si in exterior nu doar exterior.... am facut doar jumate de portie sa vad daca e buna receta....aici dovada.... sunt extraordinar de gustoase chiar si fara chefir si ou (ca receta traditionala)... mersi mult Elena!!! Cu recetele tale ma fac bucatar de nota 10 ggggg

Poza mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 19 mar 2013, 19:32

arata foarte bine,dar ma intreb cum le-ai facut rotunde daca aluatul nu se mai amesteca dupa dospire...sunt tare curioasa:D

lena
Elena (lena) 19 mar 2013, 19:37

Le-am luat atent cu lingura si le-am intins pe tigaie.

saska
Alexandra Darii (saska) 09 apr 2013, 17:57
  • Am incercat si eu astazi sa fak.......kam asa s-au primit........nu inteleg care e cauza ca nu sint la fel de pufoase?!

orikum multumesk pt reteta....

Poza mea pentru reteta:
mikuta
mikuta 19 mar 2014, 17:20

buna,si eu azi am facut,sunt gustoase,desigur ca mi-au esit asa de rotund perfect dar baetelul meu a muncat vreo 7-8 cu magiun.

mikuta
mikuta 19 mar 2014, 17:25

Poza mea pentru reteta:
Pasuta26
Pasuta26 18 ian 2017, 13:01

Ingrediente putine si usor de facut dar si gustoase,am facut eri o portie si azi inca doua la cerinta sotului desigur

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: