Pizza Regească

Pizza Regească

Dap, aș zice că este o pizza demnă să fie numită așa - un upgrade la o pizza simplă, care va da senzația de "Oau!" la oricine și imediat o poftă mare de a rupe din "coronița" delicioasă.

Puteți s-o faceți cu orice umplutură, aici am combinat niște cârnațiori de curcan cu diverse: porumb, șuncă, ceapă, ardei, măsline verzi.

Coronița o puteți face din cârnațiori afumați sau din cașcaval (se poate topi și curge puțin, dar oricum este delicios).

Semipreparate

600 g
o porție, pentru 2 pizza

Ingrediente

Cașcaval clasic
500 g
   
Cârnați, crenvurști
500 g
   
Diverse umpluturi pentru pizza
500 g
   
Sos de roșii
100 ml
sau maioneză

Pași de urmat

Pas 1

Preparați Aluatul de pizza, urmați toți pașii.

Îl împărțiți în 2 bile și pe rând formăm fiecare pizza.

Întindeți cu mâinile sau cu făcălețul aluatul. Îl puneți pe masa așternută cu o bucată de hârtie de copt, rupeți o bucată mai mare de hârtie ca să vă încapă bine blatul și să mai fie puțin loc pe lângă.

Pizza Regească - Pas 1
Pas 2

Să întindeți aluatul puțin mai mult decât de obicei, ca să avem loc pentru formarea marginilor.

Pe margini puneți cașcavalul tăiat felii groase ca în poză.

Pizza Regească - Pas 2
Pas 3

Înfășurați cașcavalul cu aluatul din margini.

Pizza Regească - Pas 3
Pas 4

Tăiați ruloul în bucăți cam de 1 cm grosime.

Pizza Regească - Pas 4
Pas 5

Fiecare bucată tăiată o întoarceți cu secțiunea în sus.

Pizza Regească - Pas 5
Pas 6

Pe parcursul întoarcerii rulourilor s-ar putea să vă pară că nu iese bine, dar după ce le întoarceți pe toate, aranjați-le ușor cu mâinile, ca să fie pizza rotundă.

Pizza Regească - Pas 6
Pas 7

La fel faceți și cu umplutura de cârnați.

Pizza Regească - Pas 7
Pas 8

Rulați, tăiați, întoarceți.

Pizza Regească - Pas 8
Pas 9

Aranjați ușor marginile, să fie pizza perfect rotundă.

Pizza Regească - Pas 9
Pas 10

Apoi puneți ingredientele ca la orice pizza - eu am pus Maioneză rapidă, piper măcinat + cașcaval+șuncă+cârnați+ardei+măsline și ceapă roșie.

Treceți atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o să vedeți și utilitatea hârtiei de copt - apucați atent hârtia și mutați pizza pe tavă.

Pizza Regească - Pas 10
Pas 11

Coaceți pizza la cuptor preîncălzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, până se rumenește frumos.

Aici o vedeți pe cea cu cașcaval, s-a topit puțin dar a fost extraordinar de bună.

Pizza Regească - Pas 11
Pas 12

Și cea cu cârnați, mai arătoasă, mai regească :)

Poftă Bună!

Pizza Regească - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Dinutza
Dinutza 18 Jan 2013, 11:48

Arata foarte apetisant

Nota mea pentru rețetă:
miniraton
irina (miniraton) 18 Jan 2013, 13:41

am s-o incerc.  Cred ca or s afie incantati copii mei.

dianaluiza
dianaluiza 18 Jan 2013, 15:28

Geniala..aluatul este atat de pufos si delicios..Este exact ca aceea pizza pe care o comanzi la restaurant.Eu am incercat varianta cu cascaval.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 18 Jan 2013, 15:29

Ai fost f.rapida, bravo!

Cori
Cori 18 Jan 2013, 21:37

A, ce misto e ideea asta cu cascavalul  pe margine invelit in coca, super!     Maginile sunt cam coca goala de obicei si nu prea se mananca, dar asa sigur ca sunt mult mai bune. Trebuie sa fac si eu cat de curand. 

    

Aprill
Aprill 26 Dec 2013, 17:33

Deci....un comentariu ràutacios la aceasta retetà, mai exact la ce reiese din foto, e imposibil  (doar de la vreun bolnav psihic dar , trecem cu vederea)  am totusi o mica dilema  si sincer,  de n-am fi in a2a zi de Craciun, imediat m-as apuca de ea, zic... cum adica cu sectiunea in sus ? pai fiecare taietura are 2 sectiuni deci nu prea am inteles pasajul respectiv si am dubii doar la umplutura de cascaval care sigur va curge in cuptor desi nici carnatii nu-s de neglijat deoarece ar putea transforma casa intr-un adevarat paradis al fumului daca picura grasimea din ei ...in rest superreteta ,    thanks a lot !!!!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Aprill 26 Dec 2013, 18:23

Comentariul este foarte ciudat, nu am inteles pana la urma daca este de bine sau de rau.

Nu curge nimic pe tava si nu se arde pentru ca daca citesti atent reteta si nu te uiti doar la poze - vezi ca se pune hartie de copt. Cand te apuci pe bune de treaba si nu intelegi atunci scrie-mi...

luciageorgeta
luciageorgeta 10 Apr 2014, 10:38

Asta este pizza mea regeasca! A fost un deliciu! Multumesc pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 10 Nov 2014, 19:57
Lena,poza cu "Regina" mea pizza!Multumesc pt reteta,nota 10 ....Multa sanatate!Da-mi voie sa-ti dedic melodia "Fata mea-Doina Sulac" pt comorile tale sper din suflet sa iti placa!
Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 11 Nov 2014, 13:34

Multumesc mult Lorena! Mi-a placut mult si apreciez