Placinta cu mere rulata
Retete de placinte cu mere sunt multe pe site, dar am omis sa va arat varianta dulce la Placintele de la mama soacra, de fapt cea mai simpla si mai banala placinta cu mere, dar cu un gust perfect.
Merele sunt foarte bune aici, pentru ca pot sa-si lase sucul in voie in aluat, nu trebuie sotate dinainte. Aceasta zeama de mere intra in aluat si face placinta si mai frageda si gustoasa.
Am putea sa-i spunem si strudel cu mere, puteti sa adaugati la umplutura zahar dupa gust, scortisoara, stafide, orice va place sa vedeti intr-o placinta cu mere.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Zahar
1 pahar
dupa gust, puteti adauga scortisoara, stafide, etc
●
Oua
1 buc
in varianta de post puteti sa nu ungeti cu ou
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faceti aluatul exact ca in pasii 1-6 de la Reteta de placinte de aici.(Eu am facut doar din 500g de faina)
Foile de aluat se ung cu ulei si se suprapun una peste alta. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.
Pas 2
In acest timp merele se dau prin razatoare si se amesteca cu zahar, sau le macinati impreuna cu zaharul in robotul de bucatarie.
Puteti adauga scortisoara, stafide, coaja de lamaie, etc.
Pas 3
Intindeti o foaie de aluat pe un prosop mare de bucatarie, din bumbac - vedeti procesul la pasul 8 de aici.
Puneti imprastiat pe toata suprafata jumatate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama pe care o lasa.
Pas 4
Rulati placinta ajutandu-va cu prosopul - ridicati-l si usor scuturati aluatul ca sa se faca rulou mai aerisit, nu strans tare.
Pas 5
Taiati rulourile formate in jumate sau 3 parti, ca sa incapa pe dimensiunea tavii de cuptor.
Le aranjati in tava si se ung cu ou batut deasupra.
In varianta de post le ungeti cu putin ulei si presarati putin zahar deasupra.
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, pana se rumenesc frumos, cam 40 de minute. Apoi le scoateti si lasati putin in tava, vreo 15 minute dupa care le rasturnati pe un prosop.
Pas 6
Se pot taia in bucati mici si servi pe un platou mare.
Pas 7
Sau portionat pt fiecare, eventual cu niste inghetata sau crema de vanilie pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)