Ingrediente
●
Griș
1 pahar
la toate ingredientele am folosit pahar de 300ml
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Ciocolată
100 g
pentru umplutură, dacă vreți să puneți și deasupra mai trebuie încă 200g (eventual de ciocolată albă)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți grișul, adăugați chefirul și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Lăsați această compoziție cam 2 ore să se înmoaie bine grișul.
Pas 2
După acest timp observați că se va îngroșa bine compoziția.
Pas 3
Untul se topește și se amestecă cu zahărul.
Pas 4
Adăugați această compoziție la cea de griș cu chefir și amestecați bine.
Apoi adăugați ouăle și sarea, la fel amestecați.
Pas 5
Și ultima este făina amestecată cu praful de copt, vanilia și ciocolata tăiată bucățele mici.
Amestecați bine cu telul.
Pas 6
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt (aici am tavă de silicon, deci nu o aștern și nu o ung cu nimic) și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 30 de minute.
Pas 7
Aveți grijă să nu o țineți prea mult la cuptor, 30 de minute sunt foarte suficiente - checul se rumenește și crește frumos.
Pas 8
Lăsați în tavă vreo 15 minute apoi o scoateți atent și puneți deasupra zahăr pudră sau ciocolată albă topită.
Pas 9
Serviți cu mare plăcere și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)