Pizza Regească
Dap, aș zice că este o pizza demnă să fie numită așa - un upgrade la o pizza simplă, care va da senzația de "Oau!" la oricine și imediat o poftă mare de a rupe din "coronița" delicioasă.
Puteți s-o faceți cu orice umplutură, aici am combinat niște cârnațiori de curcan cu diverse: porumb, șuncă, ceapă, ardei, măsline verzi.
Coronița o puteți face din cârnațiori afumați sau din cașcaval (se poate topi și curge puțin, dar oricum este delicios).
Semipreparate
●
600 g
o porție, pentru 2 pizza
Ingrediente
●
Cârnați, crenvurști
500 g
●
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
●
Sos de roșii
100 ml
sau maioneză
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați Aluatul de pizza, urmați toți pașii.
Îl împărțiți în 2 bile și pe rând formăm fiecare pizza.
Întindeți cu mâinile sau cu făcălețul aluatul. Îl puneți pe masa așternută cu o bucată de hârtie de copt, rupeți o bucată mai mare de hârtie ca să vă încapă bine blatul și să mai fie puțin loc pe lângă.
Pas 2
Să întindeți aluatul puțin mai mult decât de obicei, ca să avem loc pentru formarea marginilor.
Pe margini puneți cașcavalul tăiat felii groase ca în poză.
Pas 3
Înfășurați cașcavalul cu aluatul din margini.
Pas 4
Tăiați ruloul în bucăți cam de 1 cm grosime.
Pas 5
Fiecare bucată tăiată o întoarceți cu secțiunea în sus.
Pas 6
Pe parcursul întoarcerii rulourilor s-ar putea să vă pară că nu iese bine, dar după ce le întoarceți pe toate, aranjați-le ușor cu mâinile, ca să fie pizza rotundă.
Pas 7
La fel faceți și cu umplutura de cârnați.
Pas 8
Rulați, tăiați, întoarceți.
Pas 9
Aranjați ușor marginile, să fie pizza perfect rotundă.
Pas 10
Apoi puneți ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneză rapidă, piper măcinat + cașcaval+șuncă+cârnați+ardei+măsline și ceapă roșie.
Treceți atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o să vedeți și utilitatea hârtiei de copt - apucați atent hârtia și mutați pizza pe tavă.
Pas 11
Coaceți pizza la cuptor preîncălzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, până se rumenește frumos.
Aici o vedeți pe cea cu cașcaval, s-a topit puțin dar a fost extraordinar de bună.
Pas 12
Și cea cu cârnați, mai arătoasă, mai regească :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 pizza)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)