Roșii uscate în ulei de măsline

Roșii uscate în ulei de măsline

O nouă descoperire pentru mine sunt aceste roșii uscate, absolut fantastice - sunt ca niște mici bombe de arome. În orice le puneți - salată, sandwich, paste, brânză, etc - înnobilează și dau o aromă deosebită, intensă de roșii și mirodenii.

Urmează mai încolo să vă pun și câteva rețete cu ele, dar mi-au plăcut și simple pe pâine integrală.

Deci acum cât mai sunt roșii faceți rețeta, că nu este grea deloc, și o să vedeți că imediat ce le simțiți mirosul, imaginația voastră va ști ce să faceți cu ele :)

Ingrediente

Roșii
2 kg
alegeți roșii cărnoase și mici - eu iau din acele lungi și grase, le spun "prunișoare" în piață
Usturoi
10 buc
10 căței
Busuioc uscat
2 lingurite
   
Piper negru
1 lingurita
   
Sare
2 lingurite
   
Zahăr
2 lingurite
   
Ulei de măsline
300 ml
eu folosesc ulei de măsline din acela mai ieftin, din turte de măsline sau pentru prăjit

Pași de urmat

Pas 1

Aveți o poză cu roșiile pe care le folosesc eu pentru uscat.

Deci, roșiile se spală și se lasă la scurs.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 1
Pas 2

Așterneți 1 sau 2 tăvi de cuptor cu folie de aluminiu (cu partea mai lucioasă în sus).

Tăiați roșiile jumătăți și le aranjați în tavă.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 2
Pas 3

Presărați piperul, busuiocul (puteți folosi ierburi de Provence), sarea și zahărul.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 3
Pas 4

Stropiți roșiile cu ulei de măsline și distribuiți peste ele usturoiul zdrobit.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 4
Pas 5

Și puneți tava la cuptor, la 100 de grade pentru 4-6 ore în funcție de dimensiunile roșiilor.

Dacă aveți ventilație îi dați drumul.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 5
Pas 6

Roșiile sunt gata când sunt mai uscate, dar încă elastice - din cauza uleiului poate să vă pară că încă nu sunt gata dar vă uitați atent și le vedeți - în 6 ore sigur se fac.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 6
Pas 7

Pentru păstrare le puneți în borcane uscate - dacă le țineți la frigider doar le aranjați în borcane și turnați ulei de măsline printre ele.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 7
Pas 8

Dacă le conservați și le țineți în condițiile normale, nu la frigider, le capsulați bine și le puneți pentru 40-45 minute la sterilizat la cuptor, la 150 grade. Le scoateți și lăsați să se răcorească în condiții normale.

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 8
Pas 9

Vi le recomand, mai ales dacă sunteți mai comozi cu domeniul conservelor - rețeta este foarte simplă dar deosebit de bună.

Poftă Bună!

Roșii uscate în ulei de măsline - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 borcane mici)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

TatianaV.
TatianaV. 14 Sep 2018, 15:35

Nu am facut niciodata si arata tare apetisant. Intrebarea mea e cum se mananca

? Ca salata sau aperitiv?

NataliaManea973
Natalia Manea (NataliaManea973) 13 Aug 2018, 22:52

Salut, se poate de pus la uscat și 2 tave cu roșii în același timp?

lena
Elena (lena) Natalia Manea (NataliaManea973) 14 Aug 2018, 09:54

Da, se poate daca aveti cuptor cu ventilatie sau periodic schimbati tavile cu locurile.

tiki
tiki Natalia Manea (NataliaManea973) 17 Aug 2018, 13:10

Acuma am pus eu ptr. a 2-a oara 3 tavi. Le tot rulez.

tiki
tiki 17 Sep 2017, 16:10

Buna. Aceasta este piesa de rezistenta a familiei noastre. Nu stiu cum sa spun ca este.... BESTIALA. Are un succes teribil. Anul acesta am facut 22 de borcane de diferite marimi. Imi mai  trebuie si mie in vreo reteta 3-4 bucati si nu ma incumetam sa deschid un borcan normal, ca eu nu prea mananc ca tin la copii. Am pus anul acesta cu ulei de masline, de floarea soarelui cu Vit. D si E si cu ulei de fl. soarelui presat la rece.(Mie de masline nu imi place.. Tare bune sunt. Multumesc de reteta.)

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 30 Jul 2016, 20:46

Nu pot. Borcanele.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 30 Jul 2016, 20:44

Buna. De ieri m-am apucat de aceste rosii. Avand 2 tavi mari de aragaz numai atata pot face deodata. Fac cam in jur de 15-16 borcane/an. Mai am inca 1 borcan de anul trecut -sterilizat - in pivnita. Se tin f.f.bine.Mi-au iesit 2 borcane (de gem) si unul putin mai mic. Pupici. Oare pot posta mai multe poze? Vad acuma.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 31 Jul 2014, 19:57

Buna. Am luat azi 2 kg.de rosii si am inceput seria de rosii uscate. Am 2 tavi mari de aragaz, (una de la mama) si imi intra in una fix 1 kg. Cel mai migalos mi-e sa pun usturoiul (nu-mi place cel granulat). Îl pun primul. Iau fiecare rosie in mana si ung putin cu cutitul f.subtire fiecare buc. Si au fost 80 buc.....si  eu mai pun asa ca sa ma complic: oregano, cimbru,sare, piper, zahar, chilli,busuioc. Astea fiind uscate, merg mai repede. Si in borcan mai pun cate un catel de usturoi si o cariga de ardei iute.Apoi la sterilizat ca fac multe-asa ne plac- ptr.pivnita ca nu am atata loc in frigider si se tin f.f.f.bine. Pupici. N-am dat nota anul trecut? Scuze. Nota 1100.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 26 Aug 2013, 09:33

Buna Lena. Sunt surprinsa placut de reactia prietenilor mei. I-am servit cu multe preparate dupa retetele tale si au fost incantati,dar....de aceste rosii cel mai tare. Am dat cate un borcanas la C-ta, Sibiu, aici..si m-au intrebat reteta. Adevarat ca primul borcan,l-am facut exact dupa reteta ta, dar la urmatoarele am marit cantitatiile de ingrediente sa fie mai picant si am presarat si curry, si in borcan am pus cate o bucatica de ardei iute. Si acuma am in cuptor o tava,dar se face singura ca eu plec la cumparaturi.  . E ok. Multumesc.Pupici

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 12 Aug 2013, 08:47

Ooooooooo,mult.  Ar fi bine sa ma tina atata :). Multumesc pentru raspunsul prompt. O zi buna.Nu stii sa-mi dai raspunsul cu ardeii mici de pe e-mail? Pupici.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 12 Aug 2013, 12:40

A, scuze, m-am luat cu altele si am uitat sa-ti scriu acolo - eu nu le stiu exact gustul pentru ca nu am luat niciodata. Ma gandeam ca poti incerca sa faci niste rulouri cu ardei copt si ceva branza feta, oare o fi la fel ca textura si gust.

Oricum m-ai facut curioasa, cand ajung la Carrefour o sa iau sa vad mai exact cum sunt.

Cori
Cori 15 Jul 2013, 22:33

Sunt frumoase si delicioase

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 15 Jul 2013, 22:32

Foarte buna ideea asta a ta Lena, multumesc tare mult!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile