Roșii uscate în ulei de măsline
O nouă descoperire pentru mine sunt aceste roșii uscate, absolut fantastice - sunt ca niște mici bombe de arome. În orice le puneți - salată, sandwich, paste, brânză, etc - înnobilează și dau o aromă deosebită, intensă de roșii și mirodenii.
Urmează mai încolo să vă pun și câteva rețete cu ele, dar mi-au plăcut și simple pe pâine integrală.
Deci acum cât mai sunt roșii faceți rețeta, că nu este grea deloc, și o să vedeți că imediat ce le simțiți mirosul, imaginația voastră va ști ce să faceți cu ele :)
Ingrediente
●
Roșii
2 kg
alegeți roșii cărnoase și mici - eu iau din acele lungi și grase, le spun "prunișoare" în piață
●
Usturoi
10 buc
10 căței
●
Busuioc uscat
2 lingurite
●
Piper negru
1 lingurita
●
Ulei de măsline
300 ml
eu folosesc ulei de măsline din acela mai ieftin, din turte de măsline sau pentru prăjit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aveți o poză cu roșiile pe care le folosesc eu pentru uscat.
Deci, roșiile se spală și se lasă la scurs.
Pas 2
Așterneți 1 sau 2 tăvi de cuptor cu folie de aluminiu (cu partea mai lucioasă în sus).
Tăiați roșiile jumătăți și le aranjați în tavă.
Pas 3
Presărați piperul, busuiocul (puteți folosi ierburi de Provence), sarea și zahărul.
Pas 4
Stropiți roșiile cu ulei de măsline și distribuiți peste ele usturoiul zdrobit.
Pas 5
Și puneți tava la cuptor, la 100 de grade pentru 4-6 ore în funcție de dimensiunile roșiilor.
Dacă aveți ventilație îi dați drumul.
Pas 6
Roșiile sunt gata când sunt mai uscate, dar încă elastice - din cauza uleiului poate să vă pară că încă nu sunt gata dar vă uitați atent și le vedeți - în 6 ore sigur se fac.
Pas 7
Pentru păstrare le puneți în borcane uscate - dacă le țineți la frigider doar le aranjați în borcane și turnați ulei de măsline printre ele.
Pas 8
Dacă le conservați și le țineți în condițiile normale, nu la frigider, le capsulați bine și le puneți pentru 40-45 minute la sterilizat la cuptor, la 150 grade. Le scoateți și lăsați să se răcorească în condiții normale.
Pas 9
Vi le recomand, mai ales dacă sunteți mai comozi cu domeniul conservelor - rețeta este foarte simplă dar deosebit de bună.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2-3 borcane mici)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)