Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba

Cred ca nu sunt singura care a cautat in disperare forme de copt briose, peste tot am scotocit - supermarket-uri, magazine, internet - cam in mare parte fara succes. Ce am gasit au fost esecuri totale, irosire de bani si timp - pana la urma a trebuit sa adaptez retetele de briose la chec-uri.

Pana am intrebat fetele care posteaza retete de briose pe blog, Natalia si MIha, de unde au luat si cu ce fac ele briose. Ei, inca o surpriza neplacuta ca acele forme mici de silicon cu care faceau ele nu se gaseau pe piata romaneasca - si intr-un final, tot cautand asa pe net, am gasit ceva asemanator la Decorix.ro, le-am cerut cadou de ziua mea (asta da disperare) si peste o saptamana am si testat, ca sa demonstrez la toata familia si mie, ca a fost un cadou cu rost si util.

Am facut aceste briose cu ciocolata de la Natalia, la care am salivat de cand le-a postat si a fost inca un indemn in plus sa caut formele de briose. Nici nu cred ca trebuie sa va spun cat de bune sunt, combinatie de ciocolata alba, cacao, crema de branza.... foarte delicioase si ciocolatoase.

Va mai dau un link pentru cei ce cauta sa cumpere, recent am vazut ca au aparut aceste forme si in magazinele Kitchenshop, vi le aduce acasa si chiar la un pret mai bun decat la Decorix.ro.

Cu aceasta reteta deschid unda verde la briose pe site!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
280 g
Cacao pudra
40 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Zahar
160 g
Lapte
260 ml
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Crema de branza philadelphia
100 g
sau Almette
Zahar pudra
2 linguri
plus inca putin pentru ornat
Ciocolata alba
90 g
Esenta de vanilie
2 buc
una pt aluat si alta pt umplutura

Pasi de urmat

Pas 1

Se amesteca intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga ciocolata alba topita (eu am topit-o la microunde) si se amesteca bine. Lasati deoparte pana preparati aluatul.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol amestecati ingredientele uscate - faina, cacao, zahar, bicarbonatul.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 3
Pas 4

Adaugati amestecul de lapte+smantana dulce+esenta de vanilie  la compozitia de la pasul anterior.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 4
Pas 5

Amestecati putin pana se omogenizeaza dar nu prea mult, aluatul trebuie sa fie mai cu cocoloase.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 5
Pas 6

Puneti formele de silicon pe o tava si adaugati cate 1 lingura de aluat cu cacao apoi peste el 1 lingurita de amestec de branza cu ciocolata alba.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 6
Pas 7

Apoi mai puneti cate 1 lingura de aluat de cacao, ca sa acoperiti umplutura si le dati la cuptor la temperatura 180-200, adica una medie.

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 7
Pas 8

Peste o jumatate de ora, dupa ce au crescut bine, le testati atent cu o scobitoare (aveti grija sa nu ajunga pana la silicon ca il sparge usor cand este fierbinte), daca mai trebuie le mai lasati putin.

Apoi le racoriti si serviti cu mare placere pudrate cu putin zahar.

Pofta Buna!

Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 24 buc (24 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 15 Oct 2010, 09:57

arata delicios!

de unde ai luat hartiutele pentru briose

eu am gasit numai tavi cu forme de briose!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 15 Oct 2010, 10:01

nici nu mi-am dat seama ca sunt forme!

seamana perfect cu hartiutele acelea dragute!

Crista
Cristina Sabau (Crista) 15 Oct 2010, 10:34

arata deliciossssssssssssssss...dar nici nu credeam ca sunt forme de silicon...vroiam sa te intreb de unde ai luat hartia ...eu nu gasesc niciaieri ... nici forme nici hartie ....

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 15 Oct 2010, 11:11

Super reteta, chiar ieri mi-am cumparat o tava speciala pentru briose si eram in cautare de retete. Tava am luat-o de la LIDL si hartiutele de la IKEA. O zi frumoasa tuturor .Nota 10 pentru reteta

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 15 Oct 2010, 11:51

Ooo, minunate briose, chiar nu le-am facut demult! Iar formele sint asa de simpatice! Daca nu aveam deja, sigur mi-as fi cumparat acum!

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 Oct 2010, 12:13

MMMM  FOARTE MULT IMI PLACE SI EU AM FACUT  CU PUDING DE CIOCOLATA SI CI BANANE SI CU CAPUCINO DAR SI ASTA E SIGU SUPER BUNA AM SA O INCERC

Nota mea pentru reteta:
radulescusofia
radulescusofia 15 Oct 2010, 14:11

Unde pot gasi forme de silicon pentru briose ?s-au se poate inlocui cu altceva?                SOFIA .               Va multumesc! 

lena
Elena (lena) radulescusofia 15 Oct 2010, 14:35

Am dat link-urile  de unde am cumparat forme in descrierea retetei, de la magazinele on-line - decorix.ro si pentrugattit.ro. Intr-adevar formele arata ca niste hartiutze, dar sunt din silicon si le puteti refolosi, in plus mi-a placut ca le puneti pe o tava mai mare de cuptor - incap mai multe asa.Merci de apreciere, dar toate multumirile Nataliei

Crista
Cristina Sabau (Crista) 15 Oct 2010, 15:04

multumim pt site-uri lena, cred ca ne sunt de mare folos..am vazut multe lucruri interesante pe acolo

maya28
maya28 15 Oct 2010, 15:04

Cred ca  sunt foarte bune ,am sa incerc!

claudia1976
claudia1976 15 Oct 2010, 20:21

Arată minunat şi, luând în considerare ingredientele, trebuie să fie delicioase. Voi încerca si eu această reţetă.

Nota mea pentru reteta:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 17 Oct 2010, 21:04

Bunicele dar lipseste oul si untul care le-ar da un gust mai deosebit

Galia
Galia 18 Oct 2010, 21:48

Daca tot am mancat din ele, va zic : sunt superbe!!!! Nu ma puteam satura !!!

Si, Olga,  sunt extraordinare fara unt sau oua ( care ar fi un plus de calorii ) dar...fiecare cu parerea lui...

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 21 Oct 2010, 14:28

Mi-am dorit mereu sa fac briose, dar nu imi pot permite formele acelea de silicon. Oricum, am vazut o tava cu forme de briose si o sa incerc sa tai hartie de copt. Sa vedem ce iasa.

Nota mea pentru reteta:
mita
mita 21 Oct 2010, 17:59

Am doar 12 forme de silicon dar am sa fac cu restul compozitiei un chec ,cand imi fac timp o sa probez,cred ca merge .Salutari.

Nota mea pentru reteta:
mita
mita 23 Oct 2010, 21:51

Formele tale sunt mai micute mie mi-au iesit doar 12 bucati ...foarte bune .

delis
delis 28 Oct 2010, 17:31

Si eu fac briose foarte des, cu urmatoarea ocazie voi face poze sa va arat. Eu le umplu cu fructe si sunt apreciate de toata familia. Hartiute sunt in carrefour...iar forme eu am gasit la comerciantii de la piata...cate 5 pe set...sunt de toate dimensiunile si sunt foarte ieftine

amalia80
amalia80 29 Nov 2010, 14:50

Pentru fanii de briose in forma de inimioare - am vazut tava la carrefour si e pe lista de Craciun!

georgia
georgiana robulet (georgia) 20 Jan 2011, 20:54

Draga mea,m-am ragasit in povestea ta ! Si eu am cautat   cu disperare forma de briose,nu iti spun cate luni .Pana la urma am gasit doar hartiile acelea speciale,dar nu mi-au iesit(desi am pus cate 3 una peste alta sa nu se deformeze) .Si,,, in sfarsit....(cum spun eu- cum nimic nu e intamplator pe lumea asta,) in seara asta,venind de la gradinita ,am intrat sa -mi cumpar forme de minitarte,,,,,,de la u magazin oarecare si,,,surpriza,,,,aveau forme de briose(aceleasi forme care sunt pe decorix,cu 12 briose)la doar,,,,21,5 ron.Pe decorix sunt 76ron.Asa ca,maine voi incerca reteta ta,abia astept!Sunt convinsa ca sunt delicioase.

georgia
georgiana robulet (georgia) 24 Jan 2011, 20:31

Le-am incercat in week-end-sunt delicioase!!!!!!!!!

miha
miha 12 May 2011, 09:42

Delicioase briose ai facit Lena! ;)

Foarte bun pretul formelor la cei de la Kitchenshop.

sara33
sara33 16 Feb 2012, 12:24

buna!si eu ador briosele,aici le spun muffins precum englezii si americanii.pare super delicioasa reteta ,am s-o incerc si eu.in ultimul timp am facut numai sarate(am sa postez data viitoare cand fac),si au fost un succes.si apropos de formele de silicon,eu le ador,mie imi plac ca se pot folosi fara a mai tapeta si in ultimil timp pt a castiga timp mi-am luat si hartiute,mi-am facut o adevarata artilerie grea din asta:mi-am luat de briose,de tarte si de financiere(un fel de tavite de chec dar in miniatura si numele il poarta de la prajituricile ce se fac in ele.si tava de tort mi-am luat dar are diagonala mica tocmai pt a face tortul alba ca zapada postat de d-voastra.a iesit super!(eu stiam de la mama reteta de crema de cremsnit k se fierbea,la microunde e super rapid!merci!

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 May 2012, 22:33

Eu fac briose foarte des. Sunt aproape ca ale tale, numai ca  nu am pus branza si am folosit nescuik in loc de cacao.

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 May 2012, 22:34

Si aici o sectiune:

Poza mea pentru reteta:
dianushka
dianushka 27 Aug 2012, 22:45

mi-au iesit absolut superbe! am primit atitea laude, nimeni nu credea ca le-am facut eu! merci mult lena pentru toate retetele tale!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 21 Oct 2012, 14:40

salutare... iata le-am facut si eu aceste briosete.  Aici in Franta, nu gasesc smantana dulce, dar s-au primit foarte gustoase si cu smantana obisnuita.

Merci beaucoup Lena 

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 27 Oct 2012, 12:47

buna!anisoara,si eu locuiesc in franta,si se gaseste peste tot smantana dulce.arata cam asa de la auchan,o gasesti la raionul k oua,lapte,cel mai bun pret,sunt cate 3 cutiute la 1.40e.sper k ti am fost de ajutor,o zii buna.

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 27 Oct 2012, 15:51

buna lena!de ceva vreme tot spun k am sa fac aceste frumusele briose,si astazi le a  venit vremea.dintr_o portie jumatate mi au iesit 28briose si 8 financiere(mini checuri).gasesc super buna si simpla reteta,si tin sa spun k puiutul meu mic a si papat deja 2 pe nerasuflate.n-au nimic in comun k cele din comert pline cu E-uri,astea sunt de casa si makr stim c am pus in ele.multumim frumos pt retete si multa sanatate!pupici!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 Oct 2012, 15:53

Foarte frumoase v-au iesit :)

Sa aveti pofta buna!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 27 Oct 2012, 16:37

buna "sara33", merci de sfat, eu stiu de aceasta crema lichida, dar fac din ea frisca, adaugand putin intaritor de frisca, si in diferite legume la cuptor o mai utilizez. Nu stiam ca de fapt asta si este aceasta smintina dulce.

Multumesc inca o data de sfat, mai departe o sa stiu!!!

sara33
sara33 29 Oct 2012, 08:58

buna anisoara!eu de cand am inceput sa gatesc,am folosit smantana  dulce,dorna,mama facea cu smantana normala si ieseau super...of ce vremuri.in fine,vroiam sa te intreb dak intaritor de frisk ai kmparat de aici k eu nu am gasit(pt torturi am folosit agar agar si gelatina).

ma bukr k te a ajutat sfatul meu,sper sa mi dai un rasp imbukrator.

o zii buna si numai bine!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 29 Oct 2012, 15:11

salut sara! da, intaritorul de friska il cumpar de la Auchan, in acelas raion cu gelatina si toate "épiceries sucrées", e in cutiuta a cite 3 pachetele de praf de acesta intaritor, exact ca si gelatina care-i in forma de praf,  nu in placutse.

Succese!!!

sara33
sara33 31 Oct 2012, 08:35

buna anisoara!multumesc de raspuns,dar m-ar interesa cum se numeste.merci!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 03 Nov 2012, 17:26

Sara, intaritorul se numeste "chantifix" daca e de la Vahiné, sau de la alti producatori se mai numeste "fixateur pour crème chantilly". Voilà ! Bonnes chances!

sara33
sara33 04 Nov 2012, 15:54

BUNA ANISOARA MERCI BEAUCOUP !

violeta.nuky
violeta.nuky 05 Mar 2013, 22:14

Lena, am facut aceste briose si a fost un esec total.Iti spun ce am patit si tu poate-mi dai un sfat de ce s-a intamplat asta.Am respectat reteta,mai putin branza pusa a fost branza proaspata cumparata de la Lidl.Briosele au crescut la cuptor,au crapat si au dat inapoi formandu-se un crater acolo unde trebuia sa fie crema de branza cu cioco,aceasta topindu-se si ramanand o urma de cioco.Nu stiu daca ai inteles ceva,dar astept un raspuns poate le mai fac.Cu stima, Violeta

lena
Elena (lena) 05 Mar 2013, 22:21

Da Violeta, cred ca ai pus cam multa compozitie de branza in briose, si deasupra peste branza ai pus mai putin aluat.

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 13 Mar 2013, 16:59

brinza proaspata de la Lidl e buna de mincat asha. kind o gateshti la temperatura lasa un zer shi se transforma in ceva ciudat, ca nu-i intzelegi nici componentza nici gustul. dupa propria ex itzi spun ca daca vreai sa skimbi ceva, schimba pe un omolog sau pe produse naturale biologice.


eu sunt ffff satisfacuta de aceste brioshe. mi-au ieshit super, nu ma puteam satura. sotzul a luat la lucru sa-shi serveasca colegii, acum totzi il invidiaza ( pt ca il alint in asha mod) :) 

Nota mea pentru reteta:
bebemami
bebemami 25 Oct 2013, 11:41

Buna Lena..

Azi vreau si eu sa incerc reteta ta de briose...mi-am luat o forma de silicon cu forma ursulet Barni...formele de silicon mai trebuiesc unse?pt ca am facut o reteta pe care o folosesc in mod obisnuit in forma de metal unsa cu ulei si tapetata cu faina si cu care nu am probleme, insa in foma de siliocon se lipesc;am incercat sa ung forma de silicon cu margarina si tot s-a lipit...nu stiu cum sa fac...ai vreo idee?

pup

lena
Elena (lena) bebemami 25 Oct 2013, 12:01

Cred ca este un silicon mai altfel, eu niciodata nu ung formele de silicon, iese perfect  totul din ele.

Daca le ungi cu ulei nu strica, macar sa fii sigura ca iese.

bebemami
bebemami 25 Oct 2013, 12:11

Multumesc, sa traiesti!sper sa-i placa kinderului meu reteta ta..

Tati
Tati 07 Dec 2013, 23:52

As putea sa intreb dar daca nu pun crema de ciocolata vor iesi briosele?

lena
Elena (lena) Tati 07 Dec 2013, 23:56

Normal ca vor fi bune.

lucianahdu
Luciana Huidiu (lucianahdu) 05 Mar 2014, 13:43

Astea sunt ale mele:D

Poza mea pentru reteta:
salas
salas 16 Jul 2014, 16:35

Super bune. Eu le-am facut cu ciocolata neagra deoarece fetei mele nu-i place ciocolata alba. Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cameliasofron
Cameliasofron 01 Sep 2014, 15:51

Buna , eu folosesc forme de briose individuale din aluminiu. Pun hartie in ele si la cuptor. Voi incerca si eu retata cat de curand.

andora
andora 14 Oct 2014, 13:38

Kaufland - hartii briose 30 bucati la 3 lei

Madalina81
Madalina81 01 Apr 2015, 08:17

Super bune, pufoase, ciocolatoase, dar mie mi-a iesit crema pe margine si nu stiu unde am gresit.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 01 Apr 2015, 19:42

Poate ati pus mai multa, sau nu ati fost atenta le cantitatea de aluat pusa jos si sus in briose.

De obicei daca iese,  isi face drum pe sus :)

Madalina1
Madalina1 16 Sep 2017, 13:26

Buna! As vrea sa incerc si eu aceasta reteta. Se poate folosi tava simpla pentru briose sau trebuie neaparat si hartie?

lena
Elena (lena) Madalina1 19 Sep 2017, 12:57

Se poate si fata hartie, dar e posibil riscul sa se lipeasca :)

Sin Elena
Sin Elena 14 Oct 2017, 19:37

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: