Clatite cu iaurt si faina de secara
Azi va propun o reteta de clatite cu faina de secara, de fapt una din cele mai populare retete de clatite rusesti. Daca nu stiti ce sa faceti cu faina de secara, va spun eu, merita s-o luati(eu in Carrefour am gasit, sigur este si la Plafar) macar pentru aceste clatite minunate - sunt gustoase, moi, groase si eu zic ca destul de sanatoase. Cred ca este cea mai potrivita reteta pentru a folosi faina de secara(la paine inca nu am reusit s-o folosesc cu succes), se "pupa" perfect si chiar avantajeaza clatitele.
Sa le incercati neaparat, mai bune si mai sanatoase sigur nu gasiti, Sofia nu se mai oprea sa mi le ceara, si eram linistita chiar daca mananca ceva mai multe.
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
300 ml
●
Zahar
1 lingura
eu am pus indlucitor de stevie
●
Faina de secara
0.5 pahare
pahar de 250ml
●
Faina integrala de grau
0.5 pahare
puteti sa puneti si faina alba
●
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati iaurtul, oul, zaharul, sarea.
Pas 2
Bicarbonatul se stinge cu 50 ml de apa clocotita si se adauga la ingredientele din bol.
Pas 3
Adaugati fainurile, amestecati.
Pas 4
O sa va iasa o compozitie mai groasa care trebuie "diluata" cu putin lapte.
Deci adaugati laptele - la mine a luat 350 ml ca sa-mi iasa textura potrivita.
Pas 5
Trebuie sa va iasa groasa ca un iaurt de baut, sau o smantana ma lichida.
Pas 6
Incingeti bine o tigaie antiaderenta(a mea este de ceramica), o ungeti folsind pensula cu putin ulei.
Turnati un polonic de aluat si miscati putin tigaia ca sa se intrinda aluatul in forma de cerc mai mare.
Daca sunteti mai incepatori poate sa iasa mai "harta" dar cu timpul mana se va da :)
Pas 7
Le coaceti la foc mediu, observati ca dupa 2-3 minute incep sa apara "gaurile" si suprafata clatitei nu mai este cruda.
Pas 8
Atunci se intorc atent(clatitele cu faina de secara sunt mai fragede) si mai lasati sa se faca 1-2 minute.
Pas 9
Asa le coaceti pe toate si le puneti una peste alta pe parcurs.
Observati ce gaurite sunt - asta-i semn de clatite reusite - cel putin astea sunt cele mai apreciate de gurmanzii rusi :)
Pas 10
Si le serviti cu ce va place - iaurt, smantana, gem...
Eu findca sunt mai la regim - le-am savurat cu sirop de agave - bun, bun... cu un ceai fierbinte...
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)