Triunghiuri cu lămâie și cocos

Triunghiuri cu lămâie și cocos

Un fel de prăjiturele rapide și foarte aromate, în procesul de coacere se separă stratul de nucă de cocos de celelalte și iese ca la Prăjitura Inteligentă - sus un blat aromat și jos sufleu de lămâie.

Se face foarte repede, doar să aveți răbdare să se răcească complet.

Este foarte gustoasă și aromată, a trebuit s-o ascund de Sofia pentru că nu se mai oprea din mâncat....

Ingrediente

Unt
50 g
   
Lămâie
1 buc
   
Zahăr
170 g
   
Lapte
200 ml
   
Făină albă
200 ml
2/3 de pahar
Nucă de cocos
50 g
fulgi de nucă răzuiți
Ouă
3 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Untul se topește și se lasă puțin la răcorit.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 1
Pas 2

În acest timp se răzuiește coaja de lămâie - aveți grijă să nu atingeți porțiunea albă.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 2
Pas 3

Și se scurge toată zeama din lămâie.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 3
Pas 4

Într-un bol turnați untul topit și restul ingredientelor - amestecați bine cu un tel sau mixer.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 4
Pas 5

Va ieși un aluat destul de lichid, așa și trebuie.

Îl turnați într-o tavă așternută cu hârtie de copt - eu am folosit una de silicon(28cm diametru) și nu am mai așternut-o.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 5
Pas 6

O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 minute.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 6
Pas 7

Lăsați să se răcească complet, tăiați cum vă place - eu le-am făcut triunghiuri.

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 7
Pas 8

Și savurați :)

Poftă Bună!

Triunghiuri cu lămâie și cocos - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

zatara
zatara 21 Jan 2013, 14:26

apreciez f mult ceea ce faci si prepar mereu retetele tale Lena, aceasta reteta e chiar practica e perfecta atunci cand nu ai timp si vrei totusi sa ai si o prajitura pe masa....sunt sigura ca ma va impresiona........Lena te rog f mult sa pui pe site si briose de tot felul ....copii le adora siatat de mult timp pierd cautandule pe alte site-uri.

Corina79
Corina79 21 Jan 2013, 17:17

Tocmai cautam un desert simplu de facut cand am gasit noua reteta.

Am facut-o , e buna insa nu s-au separat straturile. Oare nu ar fi trebuit si oua in compozitie?

lena
Elena (lena) Corina79 21 Jan 2013, 17:21

Aoleu, am gresit eu! Scuze, chiar acum le adaug

Corina79
Corina79 21 Jan 2013, 17:22

O sa o incerc si cu oua, atunci. Oricum nici asa nu e rea :) Chiar nu e, iar in casa miroase foarte frumos a lamaie :)

ionmaria100
maria (ionmaria100) 21 Jan 2013, 17:53

am  sa o incerc cu siguranta.am facut multe retete de la tine de pe site si am facut impresie de craciun si nu numai.multumim mult pt retetele delicioase si atat de bine expuse sa inteleaga toata lumea!

ralucutza15
ralucutza15 21 Jan 2013, 19:26

Merge si fara cocos? Sa il inlocuiesc cu crva sau put si sinplu il scot afara?

lena
Elena (lena) ralucutza15 21 Jan 2013, 19:28

Ralucutza, nu stiu daca poti - incearca.

Lianulia
Lianulia 21 Jan 2013, 19:39

Lena, este o problema cu site-ul? Se suprapun unele randuri (ex.: "Ingrediente" - peste primul rand de ingrediente, "Pasi de urmat" - peste primul rand etc.

Altfel, pare ideala prajitura: rapida, simpla, buna. Multumim.

lena
Elena (lena) Lianulia 21 Jan 2013, 19:45

Spune-mi te rog ce browser de Internet folosesti? Pe Firefox si Interent Explorer probleme nu sunt. Am mai avut 2 reclamatii dar nu putem sa ne dam seama, pentru ca la noi totul este oke si nu putem reproduce eroare.

Lianulia
Lianulia 21 Jan 2013, 19:51

Google Chrome

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 22 Jan 2013, 10:12

lena, mi-a atras aatentia si reteta, dar in mod special tava in care ai copt-o, poti sa dai detalii, nu stiu dece dar mie mi-i frica sa fac ceva in silicon!!!!

lena
Elena (lena) 22 Jan 2013, 10:21

Elena, nu trebuie sa-ti fie frica - tavile din silicon de calitate(eu am avut de toate, siliconul cel bun este cel mai ferm, mai tare) iti usureaza mult eforturile in bucatarie si gatesti curat si frumos.

Tava din poze este de la Tupperware, multe prajituri fac in ea si chiar este comod sa nu ai grija hartiei de copt permanent. In plus poti s-o pui si la microunde.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 22 Jan 2013, 11:59

eu chiar nu stiu unde as putea gasi o astfel de tava, sunt din RM, tu stii ceva.......?????

lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 22 Jan 2013, 12:04

Am vazut unele pe La Fourchette, dar au fost foarte proaste - le-am si aruncat deja.

Mai vezi la Metro. Cand mai vin la Chisinau si o vrei pe asta de la Tupperware(este cam scumpa - costa vreo 500lei MD) sa-mi spui din timp si vb cu distribuitoarea, ti-o pot aduce.

mihaela67
Mihaela (mihaela67) 24 Jan 2013, 19:24

Am facut ieri dupa-amiaza reteta , dar am dublat cantitatile pt ca am doua fete "papacioase"(si doi mai mari) si  pina la aceasta ora nu mai este nimic; a iesit exact o tava obisnuita de aragaz; o bunatate de prajitura, cu mijlocul moale si  aroma de lamiie iar  crusta crocanta!O prajitura f rapida si cu ingrediente la indemina!Iti multumim pt toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi si iti dorim sanatate si putere de munca in continuare!

alinaa
alinaa 27 Jan 2013, 20:30
  1. buna Lena. De mult incercam sa las un comentariu, dar nu reuseam sa ma inregistrez. Astazi, in sfarsit, am reusit. Chiar la fix, pt ca am in cuptor aceasta minunatie de prajitura. DEja imi lasa gura apa, nuca de cocos si lamaia sunt 2 din ingradientele mele preferate la prajituri, si acum o combinare a celor doua........... Cum am vazut reteta am si inceput sa o prepar. Are un miros divinal, de abia astept sa o gust. Multumesc pt retetele minunate, deja am preparat foarte multe din retetele tale, in special dulciurile pe care le ador dar nu eram prea buna in ale prepara, dar asta s-a schimbat de cand am descoperit site-ul tau. Tine-o tot asa !!!!!! 
liutza
liutza 15 Feb 2013, 19:55

lena,nu am inteles ceva;ouale se pun intregi in compozitie?

lena
Elena (lena) liutza 15 Feb 2013, 19:57

Da, si albusul si galbenusul. Intregi, dar fara coaja, da?

alesiaandreea
alesiaandreea 19 Feb 2013, 17:01

acuma am puso la copt sper sa imi iasa buna

Lianulia
Lianulia 03 Mar 2013, 16:17

O bunatate (la care se adauga meritul ca este simplu si rapid de facut). Data viitoare - portie duble!

aldorna
aldorna 25 Mar 2013, 21:40

cu receta putin modificata am reusit sa fac o minunatie de prajitura cu lamaie si nuca de cocos.... aceleasi ingrediente in tava asternuta cu 40cm diametru a iesit prajitura destul de mare... doar ca am adaugat praful de copt si inca putina faina... a crescut foarte bine... mersi mult pentru receta!!!! ))))  Cand mai fac ceva de pe aici credema ca revin cu poze....

Poza mea pentru rețetă:
timotei
timotei 12 Sep 2013, 23:15

Am facut si eu azi aceste triunghiuri ,la gust am fost bunicele dar nu stiu de ce nu au crescut delok asa ar trebui sa fie sau o fi gresit eu undeva

lena
Elena (lena) 12 Sep 2013, 23:41

Da, sa stii ca nu prea creste, doar se separa straturile si daca ai facut intr-o tava mai mare a iesit mai subtire.

Ekaterinka
Ekaterinka 11 Jan 2015, 11:11

mie mi-a iesit foarte subtire si nu s-a separat nimic,si eu tocmai asta asteptam :(( la gust e foarte buna,dar arata dezastruos

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 May 2016, 15:09

Lena dar de ce trebuie sa razuim coaja de lamie? Nu am vazut sa o folosim in reteta

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 10 May 2016, 15:31

Se pune in aluat si coaja, si sucul.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 May 2016, 16:51

Multumesc de raspuns rapid, chiar miine ma iau de reteta asta

GetaDiaconescu917
Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) 02 Oct 2018, 18:30

Oare cate grame de faina?

lena
Elena (lena) Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) 02 Oct 2018, 18:31

Ar fi cam 100g.

GetaDiaconescu917
Geta Diaconescu (GetaDiaconescu917) Elena (lena) 02 Oct 2018, 18:33

Multumesc mult!