Gogosi aromate cu mere si branza

O reteta care poate concura la sigur cu reteta de gogosi berlineze, doar ca sunt mult mai repede de preparat si la fel au un gust si textura perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - dupa mine as face numai asa gogosi in continuare.

Ingrediente

Smantana
100 g
Iaurt
100 g
Branza de vaci
100 g
Mere
1 buc
Oua
1 buc
Zahar
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
pentru aluat
Sare
0.25 lingurite
Scortisoara
0.25 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
mai puteti adauga si coaja de lamaie rasa
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
pentru ornat
Faina alba calitate superioara
200 g
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

1

Marul se curata de coaja si se da prin razatoare. Se pune intr-un bol si se adauga smantana, iaurtul si branza.

2

Apoi adaugati oul, zaharul, uleiul, sarea, scortisoara si esenta de vanilie - amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.

3

Adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu telul.

4

Va fi un aluat lichid dar mai gros.

5

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie sau tuci - aveti grija sa turnati atat ulei cat sa acopere gogosile pana la jumatate.

Cu o lingurita le puneti in uleiul fierbinte si la foc mediu le rumeniti.

6

Le rumeniti si pe partea cealalta.

7

Apoi le scoateti pe un prosop de hartie, sa absoarba uleiul din ele.

8

Ies cam 20-25 de gogosi, le serviti cu ce va place - iaurt, smantana, dulceata, miere, etc.

9

Aici si o sectiune, foarte reprezentativa - pufoasa si frageda.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (20-30 bucati)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Iulia2002
Iulia2002 09 mai 2012, 08:42

Buna Lena, astazi voi face si eu aceste gogosi, cred ca sunt delicioase.Fetita mea le adora, pe acestea sunt sigura ca le va devora!

Multumesc inca o data si toate cele bune!

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 nov 2012, 14:56

Bune tare is gogosile. 

mirabela2014
mirabela2014 02 nov 2013, 15:21

Lena imi poti explica de ce gogosile mi au iesit pline de ulei nici decum pufoase cum sunt la tn p site?

lena
Elena (lena) mirabela2014 02 nov 2013, 15:50

Nu ai incalzit bine uleiul cumva? Se fac la foc rapid sa nu absoarba ulei. De obicei asta-i cauza ca se fac uleioase.

mirabela2014
mirabela2014 02 nov 2013, 16:07

Multumesc pt raspun o sa le incerc din nou ;-)..acum pregatesc painea aromata cu cascaval :-D

mayalena
mayalena 21 iul 2014, 21:04

nu stiu de unde este poza cu gogosile ca eu am incercat reteta am urmat ingredientele si gramajul....au iesit un dezastru....pline de grasime 

lena
Elena (lena) 21 iul 2014, 21:19

Nu am timp sa caut si truchez poze, mai repede fac reteta. Oricum mai multa atentie la detalii, calitatea branzei - la gogosi conteaza orice mic detaliu si pas.

Anca Ancutza
Anca Ancutza 10 oct 2014, 20:18

Buna! Am incercat si eu azi acesta reteta si a fost un dezastru. Au iesit foarte uleioase. Sunt complet dezamagita. Am incercat mai multe retete de ale tale si toate mi-au iesit foarte bine, dar aceasta...nu stiu de ce....am respectat totul cu strictete....