Chifle dulci cu stafide
O sa va arat una din cele mai reusite retete de chifle dulci, folosind aluatul dospit rapid, pe baza de ulei si lapte.
In varianta de post puneti in aluat lapte de soia, si ungeti chiflele cu niste gem de caise, sau cu putin ulei. Le ungeti deasupra cu infuzie de ceai negru.
Aici va arat chiflele in forma de fluture si inima - vedeti in pasi jos toate etapele prepararii.
Le recomand cu mare incredere, mai bune nu am facut, pe cuvant :) Urmeaza si reteta de chifle cu mac, in alta forma bineinteles.
Ingrediente
●
Unt
50 g
in varianta de post - gem de caise, sau ulei
●
Oua
1 buc
pt uns deasupra - in post ungeti cu infuzie de ceai, sau nu ungeti deloc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati Aluatul rapid dospit.
Dupa ce l-ati framantat a 2-a oara si s-o odihnit, il taiati in 16 bucatele mici, pe care le formati bile.
Pas 2
Lasati-le 10 minute la odihnit apoi le intindeti cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.
Pas 3
Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale.
In varianta de post se unge cu gem de caise sau cu putin ulei.
Pas 4
Presarati cam 0.5 lingurite de zahar peste unt.
Pas 5
Apoi stafidele/macul/scortisoara.
Pas 7
Indoiti ruloul cu marginile in mijloc.
Pas 8
Taiati pe lungime, lasati cam 1 cm pana la margine - vedeti poza.
Pas 9
Si formam inima - desfacem pe lateral marginile ruloului taiat.
Pas 10
Si voila! Avem o "inima" gata de pus la copt.
Pas 11
Si va mai arat cum sa facem "Fluture':
- repetati pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoiti simplu ruloul - aduceti ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza.
Pas 12
Intoarceti si taiati ruloul pe mijloc din ambele parti - lasati un cm pe mijloc netaiat.
Pas 13
Desfaceti marginile incet si poftim - avem un "Fluture" :)
Foarte bine de facut asa chifle si cu copii, sunt foarte impresionati de asa lucru cu aluatul.
Pas 14
Treceti toate chiflele pe tava de cuptor si le ungeti cu oua batut.
In post nu le ungeti deloc sau de uns cu infuzie de ceai.
Pas 15
Se pun la cuptor preincalzit la 180 grade si lasati 30 minute - aveti grija ca se fac destul de repede.
Pas 17
Si aici "fluturasii"...
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)