Salata de castraveti cu mango

Salata de castraveti cu mango

Multi care ma cunoasteti personal stiti ca am avut parte de multe schimbari in ultimul an, nu am facut public acest lucru dar acum pot sa va spun - dap, am reusit intr-un an sa slabesc 40kg.... Si ca sa evit intrebarile va spun ca a fost o munca grea, schimbarea completa a modului de alimentatie, educarea obiceiurilor alimentare si toate astea cu ajutorul nutritionistului, doctor si nu pastile magice.

Acum cea mai mare aventura este sa mentin aceste kg, nu sunt foarte restricitionata alimentar dar stiu sa combin acum mesele si mancarurile - ca sa-mi fac si pe plac, dar sa am grija de sanatatea mea si a familiei. Vedeti ca pe site continui sa postez dulciuri si diverse mancaruri, dap, imi mai fac pe pofta dar si am grija sa echilibrez cu alte mese mai light.

Asa am ajuns sa invat multe retete noi si metode light de preparare, chiar am inceput sa le iubesc :)

Aceasta salata este una din preferatele noastre pentru cina, de cele mai multe ori o combin cu peste(somon/dorada) la gratar. Sotul meu nu suporta mango(nici gust si nici aroma), aici efectiv il savureaza, pe bune :) De obicei cumpar mango si il las 2-3 zile sa se mai coaca la temperatura camerei, atunci devine mai moale si aromat.

Ingrediente

Mango
1 buc
Castraveti
250 g
Ceapa verde
2 buc
eu am pus ceapa alba simpla
Ulei de masline extravirgin
2 lingurite
Suc de lamaie
1 lingura
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Castravetele se curata de coaja, mango il curatati si taiati felii.

Salata de castraveti cu mango - Pas 1
Pas 2

Taiati toate ingredientele cubulete, inclusiv si ceapa.

Salata de castraveti cu mango - Pas 2
Pas 3

Adaugati sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.

Salata de castraveti cu mango - Pas 3
Pas 4

Amestecati si lasati 5-10 minute sa se patrunda aromele,

Salata de castraveti cu mango - Pas 4
Pas 5

Pentru mine asta-i salata si garnitura preferata pe langa un peste la gratar(de obicei la cina), dar sigur merge si cu carne.

Pofta Buna!

Salata de castraveti cu mango - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Bianca M.
Bianca M. 08 Mar 2014, 21:17

Îți mulțumesc pentru această rețetă minunată! :-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 Feb 2014, 21:47

Eeee.eeee.eeee. Mango. Gustul de brad,cum mi se pare mie,l-am mai atenuat cu 2 castraveti si 4 fire de ceapa. Acceptabila pentru mine,si splendida ptr.altii. Deci,gusturi si gusturi. Si stiind ca e sanatoasa am mancat si eu.L-am mancat -o cu o felie de Pui la cuptor in farfurie de aluat. Tare buna (felia hahahaha.).Cred ca o sa mai fac ca e o reteta f.simpla si se face si repede. Poate ma invat in final si eu,dar......vad eu.Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 20 Feb 2014, 17:21

Am facut si eu salata asta super, are un gust dulce acrisor ce place, si fiul meu de 15 luni a apreciato mult, ms mult Lena pentru retete

Poza mea pentru reteta:
mire
mire 13 Feb 2014, 16:21

Bravo LENA esti o fire ambitioasa ,in felul acesta ne ajuti si pe noi cu retet care ne ajuta sa slabin   si sa avem un regim de viata mai light ,de la o varsta este foarte  greu sa slabim si de aceea trebuie sa ne controlam la tot ce mancam ,iti urez sanatate si numai bine si astepta cu mult drag urmatoarele retete light (poti sa ai un capitol unde sa gasim retete light,asa le gasim mai repede)

Nota mea pentru reteta:
ulivia
ulivia 13 Feb 2014, 14:47

Eu tin pasul cu  sotul meu,multa miscare,plimbari ,alergari ,de fapt secretul unui corp frumos il detin barbatii,ei " nu stau niciodata locului"  si-nca ceva barbatii nu sunt obsedati de calorii ci de cat de gustoasa si pe placul lor este mancarea. Noi fetele avem si acest handicat psihic, prea ne gandin la calorii.

Nota mea pentru reteta:
arissa
arissa 13 Feb 2014, 12:10

Wow ! Lena , te felicit din suflet : si pentru victoria in lupta cu kilogramele si pentru minunatele retete.Abia astept sa primesc mailurile cu retele tale. Poate ne dai mai multe detalii : un meniu-dimineata,pranz,seara,gustari, mananci paine sau nu...

Felicitari inca o data si mult succes in continuare !

lena
Elena (lena) 13 Feb 2014, 11:28

Multumesc fetelor, vor fi cu siguranta

Oana David
Oana David 13 Feb 2014, 11:25

Multe felicitari! Imi plac retetele tale si modul cum sunt explicati pasii si ma bucur mult pentru reusita ta pe plan personal Asteptam cat mai multe retete light...

maia
maia 13 Feb 2014, 11:21

am zis mai sus "mai mereu" dar de fapt chiar tot ce am incercat mi-a reusit!!

maia
maia 13 Feb 2014, 11:06

bravo Lena!sint o"vizitatoare"fidela site-ului tau si inca nu am reusit sa-ti multumesc pentru retetele tale  explicite si ilustrate frumos care reushesc mai mereu!!sincer ma bucur pentru succesul tau in lupta cu kilogramele si..ma bucur si pentru mine ca voi gasi aici inca mai multe retete light!!!)))

 
Arata toate comentariile