Tarta cu mere, de post

Inca o reteta pe care am incercat-o la atelier - a fost atat de buna ca nici nu am apucat sa gust din ea, imediat a fost impratita in vreo 30 de portii si a disparut de pe platou. Eram sigura ca este buna, dupa cum mi s-a spus, asa ca am repetat-o inca o data si acasa, pentru poze si test :)

Spre surprinderea mea, aluatul este o inventie buna de medaliat - chiar nu as  face diferenta intre un aluat facut cu unt/margarina si acesta - foarte bun, faramicios, moale si fraged. Evitam sa fac tartele de post anume pentru ca refuz sa folosesc margarina, deci am gasit solutia! Plus la toate procesul de preparare este extrem de simplu si rapid, deci chiar o reteta exemplara.

Stratul de tort-gele de deasupra puteti sa-l inlocuiti cu o budinca de post de vanilie(preparata din lapte vegetal si praf de budinca la plic) sau chiar cu un gem de caise/zmeura, etc.

Sa nu uitati sa vedeti si sectiunea tartei de la ultimul pas, chiar o sa va convinga s-o incercati neaparat.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
320 g
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Apa calda
120 ml
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.25 lingurite
Mere
5 buc
Zahar
0.5 pah
Gelatina - Tort Gele de la Dr.Oetker
1 buc
1 plic - sau puteti pune gem, sau budinca de post de vanilie

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, apa calda, praful de copt si sarea.

2

Cu o lingura amestecati bine si adunati aluatul.

3

Va fi un aluat moale si deloc lipicios, il framantati vreo 2-3 minute pe masa sa se uniformizeze.

4

Cu facaletul intindeti aluatul si il puneti intr-o tava de tarte - unsa cu putin ulei, daca este teflonata nu neaparat. Presati usor cu mainile sa se muleze pe tava si taiati cu un cutit resturile care mai raman.

5

Merele se curata si se feliaza subtire. Se aranjeaza peste aluat si se presara putin zahar - dupa preferinte si scortisoara.

6

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 40 de minute - de obicei ar trebui sa se rumeneasca bine bordurile.

Scoateti tava din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.

7

Preparati Tort-Gele-ul dupa instructiunile de pe plic si il turnati peste mere.

Se gelifieaza imediat asa ca tarta se poate servi si calda.

8

Si cam atat, foarte simpla si deosebit de buna - chiar o recomand si pentru cei care nu tin post.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

IulianaPilescu658
Iuliana Pilescu (IulianaPilescu658) 29 iun 2016, 16:10

Delicioasa!

ancamoga85
ancamoga85 22 apr 2016, 17:47

Ce rost are gelatina? Se poate si fara, nu?

lena
Elena (lena) ancamoga85 22 apr 2016, 17:56

Da, dar nu e gelatina, este tort-gele pe baza de agar-agar.

Dian4ik
Dian4ik 11 apr 2016, 11:39

Mercy!

Poza mea pentru reteta:
Dian4ik
Dian4ik 11 apr 2016, 11:38

M-am indragostit de tarta asta. Iar blatul este o descoperire pentru mine! O s ao gatesc la vara cu capsuni si cirese :) Mercy Lena!

Nota mea pentru reteta:
StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 iun 2014, 00:48

Iar nu m-am putut abtine de la dulce.Ori de cate ori am liber si sunt acasa,imi vin inspiratiile si ma las dusa de dorinta de a face ceva nou si bun.Am optat ptr tarta Tatin iar rezultatula fost unul extrem de bun!! :D

Poza mea pentru reteta:
StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 iun 2014, 00:46

Saptamana trecuta,iar eram cu gandul sa fac ceva dulce si bun.Am ales tarta Tatin,si iata aici rezultatul !!

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 29 mar 2012, 11:24

O tarta deosebit de buna, nu foarte dulce, cu un aluat faramicios si fraged .

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 29 mar 2012, 11:19

Draga Lena, cum la atelierul de gatit nu am apucat sa gust din aceasta tarta, am zis sa  incerc  si  eu sa o fac , urmand bineinteles si instructiunile tale de aici de pe site. Iata ce a iesit :

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 19 mar 2012, 14:38

Si sectiunea ...:)

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 19 mar 2012, 14:33

Draga Lena, am facut aceasta tarta imediat ce am primit pe email "reteta zilei" pentru ca am fost cucerita de simplitatea ingredientelor si de cat de rapid se poate face.Mie mi-a iesit tarta mai galbena pentru ca am facut tort-gele-ul cu suc natural de portocale.Am gustat deja doua portii ;) si e DELICIOASA !!! Multumesc frumos pentru reteta,o zi frumoasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile