Triunghiuri cu lămâie și cocos

Triunghiuri cu lămâie și cocos

Un fel de prăjiturele rapide și foarte aromate, în procesul de coacere se separă stratul de nucă de cocos de celelalte și iese ca la Prăjitura Inteligentă - sus un blat aromat și jos sufleu de lămâie.

Se face foarte repede, doar să aveți răbdare să se răcească complet.

Este foarte gustoasă și aromată, a trebuit s-o ascund de Sofia pentru că nu se mai oprea din mâncat....

Ingrediente

Unt
50 g
   
Lamaie
1 buc
   
Zahar
170 g
   
Lapte
200 ml
   
Faina alba
200 ml
2/3 de pahar
Nuca de cocos
50 g
fulgi de nucă răzuiți
Oua
3 buc
   

Pasi de urmat

Pas 1

Untul se topește și se lasă puțin la răcorit.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 1
Pas 2

În acest timp se răzuiește coaja de lămâie - aveți grijă să nu atingeți porțiunea albă.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 2
Pas 3

Și se scurge toată zeama din lămâie.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 3
Pas 4

Într-un bol turnați untul topit și restul ingredientelor - amestecați bine cu un tel sau mixer.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat destul de lichid, așa și trebuie.

Îl turnați într-o tavă așternută cu hârtie de copt - eu am folosit una de silicon(28cm diametru) și nu am mai așternut-o.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 5
Pas 6

O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 minute.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 6
Pas 7

Lăsați să se răcească complet, tăiați cum vă place - eu le-am făcut triunghiuri.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 7
Pas 8

Și savurați :)

Poftă Bună!

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

GetaDiaconescu917
Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) 02 Oct 2018, 18:30

Oare cate grame de faina?

lena
Elena (lena) Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) 02 Oct 2018, 18:31

Ar fi cam 100g.

GetaDiaconescu917
Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) Elena (lena) 02 Oct 2018, 18:33

Multumesc mult!

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 May 2016, 16:51

Multumesc de raspuns rapid, chiar miine ma iau de reteta asta

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 May 2016, 15:09

Lena dar de ce trebuie sa razuim coaja de lamie? Nu am vazut sa o folosim in reteta

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 10 May 2016, 15:31

Se pune in aluat si coaja, si sucul.

lena
Elena (lena) 12 Sep 2013, 23:41

Da, sa stii ca nu prea creste, doar se separa straturile si daca ai facut intr-o tava mai mare a iesit mai subtire.

timotei
timotei 12 Sep 2013, 23:15

Am facut si eu azi aceste triunghiuri ,la gust am fost bunicele dar nu stiu de ce nu au crescut delok asa ar trebui sa fie sau o fi gresit eu undeva

aldorna
aldorna 25 Mar 2013, 21:40

cu receta putin modificata am reusit sa fac o minunatie de prajitura cu lamaie si nuca de cocos.... aceleasi ingrediente in tava asternuta cu 40cm diametru a iesit prajitura destul de mare... doar ca am adaugat praful de copt si inca putina faina... a crescut foarte bine... mersi mult pentru receta!!!! ))))  Cand mai fac ceva de pe aici credema ca revin cu poze....

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 03 Mar 2013, 16:17

O bunatate (la care se adauga meritul ca este simplu si rapid de facut). Data viitoare - portie duble!

alesiaandreea
alesiaandreea 19 Feb 2013, 17:01

acuma am puso la copt sper sa imi iasa buna

mihaela67
Mihaela (mihaela67) 24 Jan 2013, 19:24

Am facut ieri dupa-amiaza reteta , dar am dublat cantitatile pt ca am doua fete "papacioase"(si doi mai mari) si  pina la aceasta ora nu mai este nimic; a iesit exact o tava obisnuita de aragaz; o bunatate de prajitura, cu mijlocul moale si  aroma de lamiie iar  crusta crocanta!O prajitura f rapida si cu ingrediente la indemina!Iti multumim pt toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi si iti dorim sanatate si putere de munca in continuare!

zatara
zatara 21 Jan 2013, 14:26

apreciez f mult ceea ce faci si prepar mereu retetele tale Lena, aceasta reteta e chiar practica e perfecta atunci cand nu ai timp si vrei totusi sa ai si o prajitura pe masa....sunt sigura ca ma va impresiona........Lena te rog f mult sa pui pe site si briose de tot felul ....copii le adora siatat de mult timp pierd cautandule pe alte site-uri.

Arata toate comentariile