Tort "Alba ca Zapada" rapid (la microunde)

Tortul este f.gustos, pufos, cu aroma de lapte, vanilie si nuca de cocos - va dati seama de textura lui si dupa poza de prezentare. Blatul se prepara la microunde, la fel si crema dupa Reteta de crema cu lapte si unt rapida de pe site. Mi-a luat cam o ora sa fac totul -  blaturile, crema si sa-l asamblez.

Precizare - daca aveti tava de 26-28 cm in diametru (de silicon, sticla sau ceramica), veti face 2 blaturi. Daca tava este de 20-22 cm este suficient un blat pe care sa-l taiati in 2, doar ca tortul va fi mai mic. Eu am facut in tava rotunda de silicon de la Tupperware, de 28 cm diametru.

Ingredientele le voi da pentru un singur blat - daca faceti 2, dublati cantitatile.

Ingrediente

Unt
100 g
untul sa fie moale la temperatura camerei
Zahar pudra
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
75 g
Nuca de cocos
25 g
daca nu aveti nuca de cocos autoarea retetei recomanda s-o inlocuiti cu aceeasi cantitate de faina alba
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Lapte
30 ml

Pasi de urmat

1

Amestecati untul moale (eu l-am pus putin la microunde si s-a cam topit mai tare, dar a mers si asa) cu zaharul pudra.

2

Apoi adaugati ouale si amestecati bine cu un tel sau cu mixerul.

3

Urmeaza faina, nuca de cocos, praful de copt si sarea - amestecati bine si la urma adaugati laptele, omogenizati toata compozitia.

4

Aluatul il turnati intr-o tava unsa cu unt (desi a mea este de silicon, am zis s-o ung oricum).

5

Puneti tava la mcirounde si o acoperiti cu capacul de plastic pt microunde. Porniti microundele cam la 600-800W pentru 6 min.

6

Dupa acest timp scoateti blatul din cuptorul cu microunde si il lasati 5-10 minute in tava.

7

Dupa acest timp puteti sa scoateti blatul pe o farfurie sau gratar si sa faceti in tava al 2-lea blat cu aceleasi ingrediente. Aici vedeti in poza 2 blaturi, le-am lasat sa se racoreasca pana am facut crema.

8

Preparati crema conform Retetei de crema de lapte si unt rapida. O lasati putin sa se racoreasca, dar nu mult, trebuie sa fie calda - va inmuia mai bine tortul.

Ochiometric impartiti crema in 2 cantitati egale si cu una din ele ungeti primul blat de tort.

9

Apoi puneti si al 2-lea blat, il ungeti cu cealalta cantitate de crema - lasati cam 2-3 linguri de crema pentru bordurile tortului.

10

Nivelati crema de deasupra, ungeti putin si bordurile tortului, infrumusetati cu nuca de cocos.

Lasati tortul minim o ora sa se inmoaie si sa se patrunda - daca sunteti f.nerabdatori il puteti servi si peste 20-30 de minute.

Noua ne-a placut mult si a 2-a zi, a fost mai patruns si mai fraged, deci vedeti cum faceti.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 bucata
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Dany92
Dany92 16 nov 2013, 08:48

Draga Lena spunemi te rog pentru cite blaturi e reteta...??? skuze de deranj..

lena
Elena (lena) Dany92 16 nov 2013, 20:44

Ingredientele sunt pentru 1 blat mai mare, daca ai forma mai mica iese blatul mai gros si merge taiat in jumate.

Daca ai forma de 28 cm atunci mai bine faci 2 blaturi fiecare din ingredientelle de mai sus.

butterfly20
andreea (butterfly20) 29 mar 2013, 11:12

Am facut si acest tort, aseara.Este foarte bun, mai ales ca sunt un fan al nucii de cocos.Am pus compozitia blatului intr-o tava de 26, mi s-a parut prea putin aluat pentru una de 28.Am facut blatul la cuptor deoarece nu am tava de silicon, la 180° pentru cca 20 de minute.

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 26 feb 2013, 00:13

Si ultimul tortulet upload-at pe noaptea asta. L-am gasit accidental, printre alte poze. Nu-ti povestesc de cate ori nu m-a salvat aceasta reteta ingenioasa de la ... "lipsa de tort pe fond de graba"  

A fost facut in octombrie, cand am sarbatorit de 2 ani de casnicie. In interior sunt si piersici de la conserva, deoarece sotiorul e mare amator de fructe in torturi, in mod special piersici. Decorul e unul stangaci, pe fuga, cu frisca de la tub, care se vede cat de "hotarata" e ..  Este un tort demential, dintre preferatele mele, chiar declasand unele mai complexe. Gustul fin, de budinca de vanilie cu blat de cocos e irezistibil, efectiv se topeste in gura, si-ti vine sa tot papi. Eu cu sotiorul am papat intreg tortuletul in acea seara.. Pentru reteta asta, Lena, meriti toata aprecierea si multi pupici. Noapte buna.

Poza mea pentru reteta:
rudolphina
rudolphina 03 nov 2012, 04:36

1.Mai intai precizez ca sunt un dezastru in bucatarie ( ori sotul meu e prea pretentios) Si daca mi-a iesit tortul asta de i-a placut pana si sotului meu, inseamna ca merita.

Atat doar ca din cantitatile date am facut cate un blat si le-am suprapus iar cantitatea de crema a fost putina. Am mai adaugat feliute de banana pe crema dintre blaturi si deasupra si am ras ciocolata.

2. Nici eu nu am capac pt cuptorul cu microunde, am folosit ad-hoc o tava adanca de plastic care s-a cam deformat, dar blatul s-a copt bine. La al doilea blat am acoperit cu o farfurie larga si adanca si parca nu s-a copt asa bine. Dar pe ansamblu a iesit foarte bun. Merge bine cu lapte, ceai sau cafea.

Multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 03 iun 2012, 15:45

buna lena!imi era pofta de o praji buna,asa k am facut si eu o alternativa a albei k zapada.am facut blatul fara nuca de cocos,doar k faina,am pus si razatura d portokla si lamaie;am facut jumatate din portia de crema cu lapte si glazura de cioco de la praji krem a la krem.data trecuta am fakt 2 blaturi cu cocos,de data asta am facut unul simplu si a crescut super frumos asa k l am lasat la racit si apoi l am taiat in 2.am pus crema fierbinte,l am asamblat,glazurat,pus la frigi,pudrat k cocos si la pranz desertul a fost delicios!multumesc lena! p.s.la mine e alba neagra!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elenap
elena padurean (elenap) 11 mar 2011, 11:04

IAR IN LOC DE ESENTA DE VANILIE POT SA PUN DE MIGDALE SAU SA PUN O COAJA DE LAMAIE RASA? SAU MAI BINE 2 PLICURI DE ZAHAR VANILAT?

lena
Elena (lena) elena padurean (elenap) 11 mar 2011, 11:07

De capac nu stiu sa-ti spun, nu am incercat cu altceva - de vanilie si restul sigur ca poti sa pui, sunt arome si le poti varia cum iti place.

elenap
elena padurean (elenap) 11 mar 2011, 11:00

DACA NU AM CAPAC PT MICOUNDA E OK? SAU SA PUN UN CAPAC DE PLASTIC SIMPLU?

spiriduena
elena (spiriduena) 08 mar 2011, 00:05

Multumim mult.LA MULTI ANI! tuturor de 8 Martie, sa fiti frumoase si fericite.

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 07 mar 2011, 18:42

MULTUMIM PT RETETA  SI VA DORIM LA FEL SA FITI IUBITA DE ZIUA NOASTRA

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 07 mar 2011, 14:11

 Lena draga mi-a lasat gura apa de pofta ,trec reteta la favorite dar o s-o fac dupa post. Pe langa ca a inceput postul si incerc sa-l tin mai incerc sa si slabesc ,asa ca astept retetele dietetice de care-i vorbeai lui Minacov.LA MULTI ANI si tie de 8 Martie, sa ai parte de tot ce-ti doresti!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile