Chifle dulci cu stafide

Chifle dulci cu stafide

O sa va arat una din cele mai reusite retete de chifle dulci, folosind aluatul dospit rapid, pe baza de ulei si lapte.

In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, si ungeti chiflele cu niste gem de caise, sau cu putin ulei. Le ungeti deasupra cu infuzie de ceai negru.

Aici va arat chiflele in forma de fluture si inima - vedeti in pasi jos toate etapele prepararii.

Le recomand cu mare incredere, mai bune nu am facut, pe cuvant :) Urmeaza si reteta de chifle cu mac, in alta forma bineinteles.

Semipreparate

500 g

Ingrediente

Stafide
100 g
Unt
50 g
in varianta de post - gem de caise, sau ulei
Zahar
0.5 pahare
Oua
1 buc
pt uns deasupra - in post ungeti cu infuzie de ceai, sau nu ungeti deloc

Pasi de urmat

1

Preparati Aluatul rapid dospit.

Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-o odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.

2

Lasati-le 10 minute la odihnit apoi le intindeti cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.

3

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale.

In varianta de post se unge cu gem de caise sau cu putin ulei.

4

Presarati cam 0.5 lingurite de zahar peste unt.

5

Apoi stafidele/macul/scortisoara.

6

Rulati aluatul.

7

Indoiti ruloul cu marginile in mijloc.

8

Taiati pe lungime, lasati cam 1 cm pana la margine - vedeti poza.

9

Si formam inima - desfacem pe lateral marginile ruloului taiat.

10

Si voila! Avem o "inima" gata de pus la copt.

11

Si va mai arat cum sa facem "Fluture':

- repetati pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoiti simplu ruloul - aduceti ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza.

12

Intoarceti si taiati ruloul pe mijloc din ambele parti - lasati un cm pe mijloc netaiat.

13

Desfaceti marginile incet si poftim - avem un "Fluture" :)

Foarte bine de facut asa chifle si cu copii, sunt foarte impresionati de asa lucru cu aluatul.

14

Treceti toate chiflele pe tava de cuptor si le ungeti cu oua batut.

In post nu le ungeti deloc sau de uns cu infuzie de ceai.

15

Se pun la cuptor preincalzit la 180 grade si lasati 30 minute - aveti grija ca se fac destul de repede.

16

Aici "inimile' rumene...

17

Si aici "fluturasii"...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 45

Gabriela20
Gabriela20 07 Feb 2020, 08:00

Super practică rețeta, mă încântă de fiecare dată să incerc câte ceva din rețetele tale!

Eroarea mea, o să le las la 150 de grade tura viitoare. O zi binecuvântată tuturor!

Pashutza25
Pashutza25 03 Jun 2016, 21:36

Demult ma uitam la reteta asta si tot no faceam ca multi au scris ca sunt uleioase dar totusi am incercat azi si sau primit super fragede si gustoase dar am scos putin din ulei.sotul tocmai lea terminat de mincat si mai vrea si mine sa fac

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 03 Mar 2016, 22:05

Merci, Lena pentru retetele tale pe pasi si cu poze, ador aces website! Chiflele s-au primit ff gustose, fiindca la moment nu aveam zahar am inlokuit cu miere+dulciata de cirese albe. Piciu meu alintat a minkat cu mare placere. Merci mult pentru retete delicioase!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natinati
natinati 21 Jul 2014, 16:05

Nici nu m-am asteptat ca o sa-mi iasa asa de bine din prima!  

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 05 Sep 2013, 11:28

si fluturasii!

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 05 Sep 2013, 11:27

iata inimioarele!

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 28 Jun 2013, 15:48

Foarte gustoase. Totusi cand o sa le pregatesc a doua oara o sa pun mai putin ulei. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 02 Dec 2012, 19:00

aici sunt in cuptor si se vad cat de frumos au crescut,am facut in tava de unica folosinta si nu sau prins deloc ,multumesc pt retete ,sunt fan ale preparatelor tale.

Poza mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 02 Dec 2012, 18:58

Lalena astea sunt chiflele mele cu unt usturoi si mac,si altele cu parmezan,sunt fff gustoase si cu usturoi. 

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 01 Dec 2012, 15:47

astei poza facuta de fiu meu pentru tati lui casa io trimita sa vada ce praji a facut el cu mami si tati sa vina acasa mai repede.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile