Rulouri cu banane, de post

Aceasta reteta este inca o dovada ca se poate tine si un post delicios si foarte diversificat. Mi-a venit ideea sa fac aceste rulouri si din pacate am tot lasat vreo saptamana pana sa le testez, si mare pacat.....

Sunt niste delicatese, se prepara simplu, doar sa prindeti corect tehnica rularii, aveti 3 ingrediente - 40 de minute si gata un desert deosebit de aromat, fraged si gustos. Daca nu va iese din prima cu rularea imi sugerati la comentarii sa le facem la Atelier, sa vedeti detaliat fiecare pas "live".

Ingrediente

Aluat foietaj
200 g
va sugerez Linco, testat si se tin bine rulourile
Banane
3 buc
sa fie nu foarte coapte, mai tari
Zahar pudra
1 linguri
pentru ornat

Pasi de urmat

1

Aluatul de foietaj se decongeleaza si se taie benzi de 1 cm latime.

2

Bananele se curata si se pregatesc pentru rulat:

- se taie jumatati...

3

- apoi fiecare jumatate se mai taie marginile pentru a o face mai uniforma, sa nu fie rulourile corogite si nici prea groase.

4

Se ia o banda de aluat si se intinde putin, sa fie si mai subtire si mai lunga - puteti sa cuprindeti asa toata bucata de banana la rulare.

5

Si acum partea mai dificila, dar putin exercitiu si rabdare....

Prindeti marginile benzii de aluat de capatul la banana, putin aluneca dar o tineti cu degetele usor.

6

Apoi usor incepeti sa rulati asa ca sa prindeti capatul benzii sub prima rulare.

7

Si apoi continuati sa rulati, avand grija ca la fiecare strat nou sa treceti putin marginile peste cel dinainte - sa nu aveti spatii goale dupa copt.

8

Voila - aveti un prim rulou frumos si artistic :)

9

Dupa ce le faceti pe toate, le aranjati pe tava si puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade.

10

Sunt gata cand se rumenesc frumos, cam in 30-40 de minute.

11

Lasati sa se racoreasca putin apoi le pudrati cu zahar si serviti cu mare placere, garantez!

Pofta Buna!

Cantitate: 6 bucati (2-3 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

rov
rov 28 nov 2013, 21:10

Dap, delicioase! Mie mi-au iesit 10 buc din cinci banane si o singura foaie de aluat (Morarita). Mai am o foaie, pe care o tin pentru tura urmatoare...

Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 23 oct 2013, 20:10

Delicioase aceste rulouri, bananele si aluatul fraged se topesc in gura pur si simplu. Am facut doua serii de rulouri, primele s-au mancat instantaneu. 

Nota mea pentru reteta:
alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 24 ian 2013, 21:35

Au iesit foarte gustoase si delicioase!! minunate.:)

Poza mea pentru reteta:
Kincsem
Kincsem 13 aug 2012, 21:29

Minunata reteta :

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 24 mar 2012, 16:41

Un desert deosebit si usor de facut :D Mi.au placut, dar as fi vrut sa fie mai dulci pentru gustul meu. Oricum, multumesc pentru reteta :D. Data urmatoare voi adauga si creme ole de vanilie sa fiie si mai gustoase. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 11:05

Le-am facut si pe acestea...este un desert ff usor de facut,rapid si delicios.E mult mai usor sa tii post cand poti face atatea feluri de mancare.Multumesc inca o data Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
nusica
nusica 15 dec 2011, 23:58

Nu ma las,Lena,maine cumpar banane mai verzi,altfel au fost foarte bune,s-au mancat toate.E bine ca acum avem posibilitatea sa punem si poze.

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 06 dec 2011, 23:28

Geniala idea, FELICITARI.multumim.

Nota mea pentru reteta:
Luyza
Luyza 05 dec 2011, 13:10

Superrr nu ma asteptam la rulouri de post, o sa incerc si eu.

Nota mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 05 dec 2011, 07:17

Pare un desert delicios, fapt ce face sa fie facuta reteta. Sper sa-mi iasa buna.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile