Plăcintă cu mere rulată
Rețete de plăcinte cu mere sunt multe pe site, dar am omis să vă arăt varianta dulce la Plăcintele de la mama soacră, de fapt cea mai simplă și mai banală plăcintă cu mere, dar cu un gust perfect.
Merele sunt foarte bune aici, pentru că pot să-și lase sucul în voie în aluat, nu trebuie sotate dinainte. Această zeamă de mere intră în aluat și face plăcinta și mai fragedă și gustoasă.
Am putea să-i spunem și ștrudel cu mere, puteți să adăugați la umplutură zahăr după gust, scorțișoară, stafide, orice vă place să vedeți într-o plăcintă cu mere.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Zahăr
1 pahar
după gust, puteți adăuga scorțișoară, stafide, etc
●
Ouă
1 buc
în varianta de post puteți să nu ungeți cu ou
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Faceți aluatul exact ca în pașii 1-6 de la Rețeta de plăcinte de aici.(Eu am făcut doar din 500g de făină)
Foile de aluat se ung cu ulei și se suprapun una peste alta. Lăsați să se odihnească 5-10 minute.
Pas 2
În acest timp merele se dau prin răzătoare și se amestecă cu zahăr, sau le măcinați împreună cu zahărul în robotul de bucătărie.
Puteți adăuga scorțișoară, stafide, coajă de lămâie, etc.
Pas 3
Întindeți o foaie de aluat pe un prosop mare de bucătărie, din bumbac - vedeți procesul la pasul 8 de aici.
Puneți împrăștiat pe toată suprafața jumătate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama pe care o lasă.
Pas 4
Rulați plăcinta ajutându-vă cu prosopul - ridicați-l și ușor scuturați aluatul ca să se facă rulou mai aerisit, nu strâns tare.
Pas 5
Tăiați rulourile formate în jumate sau 3 părți, ca să încapă pe dimensiunea tăvii de cuptor.
Le aranjați în tavă și se ung cu ou bătut deasupra.
În varianta de post le ungeți cu puțin ulei și presărați puțin zahăr deasupra.
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, până se rumenesc frumos, cam 40 de minute. Apoi le scoateți și lăsați puțin în tavă, vreo 15 minute după care le răsturnați pe un prosop.
Pas 6
Se pot tăia în bucăți mici și servi pe un platou mare.
Pas 7
Sau porționat pentru fiecare, eventual cu niște înghețată sau cremă de vanilie pe lângă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)