Prajitura cu ciocolata in 10 minute(de post!) Reteta VIDEO

Prajitura cu ciocolata in 10 minute(de post!)

Am eu ceva cu retetele rapide in ultima perioada :)

Dar, cautand ceva bun, rapid si deosebit am dat peste aceasta prajitura(de fapt este chec, dar depinde cum il coaceti), fiind destul de sceptica am zis ca nu am ce sa pierd - nici ingrediente si nici timp - deci de incercat repede... Ieri seara am facut-o, exact in 10 minute, si deja ma "mancau" degetele s-o pun pe site, atat de impresionata am fost.

Sa cautati la o super cofetarie, o super prajitura cu ciocolata si nu o sa gustati nimic asemanator - frageda, ciocolatoasa, moale, umeda, dulce.... - si toate astea fara pic de unt, oua, lapte... absolut incredibil!

Am combinat-o cu Crema de ciocolata in 5 minute de post si iesit o chestie senzationala, recomand s-o incercati indiferent daca tineti post sau nu, puteti s-o faceti si la cuptor(va dura ceva mai mult), faina alba poate fi inlocuita cu cea integrala - deci o comoara de prajitura...

Update - In Reteta VIDEO v-am aratat cum iese prajitura si in varianta simpla, la cuptor - dureaza cu 20 minute mai mult dar este la fel de delicioasa.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
210 g
se poate inlocui cu faina integrala
Cacao pudra
40 g
Zahar
200 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Sare
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
80 g
Apa
300 ml
sau apa minerala
Esenta de rom
1 buc
sau vanilie

Pasi de urmat

1

Se amesteca ingredientele uscate - faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao.

2

Adaugati uleiul, vanilia si apa minerala - se amesteca bine cu un tel.

3

Turnati aluatul intr-o forma de silicon(aici o am pe cea rotunda de la Tupperware) - daca o puneti la microunde nu se foloseste tava de metal.

S-ar putea sa mearga si una de sticla termorezistenta - asternuta cu hartie de copt si unsa cu ulei.

Puteti s-o turnati si intr-o forma de chec.

4

Puneti tava la cuptorul cu microunde pentru 8 minute, cand se termina timpul o mai lasati 1 minut sa se patrunda.

Daca o puneti la cuptor cred ca s-ar face cam in 35-40 de minute la 200 grade - o testati cu scobitoarea.

5

Creste cam de 2 ori in volum, aici vedeti rezultatul.

6

O intoarceti pe un fund sau sita si lasati putin sa se racoreasca.

7

Apoi se pune pe o farfurie si portionati.

8

Se poate servi ca un chec, asa simplu fara crema.

9

Sau cu crema de ciocolata de post - ca o prajitura absolut fantastica.

10

Si inca o poza... sper ca v-am facut pofta:)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 8 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Data publicarii:
Nota: 5 (32 voturi)
Sursa: La Perla

Comentarii

mileva
mileva 30 nov 2012, 09:06

Ce bine arataaaaaaaaaa.si cred ca este si bunuta(ca, de altfel,tot ce faci tu!!):*

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 30 nov 2012, 16:20

Este ft ft ft..gustoasa  Eu am copt-o in cuptor si mi s-a crapat un pic deasupra, dar crema maskeaza tot, la gust e superba!!!  

Poza mea pentru reteta:
Lenutsa
Lenutsa 30 nov 2012, 21:09

Buna, am facut si eu prajitura acum, dar nu mia esit, sa crapat de asupra si nu a crescut, lam pus la cuptor la 35 minute am probat cu scobitoarea se lipea, lam mai lasat 15 minute si cind lam scos sa desprins partea de sus. Ce nu am facut corect? De ce nu mia esit? Dar e bunicel ca gust. 

lena
Elena (lena) Lenutsa 30 nov 2012, 21:17

Eu stiu s-o fac la cuptorul cu microunde, dar cred ca ai scos-o prea repede din tava de aia s-a desprins. Sau ai folosit alta tava decat una de silicon si s-o lipit de fund?

roroxiroxana
roroxiroxana 30 nov 2012, 22:32

ce diametru are tava?

lena
Elena (lena) roroxiroxana 30 nov 2012, 22:34

Nu conteaza, dar aici in poze este de 28cm. Poti face si in una de chec.

cezar
cezar 01 dec 2012, 16:35

delicioasa  receta eu am folosit faina de secara si am pus apa plata si am copt-o in cuptor 45minaici opoza cu blatul

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 01 dec 2012, 16:42

iar aici cu  finetti de casa

Poza mea pentru reteta:
kitina50
cristina andreescu (kitina50) 05 dec 2012, 15:25

eu o fac de mult, doar ca in loc de faina alba folosesc faina integrala, si in loc de apa minerala , folosesc lapte,,,,si nu o las asa de mult la cuptorul cu microunde,,,iese mai frageda si mai aproape de un moos, !!!!

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 05 dec 2012, 15:28

cea a lui CEZAR arata demential, felicitari, ptr idee !!

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 05 dec 2012, 15:29

incercatzi si la cana (cana de supa),,,dureaza mai putin , si se tine maxim , 2 minute

Nota mea pentru reteta:
aur
aur 08 dec 2012, 16:25

Lena,am incercat reteta ,cu emotie,stiam ce minuni faci,dar aceasta reteta e BESTIALA,niciodata nu am mancat o negresa mai buna,am facut-o dupa indicatiile tale,fara pic de modificare!fac multe din minunile tale si am un succes.... TRASNET!MULTUMIM  !!!

la microunde am facut-o

Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 09 dec 2012, 19:41

Buna Lena. Trec peste complimente, care sunt aceleasi ca ale tuturor vizitatorilor :). Te rog sa imi spui daca folosind vas iena la microunde, timpul de coacere este acelasi, de 8 minute. Multumesc. 

roroxiroxana
roroxiroxana 09 dec 2012, 19:48

Sau vas de portelan....am o forma de tarta din portelan, nu am nimic din silicon...

lena
Elena (lena) 09 dec 2012, 19:58

Da, merge cu acelasi timp - doar sa asterni hartie de copt la fund.

butterfly20
andreea (butterfly20) 18 dec 2012, 16:01

Am incercat si aceasta reteta.A iesit moale,fina si foarte gustoasa,a iesit exact cum trebuia.Eu am pus aluatul intr-o tava de metal ,pe fund cu hartie de copt si am bagat-o in cuptor la 200 de grade pentru 35 de minute.O minunatie de prajitura, se face repede, se mananca rapede.Incercati-o cu incredere.

Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 17 ian 2013, 15:57

Foarte buna,rapida si economica ! Am incercat-o si cu crema de ciocolata de post. Am copt prajitura intr-o forma rotunda , am taiat-o in trei ca pe blatul de tort si am pus crema . O minunatie de desert fin si gustos! 

Multumim pentru retete si idei !

Cori
Cori 18 ian 2013, 22:39

Este extraordinara, ce sa-ti mai zic, de nota  cu plus. De sarbatori barem m-am scos cu prajitura asta si crema de ciocolata, am tras un desert  super-bun, rapid si pe placul tuturor. Mersi, Lena

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 ian 2013, 22:48

Am facut la fel de repede si inghetata aia din banane congelate, in care am mai pus un mango si un kaki, pe care o stiu tot de la atelier. A mers de minune!!!  Mutumesc Mult pt toate retetele! 

Sa ti-o arat si in faza ( combinatia) finala

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 feb 2013, 23:24

Din aceeasi editie, de ziua mea, am facut aceasta praji pe post de tortulet, pentru familia mea cea iubitoare de deserturi "ciocolatoase" si pufoase. Crema, pusa in strat subtire la frigider cateva ore capata aspect de glazura, dar se taie f. bine. Pe margine sunt fulgi de migdale. F. apreciat, bun, fin, si rapid, in 30 min era gata. O solutie ideala de tort "in graba", si nimeni nu banuieste ca e facut la microunde. Multumesc, Lena, reteta e geniala, am gustat-o si la atelier.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 06 mai 2013, 09:48

Am facut-o de multe ori si tot nu ne saturam de ea. Acum deja nu mai e o simpla prajitura, ci a ajuns tort. SUPER-RETETA 

Poza mea pentru reteta:
allynushyc
alina (allynushyc) 20 iun 2013, 11:21

ma numar printre cele neincrezatoare, dar comentariile m-au facut sa merg sa o fac imediat si rezultatul este fabulos... am folosit karob in loc de cacao si este fbuna dar cu cacao cred ca este si mai buna

HDorina
HDorina 31 iul 2013, 21:19

Gata si super prajitura. Super delicioasa. Sa treiesti 100 de ani Lena si sa ne impartasesti si noua retetele tale minunate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nya
Nya 19 sep 2013, 22:43

Este delicioasa! Desi prima data mi-a iesit un fel de negresa ( probabil de la prea multa cacao ) . Dar a doua oara a fost exceptionala. Parinti si bunica au fost foarte incancati! Reteta este geniala! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Helena M.
Helena M. 07 oct 2013, 16:17

Nu doresc sa va dezamagesc. Nu sunt o specialista in prajituri, dar ceea ce am facut, a fost facut astfel incat sa poata manca si altcineva. Aceasta prajitura ( imi pare rau sa spun ) nu arata bine. Despre gust... nici nu as gusta-o. Este inestetica din punct de vedere al texturii. Pentru o fetita care pune mana pentru prima data pe ingredientele necesare, arata ca trebuie mult incurajata in demersul ei. Gustul poate sa fie bun. Si apa cu zahar ... e buna. Straduiti-va sa faceti mai intai prajituri clasice ( cu cartea de bucate in mana ) si abia dupa aceea sa va jucati cu fel de fel de retete. Asa va veti invata cum trebuie sa arate o prajitura, sau o mancare. Va dau un exemplu : crema de zahar ars poate sa fie foarte buna, dar daca are goluri in ea NU  ESTE  REUSITA. Ea trebuie sa fie compacta. Pentru asta trebuie sa stiti cum o coaceti. Deci trebuie sa va documentati. Ceea ce ma bucura este faptul ca vreti sa va jucati in bucatarie si pentru asta VA  FELICIT.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 oct 2013, 16:25

Ciudat Helena, se pare ca prajitura mai banala nu exista - eu am facut-o pe putin de 5 ori si a iesit la fel de fiecare data. Am avut o singura data probleme cu ea, am facut-o intr-un alt cuptor cu microunde si nu s-a copt chiar bine, dar am mai pus-o o data.

Eu zic sa cautati problema, unde ati gresit si nu dati vina pe reteta - daca la reteta asta ati gresit, nu recomand sa va apucati de ceva mai complicat, ca iarasi dati vina pe mine si pe reteta.

Si cu mare caldura va recomand sa puneti mana pe carttile de retete, daca acolo va ies bine, mult spor la gatit!

Helena M.
Helena M. 07 oct 2013, 17:01

Draga Lena, ma bucur ca cineva mi-a raspuns. S-ar putea sa nu fii fost prea clara in exprimare. Prajitura asta nu arata bine. Eu nu am facut-o. Fac altele ceva mai complicare. Mi-au cazut ochii pe ea, uitandu-ma pe calculator. Cum am deja 66 de ani, iti dai seama ca am citit multe carti de bucatarie, am gustat destule feluri de prajituri si de mancaruri si am incercat sa fac in asa fel ca atunci cand am gatit, ceea ce-mi iesea din maini sa fie si aspectos si gustos. Categoric ca am si gresit si atunci ori intrebam, ori ciream, sau reciteam animite retete pentru a ma corecta. Prajitura asta ( ma refer strict la ea ) poate sa fie foarte buna, dar e inestetica. Daca rezolvati aceasta problema, e totul in regula. Asta am vrut sa spun. S-ar putea, ca dupa ce ai facut-o de 5 ori, fara sa-ti dai seama, sa arate mult mai bine. Pentru mine arata ca un blat de tort mult prea aerat, sau prea insiropat si care din aceste cauze nu are forma. Poate gresesc eu. Nu vreau sa te supar. Daca mai esti pe calculator, poate-mi raspunzi. Cu bine.

roroxiroxana
roroxiroxana 07 oct 2013, 17:12

Eu personal nu am incercat aceasta reteta dar doar pentru ca nu am cuptor cu micorunde. Nu este cea mai aspectuasa si apetisanta reteta, dar nici nu cred ca a concurat la asta vreodata. Cred ca este doar o reteta menita sa fie a naibii de rapida, ieftina, buna, cu sanse mari de reusita....cam atat promitea. Si cred ca si-a indeplinit aceste roluri.

lena
Elena (lena) 07 oct 2013, 17:23

Helena, de gusturi nu se discuta si va rog sa nu va aruncati cu pareri de jumate de pagina despre ceva ce nu intelegeti corect(si nici macar nu ati gatit) - nu suntem in piata sa zicem ca asta-i buna asta nu. Respect pt varsta dvs si va rog sa fiti mai atenta la exprimari, eu sunt aici, persoana vie, si imi pasa de orice fleac arunca cineva, de bine sau rau. A fost gandita ca o prajitura de post, pentru a nu folosi margarina nociva dar de alintat cu ceva ciocolatos.

Roxana, ai dreptate, este o prajitura al naibii de rapida, ieftina si buna - nu o pun la concurenta cu prajiturle exemplare - nu pot sa spun ca o fac numa pe ea, dar daca se arata niste murafiri, sau in post! este foarte potrivita.

Helena M.
Helena M. 07 oct 2013, 17:28

Draga roroxiroxana, multumesc ca m-ai adus cu picioarele pe pamant. Este corect ce spui. Mie imi scapa ochii mereu pe prajituri " maro ". Baiatului meu placandu-i numai prajiturile cu ciocolata mai mereu ma uit la acestea. Culmea este ca nu suntem mari mancatori de dulciuri ( si in general nu suntem gurmanzi ), dar imi place grozav sa vad mancarea buna ( nu sofisticata ) prezentata frumos. Cu bine.

florina23
florina23 16 oct 2013, 20:31

Suna foarte bine, multumesc de idee, o s-o incerc! Te citesc mereu, Lena, cu mare bucurie, desi n-am incercat decat vreo doua-trei retete de-ale tale (din lipsa de timp). In cazul acestei prajituri am doua intrebari: o putem coace si la cuptor normal sau e musai microunde, si 2. glazura aceea de post se poate cumpara ca atare sau se prepara separat?

Multa inspiratie in toate!

florina23
florina23 16 oct 2013, 20:35

Scuze, recitind reteta, am vazut ca scris si de cuptor normal. 35-40 de minute. Ramane, asadar, doar problema glazurii. Care banuiesc ca, fiind de post, se va face tot din cacao. Ca cioco menajera nu putem folosi, ca nu cred ca-i de post.

muuulte multumiri!

ps: reteta ta de naut cu legume a primit felicitari printre colegii mei de la atelierul de pictura. Multumim, e grozava! :)

lena
Elena (lena) 17 oct 2013, 12:49

Florina, vezi ca am dat un link, la prezentarea retetei, este Crema de ciocolata rapida de post pe site - o gasesti la sectiunea de Semipreparate.

Baronesse
Baronesse 28 oct 2013, 17:06

Helena,  nimeni nu te-a intrebat daca iti place sau nu. Daca nu ar fi fost excelenta, Lena nu s-ar fi obosit sa o puna pe site sa se faca de ras. Este foarte buna, si in opinia mea, si a tuturor este ca si arata excelent. Pe mine tocmai asta m-a convins. Am facut-o , a iesit minunata, si tocmai de asta m-am intors, sa o fac inca o data. Multumesc, Lena!

lena
Elena (lena) 28 oct 2013, 19:54

Baronesse, multumesc mult de apreciere si comentariu!

Tare ma bucur ca ati apreciat-o

susulina
simona andreea (susulina) 11 dec 2013, 15:32

Retetele Lenei sunt minunate, am incercat foarte multe insa nu am timp sa scriu la fiecare in parte cat despre aspect sau textura un pic mai ciudata, umeda in interior de ti se pare ca nu este coapta se intampla la retetele de post, fara ou si unt insa incercam sa gasim retetele cele mai bune de post. Am pus aici o poza cu un chec in genul asta dar reteta de la Sava Laura, apa minerala ii da o pufosenie...si creste minunat. Am s-o incerc si pe asta.

Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 13 dec 2013, 17:41

Nu am atatea degete incat sa numar de cate ori am facut aceasta prajitura ! E drept ca i-am adaugat stafide si nuca tocata marunt si  in loc de vanilie am pus esenta de rom . Vecinele soacrei mele s-au minunat cand au auzit ca e de post  si mi-au cerut reteta.

Pe cat de repede se prepara, tot atat de repede se mananca . Ma gandesc sa-i adaug prune uscate  si promit sa fac poze . 

Nu luam in seama comentariile rautacioase, ne place prajitura si este chiar aspectuoasa daca stii cum sa o tai si sa o servesti pofticiosilor.

Nu e frumos sa comentam doar o poza, e bine sa incercam prajitura si daca intr-adevar suntem pricepute dar nu ne iese facand-o dupa reteta Lenei , abia atunci putem comenta. Eu am recomandat-o prietenelor care nu se pricep in bucatarie dar carora le-a reusit si au fost multumite numai ca nu toata lumea are net sau timp sa stea sa comenteze . 

Multumim Lena  pentru idei !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 13 dec 2013, 17:47

Am uitat sa precizez faptul ca am dublat cantitatea de ingrediente ,praf de copt am pus unul ,si am copt-o in tava la aragaz , la foc potrivit cam 30 de minute 

ioana m.
ioana m. 17 dec 2013, 10:37

Am o intrebare. La ce putere ai setat cuptorul cu microunde pentru cele 8 minute de coacere? la al meu maximum este 800. e ok si asa?

lena
Elena (lena) ioana m. 17 dec 2013, 13:06

Si al meu are 700-800, asa ca-i bine.

Masha
Masha 17 dec 2013, 15:55

Buna Lena si felicitari pentru toata munca pe care o impartasesti cu noi. Sunt incepatoare in ale bucatariei, insa in ultima vreme m-am redescoperit, imi place sa gatesc si vreau sa invat...La aluaturi ma descurc mai bine decat la blaturi de genul acesta, nu stiu unde gresesc, nu a crescut si desi scobitoarea a iesit curata, este putin crud, am pus aluatul intr-o forma de chec, cuhartie de copt..Am incercat si pansipanul cu ciocolata si crescuse frumos si apoi sa pliostit s-a crapat si desigur tot nu era facut bine..., 

lena
Elena (lena) 17 dec 2013, 16:00

Ca se pleoshteste nu este mare problema, mai sunt aluaturi care se aseaza dupa copt, important sa nu fie crude, ai grija la temperatura cuptorului si mai tine-le pana vor fi gata.

Coace-l 1-2 ori la cuptor, sa fii sigura ca nu este crud si dupa aia mai experimenteaza la cuptorul cu microunde.

Da, pandispanul, creste, crapa dar totusi l-ai scos prea repede - am observat ca el chiar trebuie tinut mai mult decat alte blaturi, cu o folie de aluminiu deasupra sa nu se arda - o ora minim.

Masha
Masha 17 dec 2013, 16:29

Mersi de sfaturi, nu am mentionat ca am facut prajitura la cuptor, nu la microunde si totusi nu stiu sa apreciez timpul de coacere, eu urasc mirosul de ars, asa ca am tendinta sa scot mai repede. Am facut briose de n ori in forme de silicon si nu mi s-a intamplat sa fie crude, cu prajiturile mai mari nu nimeresc... 

Masha
Masha 19 dec 2013, 16:24

mi-a reusit intr-un final, a treia oara a fost u noroc, am schimbat faina, am masurat ingredientele mai bine si am pus-o la cuptor intr-un vas de sticla termorezistent cu hartie de copt. Aerata si delicioasa s-a mancat din prima...mi-am dat seama  ca e reusita dupa ce s-a putut taia, caci primele nici nu puteau fi taiate cu, cutitul...incepatoarele astea :-) 

denisamihaela
denisamihaela 08 ian 2014, 01:30

Lena am citit comentarele pe care le-ai primit la aceasta reteta si mi-a lasat gura apa...asa ca am plecat in bucatarie ca sa pregatesc aceasta prajitura rapida sa ma conving ca este asa precum ati scris. Eu am facut-o in cuptor 40 min in doua tavi de chec. Vrea sa zic ca a iesit bine crescuta si pufoasa. Nu ma asteptam sa iasa chiar asa tinand cont ca nu necesita ingrediente speciale, e o reteta foarte simpla foarte usor de facut si foarte gustoasa. Am gustat-o si apoi mi-au venit idei...am inceput ca sa tai din aluat patratele si triunghiuri mici..am prajit nuca si am gasit un pliculet de Tort Gelee de la dr. oetker ...am trecut niste patratele prin aceasta compozitie apoi am presurat nuca prajita deasupra lor pana sa se intareasca...o parte din patratele le-am presurat cu zahar vanilat, alta parte le-am lasat asa si o alta parte am umplut-o cu budinca  si am trecut- o prin glazura si a iesit platoul din imagine......super reteta , foarte gustoasa, am sa incerc si tort de post ca sa fac din ea ...e exceptionala. Multumesc!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 08 ian 2014, 09:08

O, multumesc mult Denisa pentru idee si poze! Arata f.bine platoul

denisamihaela
denisamihaela 08 ian 2014, 10:57

Aseara nu am mai mancat prajiturele la ora aia. Azi dimineata am gustat pe alea de Tort Gelee ieseau si mai bune daca le treceam de tot prin nuca sau alune dar sunt light racoritoare. Si la cele din glazura sunt delicioase asa cum sunt dar am folosit tot crema din ciocolata cred ca era mai bine sa le umplu cu o budinca de capsuni, vanilie ca sa fie contrastul de culoare cand musti din prajitura si sa fie un pic mai acrisoara sau nu stiu cum sa zic, este foarte gustoasa si asa dar e foarte dulce, o crema ceva care sa-i mai taie din dulce... dar e delicioasa...a meritat incercarea si am sa o folosesc de cate ori am ocazia aceasta reteta...eu am pus apa plata in loc de apa minerala si a iesit foarte bine....dar cred ca daca puneam apa minerala sau un suc cu acid blatul era mult mai pufos...eu am facut cu ce aveam in casa...si la acestea cu nuci...din foto..am spart 4 nuci..ca sa vad cum ar iesi...dar mergeau tavalite prin nuci tot...fenomenale...Pofta buna!!!

Poza mea pentru reteta:
denisamihaela
denisamihaela 08 ian 2014, 12:05

I-am dat reteta si surorii mele. Ea a pus nuca macinata in aluat. Cam asa arata acum. O sa pun foto si cand o scoate din cuptor...

Poza mea pentru reteta:
denisamihaela
denisamihaela 10 ian 2014, 21:34

delicioasa...deja jumatate  din ea e gata....

Poza mea pentru reteta:
henrietta
henrietta 14 ian 2014, 17:58

Reteta e excelenta felicitari...am incercat so fac si eu ca compozitie mia iesit frumoasa...dar ca am facut o crema de lapte peste care dib pacate a esuat..dar nu ma dau batuta am sa incerc sal fac din nou...multumesc pt reteta de azi care mia furat timpul un pic tinand cont ca e foarte usor de preparat...as mai vrea sa aflu...este posibil sal prepari cu alchool vazt asa ceva si in alte retete...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 ian 2014, 18:30

Da, puteti sa-i puneti orice arome si alcool.

Sothisx
Sothisx 30 ian 2014, 07:13

Am facut si eu cu apa plata, a iesit gustoasa. Nu la fel de pufoasa ca in poza de aici, dar gustul a fost foarte bun.

mourishka
mourishka 22 feb 2014, 17:48

Nu stiu ce au unele persoane (poate sunt doar rele), dar noua ne-a iesit prajitura asta cu ingredientele de baza plus dupa ochi, de fiecare data cu apa de chiuveta, si intr-un amarat de cuptor vechi de cand era mamaia mica :D.

Feclicitari Lena! Sanatate multa, si sper sa traiesti cat mai mult pt ai face fericiti pe ai tai dar si pe noi cu bunatatile tale!

Beatrice si Mihai (avem amandoi sub 30 ade ani)

Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 03 mar 2014, 11:14

buna Lena! am facut reteta ta chiar azi. fiind prima zi de post si neavind nimic prin frigider potrivit am hotarit sa fac reteta! ce sa-ti spun e un deliciu. m-au cam deranjat postarile care defaimeaza munca ta dar... mai bine sa guste apoi sa se dea cu parerea. deci, la tine este scris ca trebuie facuta cu apa minerala dar eu am facut cu apa simpla putin calduta si s-a primit extraordinar! multumesc tie si multe succese in continuare!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
aleja
aleja 05 mar 2014, 13:45

La ce temperatura trebuie coapta in cuptorul cu microunde? La mine temperatura maxim este de 850W.

lena
Elena (lena) aleja 08 mar 2014, 15:11

Este bine asa.

mena29
Mihaela (mena29) 17 mar 2014, 08:44

In acest post cred ca am facut deja de 4-5 ori prajitura asta,e delicioasa si merge sa-i faci cate ceva nou de fiecare data.Eu de data aceasta am facut-o cu apa de la robinet pentru ca nu am mai avut apa minerala si a iesit la fel de pufoasa.Am pus jumatate din compozitie in vas dupa care am taiat rondele doua banane,am pus si cealalta jumatate din compozitie si am presarat nuca macinata.Cand a fost coapta am pus deasupra sirop de artar.A iesit delicioasa.Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 17 mar 2014, 12:05

Iata si prajiturica mea, chiar daca la mijloc e foarte putin nefacuta n-a fost problema am indepartat acea parte. E mai greu cu aluaturile astea de post, eu le tin mai mult la cuptor dar nici prea mult ca se intareste minunatia de prajitura dupa aia. Marginile erau facute, doar la mijloc era putin moale. Foarte buna

Poza mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 10 apr 2014, 12:07

O BUNATATE! neasteptat de fina ! se poate servi si simpla si, binenteles, ca se poate orna si infrumuseta dupa cum duce capul pe fiecare , daca se doreste o prajitura aspectuoasa. Multe multumiri pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti cu noi, draga Lena!

Nota mea pentru reteta:
Nyto
Nyto 12 apr 2014, 21:47

BUNA SEARA LENA! AM FACUT SI EU ACEASTA PRAJITURA IN ACEASTA SEARA SI VREAU SA-TI SPUN CA ESTE FOARTE BUNA. SINCER NU CREDEAM CA O SA FIE CHIAR ASA DE BUNA. MERGE SA O FOLOSESC SI CA BLAT. EU AM FACUT-O LA CUPTOR LA 200 GRADE TIMP DE 40-45 MINUTE. O SEARA PLACUTA!

geo.mih
geo.mih 21 mai 2014, 22:12

Am facut prajitura si mi-a iesit foarte buna.eu am facut-o la cuptorul cu microunde intr-un vas yena si a crescut foarte buna.multumim pt reteta ,nu credeam ca o sa-mi iasa asa de buna si pufoasa.eu i-am pus crema la mijloc.

Poza mea pentru reteta:
naomi
naomi 13 iun 2014, 15:24

tu cum ai facut crema sau cei care ati facut cum ati facuto

?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) naomi 13 iun 2014, 15:26

Este mai sus link- ul, in partea de introducere si prezentare a retetei.

geo.mih
geo.mih 14 iun 2014, 12:07

da si eu am urmat pas cu pas din reteta "crema de ciocolata in 5 min"si mi-a iesit foarte buna dar neaparat trebuie tinuta ceva timp la frigider inainte sa fie pus pe prajitura.

  

Andreea-cakes
Andreea-cakes 08 iul 2014, 16:05

Nota 10... Acum am vazut reteta si am si incercat-o...din 15 min pe care le aveam la dispozitie -3 min am citit reteta si unele comentarii- 2 min mi-am pregatit ingredientele- 8 min am pus aluatul la microunde- 1 min am lasat chechul sa se patrunda, apoi l-am scos si l-am rasturnat cu capul in jos; Ce sa spun o bucata e deja pusa pe farfurie iar micutul meu de 5 ani a evaporat-o ...striga dupa o a doua felie :)

Multumim pentru retete ;)

Manoillla
Manoillla 02 aug 2014, 01:52
 De mult timp tot tind sa iti scriu un comentariu si sa-ti multumesc din inima pentru retetele care le afisezi aici.

 Ma alatur si eu, la tot ce a fost scris mai sus si sa dea Dumnezeu sa ai multa sanatate!Iar fiecare reteta din cele facute de tine,detaliu cu detaliu explicate ne faci sa fim mai gospodine si in acelasi moment sa facem schimb de experienta in lant,ceea ce nemarginit duce la o perfectionare la nivel mental major!E usor sa scrii o reteta,dar cind totul este explicat pe pasuri si inca mai mult chiar aratat este o facilitate majora!
Mereu cind fac mincare imi dau seama ca sa fii o gospodina aadevarata este foarte greu,nu in zadar , ma uit la bunica cu multa multumire si neintelegere cum o femeie atitea dovedeste.Eu am 17 abia impliniti,am o tentatie majora sa fac mereu mincare,sa-i uimesc pe ai mei cu ceva gustos,iar TU esti sursa mea de inspiratie!Multumesc mult,sa dea Dumnezeu mai multe gospodine ca tine sau cel putin una,la fiecare casa!



Eu la fel am facut prajitura,dar am mai adaugat niste nuci macinate))este foooarte gustoasa si arata frumos!

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinaremesh
irinaremesh 14 aug 2014, 20:49

foarte buna a iesit , doar ca textura cam cauciucoasa, pe alocuri chiar tare.. bucatelele care le-am mai lasat la racit chiar au facut margini crocante.. de ce oare o fi iesit asa? 

Apropo, am preparat si crema de ciocolata foaaaaaarte repede: un pic de unt zahar cacao, toate la topit. A iesit delicioasa! si peste prajitura, uuummmmmm! :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) irinaremesh 14 aug 2014, 20:52

Cred ca aveti puterea cuptorului mai mare, iese asa daca o tineti prea mult sau la putere mare.

Valeriam
Valeriam 24 aug 2014, 15:15

Prajitura e foarte buna. Am facut crema de la tortul cu ciocolata si banana.

Poza mea pentru reteta:
Catalina  Elena
Catalina Elena 06 dec 2014, 09:20

Este a treia oara cand fac aceasta prajitura si este minunata. Te felicit si continua sa postezi delicii pentru intreaga lume. Eu te apreciez tare mult si am facut o multime de retete de ale tale. De fiecare daca cand ma apuc de gatit fie ea si o ciorbita ma confrunt cu retetele tale pentru un plus de gust.

Nota mea pentru reteta:
kika
kika 08 dec 2014, 00:25

va mulțumesc pentru rețetă.  noi am facut cu lapte și la cuptor. in varianta kinder felie de lapte cu frisca bineînțeles. scuzele mele ca nu am așezat frumos pe farfurie, dar nu am mai avut răbdare și am vrut să o postez.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
marip
marip 30 ian 2015, 19:16

Salut! Am testat și eu această rețetă minune. Un deliciu! Am avut ceva emoții, dar rezultataul a fost extraordinar. Multumesc Lena pentru acest refugiu. Ceea ce faci tu este minunat. Succes in continuare

marip
marip 30 ian 2015, 19:55

Iata si poza :D 

Am pudrat cu zahar pudra si am redus cantitatea de zahar la jumatate. Am copt prajitura in cuptor 35 minute la 200 grade.

Poza mea pentru reteta:
Irinuca18
Irinuca18 23 feb 2015, 16:40

A incercat cineva cu apa normala????Se poate adauga oua ???

Nota mea pentru reteta:
elena Lorena
elena Lorena 26 feb 2015, 21:57

Am vrut sa te intreb daca se pune apa minerala plata ori carbogazoasa? Mersi

elena Lorena
elena Lorena 26 feb 2015, 21:59

De care apa trebuie minerala plata ori carbogazoasa? Mersi

lena
Elena (lena) elena Lorena 26 feb 2015, 22:07

Carbogazoasa

Lika
Lika 27 feb 2015, 15:11

Am incercat-o si eu. O minunatie de prajitura cred ca daca as face-o nu in post as adauga inghetata cum a facut-o Cori. Bravo Lena si bafta in continuare nu asculta gurile rele vorba ceea vulpea cind nu ajunge la struguri spune ca sunt acri :)

ananna97
ananna97 04 apr 2015, 10:52

Am facut de multe ori prajitura aceasta, in multe combinatii. Aici, nu am pus cacao, ci fructe confiate si putina dulceata de zmeura si putin Cointreau. Iti multumim Lena pentru o prajitura atat de usoara, si extrem de FLEXIBILA! ;).

Poza mea pentru reteta:
lilia78
lilia78 06 apr 2015, 22:40

MultumimLena pentru prajiturica, este exeptionala!!!  are si un defect ... e prea buna

Nota mea pentru reteta:
Anilorak
Anilorak 23 mai 2015, 10:47

Buna, multumesc mult de reteta, chiar cautam o reteta de prajitura de ciocolata pentru viitorul meu soț, vreau sa spun ca l-am frapat🙈, am pregatit-o deja de doua ori insa la cuptor si a doua oara am pus apa plata si la fel s-a primit super gustoasa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
daniela raducanescu
daniela raducanescu 15 iun 2015, 11:57

Lena, gatesc totul, de cand te-am descoperit, numai dupa tine. Totul imi iese exact cum explici. Esti minunata!

Am facut prajituri si dupa retete d-ale mamaicilor de pe net si nu mi-a iesit nik, decat un rahatel de aruncat la gunoi, dedi cheltuisem bani pe ingrediente pt prajitura sofisticata.

Site-ul tau e fenomenal. Nu mai baga in seama babutzele cu gustul lor estetic, ca pe noi, mamicile tinere, chiar nu ne intereseaza.

Mie daca mi-a iesit si gust si compt, nu "clicheala" (dupa cum am patit de n ori), sunt superincantata de reteta. Cartile mele de gatit stau in raft, degeaba, si mi-am facut un carnetel de retete de pe site-ul tau. E rufarit si plin de pete de ingrediente, dar e ghidul meu de la Lena.ro!

Multumesc in numele familiei mele, ca picii mei nu se mai satura!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 18 iun 2015, 10:38

Multumesc Daniela pentru comentariu si incurajari! Sa aveti pofta buna si spor la gatit!

daniela raducanescu
daniela raducanescu 18 iun 2015, 20:41

Doamne, a iesit fenomenalaaaaa. Am mers la serbare cu 3 platouri, ca e post si s-a nimerit si miercuri. S-a terminat in primele minute de dupa serbare, si nu exagerez. Era si un platou cu varf de eclere cu ciocolata, dar nu l-a bagat in seama nimeni, ca prajitura asta....a umplut toate gurile! :))
Doua mamici mi-au cerut reteta si le-am trimis link-ul paginii tale, Lena. Astazi am mai facut-o o data. La fel de buna a iesit, chiar daca in loc de apa minerala am pus apa simpla. Ce mai, minunata efectiv!

danutzi
danutzi 01 iul 2015, 21:24

Multumesc pt reteta! E fabuloasa, incredibila! N-am crezut, sincer, ca poate fi atat de simplu si atat de gustoasa! Am respectat intocmai reteta si mi-a iesit bestial! Recomand tuturor !!!!!

Nota mea pentru reteta:
ioana b
ioana b 04 iul 2015, 15:24

da e foarte buna, eu prima oara am gasit reteta asta si se numeaa prajitura la cana sau ceva de genul asta...numai ca atunci nu m-a dus capul sa o fac si la cuptor..nu stiam daca merge, si nu am vrut sa mancam prea des ceva gatit la microunde..am pus si fructe in ea, dar oricum varianta mea preferata ramane cea cu siropul din ciocolata topita pe deasupra si cu muuuulta nuca de cocos :D. Si ca aspect..ca am vazut ca era o dna mai sus care stramba insistent din nas, pe mine nu ma deranjeaza, macar eu imi bat capul sa fac prajituri si mancare in casa la fel ca si voi de altfel:). Dar na..nu ii poti multumi pe toti. Am mai luat o reteta de pe fb de fursecuri cu banane..la fel de rapida, poate mai rapida chiar ca alea se coc mai repede...si gustul ala de banana cu nuca de cocos e bestial la fel si consistenta..daca vrea cineva reteta sa ma intrebe, ca nu stiu daca am voie sa o scriu aici:). bafta tuturor

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 04 iul 2015, 16:08

Vrem reteta Ioana, chiar neaparat :)

Alina Bozgan
Alina (Alina Bozgan) 04 aug 2015, 15:21

Buna ziua! Recunosc ca imi place sa gatesc dar azi parca voiam ceva rapid si bun asa ca am intrat pe internet si am gasit acest site. Am vazut reteta si am zis sa o incerc. Am respectat ingredientele intocmai dar am copt-o in cuptor cam 30 minute. Sunt foarte multumita de gust si de rezultat. Si pentru ca fetitei si sotului le plac prajiturile cu crema, am adaugat si o crema de vanilie iar pe deasupra am pus fulgi de ciocolata. Recunosc ca nu m-am obosit deloc s-o aranjez mai frumos din lipsa de timp. Dar este delicioasa! Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
Mihaela Gabriela
Mihaela Gabriela 26 oct 2015, 13:52

Am facut de 3 ori aceasta reteta si de fiecare data a iesit perfecta.Am copto in coptor si nu mi s-a crapat deloc.Am imbunatatit putin reteta am pus bucatele de ciocolata in ea.

Nota mea pentru reteta:
Mihaela Gabriela
Mihaela Gabriela 26 oct 2015, 13:53

Stely
Stely 22 nov 2015, 09:31

Prajitura în 10 min. și de nota 10.Am făcut și prajitura cu cacao și banane. Excelenta pentru iubitorii de ciocolata.Felicitări pentru toate rețetele. Încercați cu încredere. 

OanaZee
OanaZee 11 dec 2015, 21:30

Foarte buna Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
ArtLover
ArtLover 07 ian 2016, 15:20

Am pus din greseala 300ml de ulei si 80 de apa, dar mi-am dat seama repede si am triplat cantitatile. Mi-a iesit o prajitura asa mare ca am chemat 10 prieteni la mine sa mancam. Foarte buna si usor de facut.

Nota mea pentru reteta:
Maruntica
Maruntica 16 mar 2016, 17:42

Draga Lena , ma aventurez si eu in discutie avand si eu o varsta apropiata de a d-nei Helena si incerc sa o contrazic pe d-na , prajitura de mai sus, este pana la urma o prajitura de post si mai intai de toate conteaza gustul, mai ales ca d-na nu a facut-o, doar a privit video-ul . Eu chiar am s-o fac si am sa-i aduc si un plus de gust adaugand visine congelate . Te rog nu da atentie la toate rautatile . Numai de bine tuturor !

anca2015
anca2015 17 mar 2016, 22:52

A iesit ft gustoasa. M-am infipt in ea inainte de a-i pune crema. Este pufoasa si taie dorul de ciocolata in post :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina-TLSE
Cristina-TLSE 18 mar 2016, 12:29

Buna Lena, multumesc mult pentru aceasta reteta! EXTRA!

Tocmai am facut si eu prajitura + crema de ciocolata in 5 min de post - nu am putut astepta sa se raceasca complet, si am gustat! Verdict: minunat!!!

Am folosit lapte de migdale si orez in loc de lapte de soia, 25 min la cuptor electric intr-o forma de silicon de 26 cm diam sunt suficiente. Este foooarte fooarte gustoasa, insa un pic sfaramicioasa - normal pt o prajitura fara ou. O sa incerc data viitoare smecheria cu faina de in care inlocuieste oul (1/3 pah seminte de in pudra (blenduite) dizolvate cu 1 pah de apa  = 3 oua), sa vedem daca se tine ceva mai bine :)

Nota mea pentru reteta:
emanu3la
emanu3la 19 mar 2016, 17:29

O prajitura care depaste toate asteptarile la cat de ieftina si rapida este. Facuta in cuptor respectand intocmai indicatiile, a crescut frumos, nu s-a crapat si si-a mentinut perfect volumul in timpul procesului de racire. Nimic pretentios, consistenta frageda, gust lejer, aroma delicata, nu prea dulce, perfecta de servit intre mese cu o cana de lapte sau o cafea, pe fuga intr-o pauza rapida la serviciu sau un desert putin caloric pentru copii.

Nota mea pentru reteta:
emanu3la
emanu3la 19 mar 2016, 17:32

Poza mea pentru reteta:
tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 21 mar 2016, 16:59

Salut Lena.Spune-mi te rog daca voi folosit apa plata care v-a fi diferenta..eu am facut mai inainte cu minerala dar la moment  nu am...mersi

lena
Elena (lena) 21 mar 2016, 20:50

Nici o diferenta, fara grija :)

Elena H
Elena H 27 mar 2016, 15:03

Multumesc Lena!

Delicioasa prajitura si foarte usor de pregatit! 

De cateva luni site-ul tau cu retete imi este de mare ajutor! Filmuletele sunt minunate si poti foarte repede si repede sa prinzi modul de preparare! multumesc mult!

StellaS
StellaS 30 mar 2016, 20:22

Multumesc pentru aceasta reteta! Mi-a iesit super-delicioasa! Chiar astazi am facut-o ca am avut oaspeti si noi tinem post - am primit multe laude si am facut si publicitate site-ului tau  Nici nu am crezut ca din astfel de ingrediente poate iesi asemenea minunatie, am sa o mai fac cu drag!!!

Nota mea pentru reteta:
elena niculescu
elena n (elena niculescu) 08 apr 2016, 21:14

foarte buna! am copt-o 30 min la cuptor! o voi incerca si cu faina de secara! multumesc pt toate retetele minunate!

tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 12 mai 2016, 19:37

Salut Lena spune-mi te rog de ce cind am facut-o prima oara sa primit foarte bine a crescut(voi pune poza) dar acum nu ...care e motivul respect aceeasi pasi dar nu creste bine si ramane crud

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 mai 2016, 20:38

Daca sunt aceeasi pasi posibil faina sa fie problema, sau cuptorul?

tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 23 iul 2016, 19:11

Tot nu se primeste. Dar daca voi pune 2 plicuri de praf de copt se va coace bine sau tot va fi crud in mijloc.Ador gustul prajiturii

lena
Elena (lena) Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 23 iul 2016, 21:22

Da, incearca cu 2 sau schimba praful de copt.

LoredanaCristianaChirita468
Loredana Chirita (LoredanaCristianaChirita468) 25 oct 2016, 19:29

pentru prima incercare mi-am propus sa vad cum iese din punct de vedere al gustului...si am preferat sa adaug o crema buding de caramel ...am fost impresionata de rapiditate si de complexitatea redusa cu produse avute in casa...sigur voi incerca si o diversificare

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
caryna1507
caryna1507 30 ian 2017, 17:37

Dacă as pune compoziția în forme de briose si as pune la cuptor (electric) s-ar modifica timpul de coacere?

lena
Elena (lena) caryna1507 30 ian 2017, 20:30

Da, sigur - se fac in 15 minute daca este bine preincalzit cuptorul.

caryna1507
caryna1507 Elena (lena) 30 ian 2017, 22:16

Mulțumesc frumos!

DumitracheElena
DumitracheElena 16 mar 2018, 11:01

Stiti ceva de inlocuirea zaharului cu sirop de artar? Ce efect ar avea asupra prajiturii?😞 si cam care ar fi echivalentul zaharului in ceea ce priveste siropul de artar adaugat la reteta? Multumesc mult

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) DumitracheElena 19 mar 2018, 15:51

Se poate inlocui cu orice indulcitor, cantitatea depinde de gustul dvs si aveti grija la consistenta, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina 😉

IrinaCoroliuc500
Irina Coroliuc (IrinaCoroliuc500) 14 dec 2018, 10:27

Lena vin cu o multumire la aceasta gustosenie!!! A iesit minunata, super delicioasa chiar si pentru perioada postului.

  Eu am gatit-o la cuptor si a crescut atit de frumos! Si as vrea sa spun ca am facut un experiment))) am pus apa plata si lapte de soia, 50 la 50..Perfecta!

Multumesc inca o data pentru bunatatile ce le publici!