Placinta cu visine

In aceasta reteta am combinat aluatul meu preferat de la cornurile cu gem si bineinteles umplutura de visine - mi s-o trezit pofta anume la ele in aceasta perioada, ca niciodata :)

Placinta iese foarte moale, aromata - mi-a placut mult combinatia si sigur o s-o mai repet, v-o recomand neaparat sa incercati.

Cantitatile in reteta de mai jos sunt pentru o tava de aragaz mare - daca vreti sa faceti placinta in tava rotunda de 28 cm puneti in jumate toate ingredientele.

Ingrediente

Oua
2 buc
+ 1 galbenus pentru uns placinta deasupra
Unt
100 g
Drojdie proaspata
50 g
Zahar
100 g
+4 linguri de zahar pentru umplutura de visine
Lapte
200 ml
Faina alba calitate superioara
400 g
aproximativ
Sare
0.25 lingurite
Visine fara samburi
800 g
cam atat iese dupa ce scoateti samburii dintr-un kg de visine
Amidon alimentar
2 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei de aici. Lasati sa creasca aproximativ 1 ora.

In acest timp scoateti samburii din visine si lasati-le sa se scurga de zeama.

2

Apoi impartiti aluatul in 2 bucati - una putin mai mare decat alta.

Bucata mai mica o dati la o parte.

3

Cealalta bucata mai mare o intindeti intr-o foaie mare cat tava de aragaz si o treceti in ea - unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.

4

Visinile scurse bine de zeama se amesteca cu amidonul si cele 4 linguri de zahar.

5

Le aranjati peste blatul din tava si aduceti bordurile aluatului putin peste stratul de visine.

6

Din bucata de aluat ramasa luati o mica bila si o intindeti pe masa cu facaletul.

Taiati din ea felii subtiri de aluat pentru a acoperi partea de sus a placintei - puteti taia aici diverse forme - folricele, etc.

7

Cam asa trebuie sa arate in final - eu am omis floricelel, dar mergeau puse pe la margini.

Ungeti placinta cu galbenus de ou si o dati la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 40-45 de minute.

8

Chiar daca observati ca va mai ramane o bucata de aluat nu incercati s-o puneti cumva la placinta - prea mult aluat nu face bine, va acoperi gustul visnelor si fragezimea placintei.

Din ce ramane puteti face cateva cornulete cu visine, eu am facut 3 covrigi impletiti, unsi cu galbenus si presarati cu susan. Le-am copt dupa ce am scos placinta din cuptor.

9

Si inca o chestie - datorita galbenusului placinta se va rumeni frumos, dar mai repede - aveti grija primele 20 de minute, daca observati ca s-a rumenit deja placinta, o acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati tot timpul in cuptor - sa se gateasca bine si visinele.

Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet, acoperita cu un prosop, direct in tava - eu prefer s-o fac seara si o las peste noapte sa se raceasca si fragezeasca mai bine.

10

Apoi o portionati si serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 grame (o placinta mare)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Xenia.G
Xenia.G 26 iun 2017, 19:53

Eu am făcut cu cireșe. Arată delicios❗😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Marusea
Marusea 07 aug 2015, 14:10

A fost foarte gustoasa, i-ti multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LiaNeamtu
LiaNeamtu 11 mar 2015, 15:09

Buna!Nu merge cu visine din compot,nu ?

lena
Elena (lena) LiaNeamtu 11 mar 2015, 15:11

Merge si cu ele.

IcePrincess
IcePrincess 29 dec 2014, 23:49

Vreau sa incerc sa o fac, dar de post. Ce sa pun in loc de galbenusul de ou de deasupra ?

lena
Elena (lena) IcePrincess 30 dec 2014, 09:43

Cu c infuzie de ceai negru merge unsa, nu va fi chiar la fel dar tot rumena.

villy
villy 12 sep 2014, 10:36

Delicioasa aceasta placinta! Lena, as vrea sa-ti multumesc pentru retetele nemaipomenite si modul in care le prezinti. Succes in tot ceea ce faci!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ninuta   Andrei
Ninuta Andrei 05 iul 2014, 19:48

Foarte buna placinta. O reteta usoara si practica, pentru toata familia.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camitza
camitza 24 iun 2014, 19:02

Multumesc pentru aceasta delicioasa placinta!!!!

Poza mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 21 iun 2014, 22:44

Foarte buna placinta! Eu insa as sugera din cantitatea de aluat sa se faca 2 bucati de placinta sau reduceti ingredientele pentru o singura bucata. Mersi Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 20 iun 2014, 00:07

Lena, nu e o problema daca inlocuiesc drojdia proaspata cu uscata? Daca e voie, cita drojdie uscata sa pun? Si sa o mai pun la umflat? Eu am de la Dr Oetker. Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 20 iun 2014, 08:40

Da, merge si cu uscata - pune 20g si s-o inmoi putin in lapte cald.

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 19 iun 2014, 22:36

seamana cu placinta cu mere din care faceai si cozonaci dar era de post

imi place super

Arata toate comentariile